Makronella sa for siden:
Før helgen kom det inn en stor pose med appelsiner i huset. En på utsent handletur fikk sååå lyst på appelsin og tok med litt for mange -Ikke var de visst spesielt gode heller, så jeg tenkte jeg kanskje skulle prøve bruke de til noe, og første offer ble kyllingfiletene som skulle bli middag.
1/2 dl olje i et beger
Press saften av en appelsin -lurt å vri en gaffel rundt i appelsinkjøttet mens en klemmer halve appelsiner.
1 ss estragon.
Bland dette sammen og hell det i en plastpose med kyllingfiletene, Lukk posen og la det hele ligge 2-3 timer eller lengre.
Jeg vil ha kyllingfiletene i en form med grønnsaker og legger disse i en smurt form - i dag bruker jeg følgende :
Brokkoli (ikke for store biter)
løk
purre
sopppaprika
sukkererter (disse ligger igjen etter sønnen -det er 5-6 gram karbohydrat i disse, så jeg finner ut at jeg overlever de få som ligger i posen. )
Et par gode klatter med smør og inn i ovnen på 175 grader.
Mens dette får begynt å godgjøre seg i ovnen tar jeg kyllingfiletene ut av marinaden, lar det meste av vesken renne av på kjøkken papir før jeg bruner de i en stekepanne med smør. Deretter legges de oppå grønsakene i ovnen. Pannen kokes ut med litt vann og fløte og det hele helles over formen.
La det stå til grønsakene er møre og kyllingen gjennomstekt . 20 -30 min
Litt lite smak av appelsin i kyllingen -mulig jeg skulle droppet oljen -eller hatt lengre tid ...... vel det som er med marinering --skjelden samme resultat to ganger -iallefall ikke her som jeg slumper vel mye med ingrediensene ;)