Jeg gikk ned 3,5 kilo og 4 cm de første 3 dagene.
Siden har det stått stille.
Målet mitt er å få magemålet ned i 100 cm, vekta er ikke så viktig.
Jeg har høyt kolestrol og hjerte /karsykdom "går" familien så dette er viktig for meg.
Jeg har vært ekstremt nøye med hva jeg spiser.
Ligger på 15-20 karbohydrater.
Har den siste tiden økt fettinntaket til 130 - 150 gr slik at kaloriene kommer opp i 2000.
Har kuttet ut lettbrus, lettsaft og alle andre kunstige søtningsstoffer.
Jeg drikker så mye vann jeg bare klarer å få i meg.
Kaffe har jeg ikke klart å kutte ut, men er nede i 2 kopper om dagen.
Jeg går, løper eller sykler nesten hver dag i tillegg til situps osv.
Hva skal jeg gjøre?
Jeg har nøyaktig oversikt over alt jeg spiser og kan legge det inn her hvis det er av interesse.
Jeg er skikkelig fortvilet og vurderer å gå over til mer tradisjonell slankekost.
Hm. Ja dte er jo endel som opplever at det er vanskelig å få kroppen med etter å ha hatt en kickstart. Men hvordan opplever du kostholdet? Trives du med det? Hvordan er blodsukker og kolestreol og mål rundt resten av kroppen? Energinivået ditt? Det er mye som du bør vurdere før du gir opp. Og som sagt; mange opplever det du gjør nå. Ville gitt de litt mer tid. Og legg gjerne inn menyen din for noen dager her så får du tilbakmld på innhold/sammensetning.:)
Hei,
Vektnedgangen for de aller, aller fleste går litt i rykk og napp, mange bruker målbåndet flittig da man ofte går ned i cm selv om vekta står stille. Helt enig med luringen at det kan være lurt om du legger ut matinntaket ditt. De aller vanligste nybegynnerfeilene er for lite inntak av vann og fett.
Jeg går heller ikke ett gram ned på lavkarbo, men jeg går ikke opp heller:rolleyes:
Jeg velger alikevell å fortsette med det fordi jeg kjenner at kroppen min har det bedre:) Når dette er sagt forstår jeg at det må være veldig fortvilende å ikke gå ned i hverken cm eller kg. Tenkte jeg bare skulle si hvordan jeg har det på lavkarbo. Når man leser her inne er det lett å få det inntrykket at alle raser ned i vekt på dette kostholden. Det er gjerne de som "skriker høyest", men det finnes altså sånne som meg også som ikke går ned:)
Godt å høre at det er flere som ikke går ned! Det som er minst motiverende er at jeg ikke har gått ned i cm heller.. Men jeg er tålmodig og fortsetter litt til! :)
Du skal fortsette å spise lavkarbo uansett om, eller hvor fort du evt går ned. :)
Kolesterolet ditt vil gå ned og det er bedre for hjerte/kar å ikke danne fettstoffer i blodet.
Snakker av erfaring, har sjøl hjertefeil (medfødt), har hatt høyt kolesterol og har hatt blodpropp i ene lungen. Opplever nesten aldri noe ubehag i forb. m hjertet lenger, etter tre år på lavkarbo. Kolesterol, hjerterytme og hvilepuls har gått ned drastisk, har aldri ventrikkelflimmer lenger. Vektnedgangen får du ta som en bonus når den etterhvert kommer.
Søren og, håper ikke det gjelder for meg og! Får prøve å kutte den ut en periode, da.. Hva med melkeprodukter da, går det fint for deg? Rømme og kremfløte og sånn?
Jeg spiser utrolig mye av det. ELSKER ost, og har det på ALT! MYE ost på alt.. Så tusen takk for råd, jeg skal prøve å kutte det ut en stund, så får vi se! :)
ut med nøtter og øl og inn med masse tålmodighet. Kroppen din er ingen maskin du kan programmere til en kilo vekttap i uka konstant, noen ganger trenger den TID til å tenke, også plutselig går du ned.
Det er frustrerende å stå stille ja, men det er helt normalt.
Men drikker du hele den cappucinosmoothien på en gang? I såfall ville jeg ikke drukket alt det der, det er utrolig m'e mjølkeprodukter i den og det kan stoppe noen og enhver. Det kommer 9g karbo fra fløte og cf i den, og det er m*e!
Øl og nøtter i moderasjon bør i praksis ikke være noe problem, men de hører liksom ikke hjemme på ketolysekuren, så jeg hadde kutta dem ut (med tungt hjerte). Det store og åpenbare problemet her er at du spiser som en jente på 50kg ;)
Mer fett kjøtt og grønnsaker. 3000 - 3500kcal er mer passe for en på din størrelse.
Jeg bare lurte på hva def. av TID er. Jeg har stått stille en et par måneder nå. Det er kun små endringer oppg og ned. Har lest at man har nådd et platå, dersom vekta ikke beveger seg i det hele tatt. Jeg ser at jeg ikke spiser så mange måltider som flere her inne, men det har funket fram til det stod stille. I hverdagen spiser jeg kun to måltider. Stor god salat til lunsj, med mye godt oppi. Deretter spiser jeg middag med kjøtt, broccoli, stekt sopp og smeltet smør. Noen som kan komme med noen råd? Har ikke lyst til å gi opp, for magen fungerer mye bedre, men skulle gjerne sett at vekta ga etter igjen.
Det var vel egentlig ingen kickstart da det stort sett er vann man mister de 2 første dagene og de kommer nok på igjen så snart man spiser litt mer karbo. I realiteten er det nok rundt 1 kg max jeg har gått ned.
Jeg trives egentlig ikke med kostholdet.
Det er greit nok, jeg sulter ikke men synes det blir litt ensformig uten poteter, brød, pasta og ris til maten.
Jeg savner spesielt brød og frukt.
Når jeg kutttet ut lettbrus og lettsaft så forsvant søtsuget og det var deilig.
Har ikke målt kolestrolet etter at jeg begynte, skal gjør det om et par uker.
Jeg føler ikke at jeg har fått noe sånn voldsomt med ekstra energi, men ikke noe mindre heller.
Det er jo nå engang sånn at de aller, aller fleste av oss ikke raser ned i vekt men det går for det meste i rykk og napp men med stillstand i et par måneder, ja da er det på tide å kikke litt nøyere etter på menyen. Det beste er om du legger ut hva du spiser i løpet av dagen slik at eksperten her inne kan komme med noen kommentarer. Det aller vanligste er for lite fett og for lite vann. I tillegg så kan det hende du har en eller flere partystoppere, de mest vanlige er meieriprodukter minus smør, nøtter, tomater, søtningsmidler, dårlig søvnkvalitet, smerter og sist men ikke minst stress.
Jeg er en av de som nå har stått stille i ett år nå og har fortsatt en 10-12 kg til som bør av, bmi fortsatt over 27.
…og det er fint at du også har fått merke de positive helsemessige effektene av kostholdet i tillegg så har du jo blitt kvitt 13 kg… :D
Kanskje et dumt spørsmål, men må bare spørre :) Hvorfor bør man slutte med situps? Jeg driver og gjør dette hver dag jeg. Minst 100 om dagen på ball. Det hørtes ut som om det kunne være med på å ødelegge noe. Er det det som har gjort at jeg ikke har noen særlig vektnedgang lenger, men står så og si på stedet hvil?:confused:
Jeg drikker 2 dl av gangen og det gir meg kun 262 kalorier, 22 fett, 7 proteiner og 3 Karbo ( skrev feil i sted, skal rette det ).
1 boks øl er 2,5 karbo og 100 gr nøtter er 3 karbo.
Når mitt daglige inntak av karbo er rundt 15 så kan det da ikke skade.
Kutter jeg ut nøtter så forsvinner også 60 gr fett og det spiser jeg nok ikke for mye av.
Jeg har store problemer med å få i meg mer fett og kalorier.
Tips til hva jeg kan spise mottas med takk.
Vil foreslå at du leser litt om de andre lavkarbo kostholds filosofiene og finne en du kan leve med… man må ikke spise ketogent for å merke helse effekten og gå ned i vekt i samme slengen. Det viktigste er at du finner noe som passer for deg.
Takk for svar. Jeg har prøvd å se på menyen min, men jeg kan ikke se at jeg spiser eller drikker mange partystoppere. Dog skal jeg skrive opp hva jeg kan spise en dag. Spiser som sagt primært to ganger.
Lunsj: isbergsalat med 1 tomat, 10 skiver med agurk, fransk dressing(pose) blandet med 6-7 ss rapsolje, 10 grønne oliven, av og til fetaost, avocado og kjøtt - reker, tunfisk, grillribbe, kjøttdeig eller skinke.
Middag: 150-200 gram broccoli, stekt champignon i smør og 2 nakkekoteletter. Det enese jeg varer til middag noen ganger, er kjøttet, og noen ganger blomkål i stedet.
Ellers spiser jeg ikke så mye mer enn det. Kan hende jeg skjærer meg en tre skiver med ost, men det er sjelden.
I forhold til drikke, så drikker jeg primært vann fra springen, eller Farris/Ramløsa med lime eller sitron. Det er kanskje ikke hver dag jeg får drukket 3 liter, men ligger trolig på rundt 2-3 liter.
Håper dette kan bidra til at mitt mysterie om stopp i vektnedgang, kan bli løst :)
Å, sånn og forstå ja :) Grunnen til at jeg bruker ball når jeg tar sit-ups, er for at jeg ikke skal få vondt i ryggen. Men det skader vel ikke å ta noen på ballen, tenker jeg. :rolleyes:
Den største fellen er når man ser på kosten og maten som et ork... Finn ut hva du har lyst til å spise, skriv ned alt selv om det ikke er lavkarbo. Så ser du på om det kan gjøres lavkarbo med enkle grep, det meste kan det ;) Da slipper du at det blir enformig, at du bare tyr til en kjøttbit fordi du ikke orker å finne alternativer. Og aqt du går og savner ting.
Du sier du savner ris, har du forsøkt jukseris?
Og det meste kan man putte litt ekstra olje eller smør oppi for eksempel.
Dessuten, velg alltid det feteste kjøttet og fisken. Entrecote, nakkekoteletter...
Og for guds skyld, folkens! Bruk oppskriftsforumet :D
Det er så uendelig mange fantastiske matretter man kan lage! Jeg kan ikke skjønne hva som er så spennende med ris, pasta, poteter og brød ... (Men det er meg, da).
Og når det gjelder nøtter og øl og andre ting som inneholder lite karbohydrater, men er med på å stoppe vekta: Det er ikke nødvendigvis sånn at alt som er lavt i karber bare er bra! Det handler ikke bare om lite karbohydrater, men også hvor karbohydratene kommer fra. Nøtter er bra på mange måter, men mange opplever stagnasjon av det. Så jeg ville spart nøttene, og ølet (både sukkeret i ølet og alkoholen bremser vektnedgangen) til vedlikeholdet, eller begrenset det i alle fall.
Du spiser alt for lite! Du kan godt legge til en god fettkilde som cocosa eller Udos Choice. Mer smør, mer olje. Isberg har null næring, heller ikke agurk. Grete Roede-fillers.... Heller rucola eller hjertesalat, babyspinat eller annet som har dyp farge. En hel tomat er for mye sammen med avokado. Evoo over salaten, evt røre ut med majo og bruke det som dressing. Sopp har også svært lite næring! Hva med asparges, squash... Se over grønnsakslista på Atkins-induksjonsforumet. "Tillatte matvarer på A..."
Du har tydeligvis holdt på med dette i mange år ( 4? ) og er da kanskje blitt vant til å klare deg uten brød, melk, poteter, ris og pasta.
Kanskje gikk du ned en del også den første tiden?
Eller så ble du kanskje kvitt noen andre helseplager sånn at du, i hverfall den første tiden følte fremgang?
For meg og mange andre er lavkarbo en slankekur hvis hovedmål er å bli kvitt noen ekstra cm rundt magen eller andre steder.
Hadde jeg gått ned, og ikke opp som jeg gjør hadde alt vært fint og jeg hadde sikkert vært kjempefornøyd. Sånn som det er nå er det vanskelig å være fornøyd da jeg faktisk legger på meg selv om jeg er i ketose og inntar under 2000 kalorier om dagen.
Jeg skal kutte ut øl og nøtter, det er ikke noe problem da det tross alt bare var 1 på fredag og 1 på lørdag. Nøtter spiser jeg bare en neve av hver 3. dag likevel.
Lagde vafler i dag:
3 dl rømme
4 egg
2 ts bakepulver
4 ts johannesbrødkjernemel
1 ts kardemomme
1 ss splenda
75 gr smeltet smør
Og de var kjempegode, hele familien likte dem.
Gir ikke opp riktig enda, men hvis jeg fortsetter å legge på meg så....
Joda, men jeg har også hatt et platå i omtrent to år, selv om jeg fortsatt har 15 kg overvekt ca.
Men du, hva har du tenkt å gjøre etter slankekuren? Du vet du legger på deg igjen om du går tilbake til høykarbo?
Uansett så er det nok mulig at du spiser for lite og for lite fett. En mann på din størrelse burde ikke spise under 2000 kcal, med mindre du er ekstremt inaktiv, og dette faktisk er hva du blir mett av.
Hei,
Må si meg enig i Photo, jeg føler at fortiden er det mange her inne er litt for lite flinke til å finne fram til ting på egenhånd her på forumet. Ikke rart vi som har rota rundt her inne en stund blir litt frustrert vi også… Jeg har vel omtrent like mye å gå ned som Photo men har kun stått stille i et år og vært i ketose i 1,5 år nå…
Joda, platå er kjipt men prøv å legg på deg etter noen dager.
Jeg kan selvsagt ikke gå tilbake til det samme kostholdet etter kuren.
Jeg må redusere på karbohydratene, spesielt de raske og være forsiktig med godteri osv.
Men jeg vil gjerne spise "vanlig" mat og frukt.
Hvis jeg hadde tatt av meg, hadde jeg mest sannsynlig ikke vurdert å slutte i det hele tatt.
Jeg er ikke inativ, men jeg er heller ikke sulten mer enn noen minuter før jeg spiser. Hvis jeg i det hele tatt rekker å bli sulten før neste måltid.
Jobber hjemme for tiden og har god tilgang på mat.
Jeg la på meg nesten tretten kg på ketogen kost etter påsken i fjor takket være en karbloading som varte i fire dager (det skulle visst være en booster for vekta :rolleyes:) hvor jeg spiste ting som frukt, grovbrød, melk, juice, litt pasta og ris.
Prøv det du :cool:
(Det er borte igjen nå da).
Men, ja, du har rett. Jeg slipper invalidiserende migrene og alle allergier og styrer forhåpentligvis unne en kjip diabetes, samt en masse andre ting. Jeg har aldri et sekund vurdert å gi opp lavkarbo.
Bare så det er sagt så er ikke min frustrasjon ment som et angrep på forumet eller noen av dere som frekventerer det.
Jeg har lang erfaring fra andre forum hvor jeg er "guru" og vet hvor viktig det er å "lese seg opp" på ett tema.
Jeg har lest svært mange timer på dette og andre forum for å forsøke å finne grunnen til mine problemer. Jeg har lest de trådene du linket til og MANGE fler.
Det er jo derfor jeg har begynt på lavkarbo, det er ikke noe jeg har funnet på av meg selv.
Dette er også noe av kjernen til problemet, nemlig at det finnes like mange velmente og sprikende råd på dette forumet som det fines deltakere.
Derfor startet jeg denne tråden fordi jeg ikke skjønner hva jeg gjør galt.
Jeg har lest:
" Slank med ketolysekuren" av Torkil P. Andersen
" Spis deg slank uten sult" og " Din innkjøpsguide til et slankere liv" av Thor Foseid
" Mat som forbrenner fett" av Caroline m. Shreeve
Både Torkil P. Andersen og Thor Foseid anbefaler 15-25 gr KH og ca 1400 kcal om dagen.
Jeg har prøvd å spise fet mat ( koteletter, smothies, dressinger, majones osv ) og noen ganger blir jeg nesten dårlig av synet selv om jeg med lettet hadde drukket 1,5 L Cola of spost en pose potetgull for 4 uker siden:rolleyes:
Den siste uka har jeg spist over 150gr fett og la altså på meg.
De 3 første ukene spiste jeg ca 75 gr fett og vekta stod stille.
Så dere mener altså at jeg må øke fettinntaket ytterligere?
Har Torkil Andersen skrevet at man skal spise 1400 kcal om dagen? Det var nytt for meg.
Men, igjen da. Spiser du når du føler deg sulten og spiser du deg mett? Altså, sånn passe mett? Ikke sånn trille av stolen-mett eller sånn at du fortsatt er sulten.
Jeg bare reagerte når det virket som om du mente at lavkarbo bare var en slankekur. Det var jo heldigvis ikke det du mente.
Kanskje du skulle ta noen av det som Skaldeman kaller sommerdager, altså noen dager hvor du spiser litt mer karbo og ikke tenker Ketolyse? For å på en måte restarte kroppen igjen?
Han har ikke skrevet det i boka nei.
Jeg er medlem av forumet hans og der anbefaler han minimum 1200 kcal om dagen. På direkte spørsmål fra meg og andre i min situasjon anbefalte han 1400 til 1600 forutsatt at man ikke er sulten.
Dette med sult er viktig i følge "alle" ekspertene og jeg spiser meg mett, men ikke overmett.
Kanskje det er jeg som ikke er flink nok til å kjenne når jeg er sulten?
Jeg hadde mange dårlige matvaner:
Skippe frokost og drikke kaffe med melk og sukker frem til lunsj. Skrubbsulten.
På jobben har vi varm lunsj, som lapskaus, kylling og ris eller andre gryteretter med ris eller pasta. Stappmett.
Sulten.
Etter en god lunsj, gjerne med cola kunne jeg gå til 5-6 tiden før jeg spiste en solid middag. Stappmett igjen.
Trening på kvelden, løping, sykling eller ski.
Skrubbsulten etter trening. Spiser da proteinbar eller middagsrester.
Etter en time er jeg så sugen på noe "godt" at jeg raider kjøkkenskapet og kjøleskapet etter noe som kan tilfredstille suget. Enten det er sjokolade, potetgull, frukt, rosiner eller hva som helst.
Dette suget er så intens at selv om vi har tømt huset for tradisjonellt godteri så tyr jeg til hva som helst. Rosiner, kakao, sjokomelk, kaffe med likør osv. Jeg har kino hjemme hvor jeg koser meg med film og de nevnte godsakene.
Det er med andre ord ikke rart at jeg har den magen jeg har.
Den er 100% selvforskyldt, og skyldes ikke andre faktorer enn meg selv.
Tradisjonelle slankekurer fungerer dårlig da jeg etter relativt kort tid sprekker så det holder når "suget" blir for stort.
Det er mulig at jeg er så vant til å være sulten at jeg ikke reagerer fort nok?
Kan det være at jeg må tvinge eg selv til å spise enda oftere også før jeg føler meg sulten?
Hmm, dette er interessant, for mange med dårlig spisevaner (tro meg, jeg har hatt helt på bærtur spisevaner før kostholdsomlegginga selv, med en samboer som var som en søppelkvern å regne, men aldri la på seg et gram uansett hvor mye junk han trykte nedpå, det gjaldt selvfølgelig ikke meg, og jeg la på meg ca 15 kg første halve året vi bodde sammen ...).
Man forstyrrer sultsignalene, og det kan jo ta litt tid å rette opp i! Jeg har jobba ganske intenst med det der, og det tok meg lang tid å bli dus med mine egne sultsignaler.
Det som oppleves som sult kan være en av tre ting:
-Faktisk sult
-Fysenhet
-Tørste
Den første sulten jeg kjenner på morran er som regel tørste. Så jeg starter alltid dagen med et stort glass vann eller mer, til jeg er uttørst. Jeg er som regel ikke frokostsulten før et par timer etter at jeg står opp. Dette er jo så klart forskjellig fra folk til folk, men det er ingen vits i å spise frokost om du ikke er sulten!!
Når man først spiser så er det et par ting man kan gjøre med fordel for at kroppen skal få ro på seg og justere metthetssignalet, og ikke minst for fordøyelsens del.
Forsyn deg først alltid med liiiitt mindre enn du tror du skal ha. Når du spiser, tygg sakte og svelg ferdig maten før du putter ny mat i munnen, og om du klarer, legg fra deg kniv og gaffel mellom hvert tygg. Når du har tømt fatet vent minst fem minutter før du forsyner deg igjen. Drikk litt vann i mellomtida. Er du fortsatt sulten etter fem minutter så forsyn deg en gang til.
Dette er enkle knep som funker svært godt! Ikke bare blir du kjent med dine egne sult- og metthets-signaler, men du gir fordøyelsen ro og tid. Det verste du kan gjøre mot magen er å hive i deg maten!
Jeg tror kanskje du kunne ha hatt nytte av Paul McKenna sitt hypnoseprogram "I can make you thin". Det spiller ingen rolle om du tror på greia eller ikke, men han presenterer en rekke enkle men helt geniale tips. Der sitter det en haug med feite briter og bare "jøss, er det sånn det er å være sulten og mett!" :D
Ang. det å spise. Jeg kjenner ikke at jeg er sulten, men merker kroppen trenger "påfyll".
Før satt jeg ofte med avis, pc eller lignende og spiste. Det har jeg kuttet ut.
Nå har jeg bare maten og forholde meg til, og da er hue også med da jeg spiser. Før ble maten bare "borte" da jeg spiste sammen med avisa. Nå er det bare meg og maten.
Dette funker for meg.
Jeg er også en av de som gav opp ketolyse etter 4 uker der jeg tok av 2 kg i uke 2 og så stod stille både på vekta og cm til tross for en times sykling på ergometersykkel hver eneste kveld.
Men nå har jeg bestemt meg for å ta tak i ketolyse igjen ifra i morgen av.
Må prøve å spise enda mer fett. Det er der jeg har slitt litt.
Takker veldig for informativt svar. Jeg hadde en anelse om at jeg trolig spiste for lite. Jeg spiste dette på de 13 kg som forsvant, men har som nevnt nådd et lite stopp-punkt. Jeg startet med å ta 1-2ss med Cocosa fra og med i går. Tok en skje til frokost i dag, da jeg ikke orker mat om morgenen. Kanskje det kan gjøre litt underverker med denne anti-vektnedgangen for tida :)
Så det blir for mye med en hel tomat og avocado altså? Hmm, den ene eller den andre må derfor kuttes ut skjønner jeg. Tror det trolig blir tomaten, da avocadoen har mer fett i seg. Når du skriver Evoo, så må jeg gjerne får en forklaring på hva det er :)
Når det gjelder asparges, så liker jeg det ikke. Har spist noe squash, men det smaker så utrolig godt med stekt sopp i smør. Dog skal jeg kjøpe det igjen i morgen. Jeg har forøvrig en del smør over middagen, så helt fettfri er jeg ikke.:)
Jeg har prøvd å lete etter dette stedet, som Megvel henviser til, men uten hell. Jeg er ikke helt kjent her inne, så klarte ikke å finne det. Kan noen henvise meg via en lenke, eller si fremgangsmåten?:)
Jeg forstår ikke at man ikke går ned i vekt hvis man kun spiser 1400 kalorier om dagen?
Det er da ikke mulig å bruke mindre energi enn det?
Kroppen skal jo ikke gå i sparemodus før du nærmer deg 1000 og selv om den gjør det klarer den jo ikke å lage energi?
Man regner jo vanligvis rundt 2500 - 3000 for en mann og 2000 - 2500 for kvinner og man er jo da minst 1000 i minus.
Er man i ketose så skal jo kroppen da bruke minst 1000 kalorier fra fettlageret hver dag.
1 kg kroppsfett er 7000 kalorier, altså bør man gå ned 1 kg i uka.
Fin logikk! Sånn skulle det ha vært. Men det er det ikke.
En normalvektig mann har et gjennomsnittlig kaloriforbuk på mellom 1500-2000 kcal om dagen, MEGET grovt regnet. Da regnes alt det som slår hull på hele kaloritellinga, nemlig alle fysiske prosesser og bevegelse, varme, utånding etc. Bare det å være overvektig koster mer energi.
Når kroppen får tilført for lite energi, vil den begynne å spare på det den får og forbrenningen reduseres. Det er en måte kroppen kan greie å overleve på i dårlige tider.
For en voksen mann i ditt kaliber er 1400 kcal virkelig dårliger tider!
I det innlegget der du skriver om hva du spiser om dagen (innlegg 15 tror jeg det var) - så skriver du bl.a. at du spiser litt bacongull om kvelden. Det er ingen andre her som har reagert på det, og det er ikke sikkert at det er snakk om hver kveld eller særlige mengder av det - men bacongull er jo ofte veldig salt da. Kan det være at du får i deg "akkurat nok" til at saltet binder vannet i kroppen din slik at du ikke opplever vektnedgang?
Bare en tanke som slo meg ...
For å være ærlig så tror jeg at du må kaste en del gamle oppfatninger på båten dersom du skal lykkes med et lavkarbokosthold :o
Skaldemann har jo hatt en tendens til å appellere til menn, men da må man også stille seg åpen til at verden ikke er så enkel som Statens ernæringsråd og Olympiatoppen framstiller den. Termodynamikkloven er for komplisert til at menigmann kan ha noen nytte av den!
Jeg vet ikke helt hva mer jeg skal si. Men les gjerne Skaldemann sin bok (GI Noll), om ikke annet så for en ny input. Bedre uten Brød er også en veldig bra bok, og jeg har merket at det er en overvekt av menn som praktiserer Optimal ernæring som Bedre uten Brød beskriver, kanskje fordi det er en av de retningene som har en mer vitenskapelig approach.
Håper du finner din vei!
OK! Enda en ting som kan elimineres fra lista med andre ord.
Jeg ville nok ha gjort som Photobscura sier og lest litt Skaldeman. Det var han som fikk meg i gang i hine hårde dager. :)
Nå har jeg brukt et par uker på å eliminere potensielle partystoppere.
Jeg har kuttet ut kaffe uten hell.
Jeg kuttet også ut smothien uten hell.
Økte fettinntaket uten hell.
Resultatet er at jeg nok en gang går opp i vekt.
Jeg spiser store mengder egg og bacon.
Kyllingfilet og indrefilet av svin evt laks.
Salat og dressing av majones, rømme og Creme fresh til hvert varmt måltid.
Har laget noen lavkarbo snacks til kvelds ( Dronning Maude pudding, sjokolade pudding osv. )
Har vært i ketose hele tiden, og spiser aldri mer enn 15-20 karbo om dagen.
for noen er jo søtningsmiddel en stopp,vet ikke om du har d i kveldssnacksen din jeg da..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.