< Tilbake til oversikten

Potetgull er IKKE jamat


#2

Bacon sa for siden:

Fyren anbefaler "Slankeopplegget PLUSS" som i følge et kjapt google søk virker som det er lavkarbo? ( www.trim.no/pub/art.php?id=411 )
Jeg kan ikke se at han anbefaler pottis iallefall, selv om han riktignok er mer opphengt i kalorier enn det jeg er.
Var dette egentlig sååå ille da?


#3

SunnhetMedSirrup sa for siden:

han sa det er samme om persjonen spisete 1000 kalorier i salat, eller potetkull, bare en ikke spiste mere en dagsbehovet :eek:


#4

Minni1 sa for siden:

Han beskriver bare at en kalori er en kalori uansett hva du spiser.

Heldigvis så regner ikke jeg kalorier, bare karbohydrater så valget mitt er enkelt i forhold salat eller potetgull.



#6

Minni1 sa for siden:

Det må du forklare nærmere :)


#7

SunnhetMedSirrup sa for siden:

jeg er ikke den letterste og forstå(sies det?:eek:) men skal prøve ;)

først må en jo tenke at når et karbohydrat brytes ned i kroppen, bruker kroppen rundt 4% energi for og gjøre det. samme med fett. men protein krever 20-25%. protein metter også, og gir mindre en i utgangsponktet når 1/4 av energien forsvinner under nedbrytingen.

og som skaldeman sier, det er ikke hvor mye du spiser, men om du spiser riktig. riktig kombinasjon. mange her spiser 3000-4000 kalorier daglig, mens det hadde vært dobbelt av et normalt kosthold på Grete Roend.

protein er byggematriale for kroppen, gir mettethetsfølelse.(4kalorier=1gprot)

fett gir energi og næring, mettethetsfølelse(9 kalorier =1g fett)

mens karbohydrater bare gir energi og som oftest blodsukkerøkning som fører til økt produksjon av insulin og mere fettlagring i kroppen.du blir sulten fortere, og kan komme i en "onD sirkel" med søthunger.(4kalorier=1gkarbo)

spiser du prot og fett, som på lavkARBO, er ikke en kalori en kalori, for du teller de ikke heller. det er ikke vikrig. hva som skjer med den kalorien i kroppen er det viktige. for stabilt blodsukker

huff !vet mere på en måte, men må jaggu ta et papir og øve på og få det ut! :rolleyes::rolleyes:


#8

scartz sa for siden:

Jeg mener nå at om man spiser 100 kcal per dag som består av enten potetgull eller salatblader, vil man mye lettere legge på seg av potetgullet. Potetgull inneholdet uheldige ting som gjør at man legger lettere på seg enn salat..

MEN, 100 kcal fra potetgull utgjør vel såvidt en stor håndfull? Er ikke mye å legge på seg av da :)


#9

Minni1 sa for siden:

Slik jeg forstår det så er det noe med sammensetningen av matvarer som gjør at forbrenningen øker + at noen matvarer øker forbrenningen? Regner med at det er det skaldemann mener når han sier det er sammensetningen som teller og ikke mengden mat. ( eller tar jeg helt feil)
Så dersom man bruker 20% enerig for å bryte ned protein mot 4% energi for å bryte ned karbohydrater så blir jo energienbruken høyere på lavkarbo kost enn høykarbo kost og kroppen trenger mere kalorier for å holde vekta stabil. Derfor tror jeg man kan spise mye mere på f. eks ketolyse kuren enn på GR kost.

Og øker forbrenningen så kan kan man øke kalorinntaket uten å legge på seg.

Jeg skriver ikke dette for å være kverulant, men jeg forstår ikke at ikke en kalori er en kalori.
:confused:


#10

SunnhetMedSirrup sa for siden:

forsking.no

de sier det hundre ganger mere forstårlig en meg! ( jeg skulle vel egentlig henta en link..)

men natta ;) klokka er 01:00 her, og natta for meg :o gaah jeg er trøtt..


#11

Minni1 sa for siden:

Takk.
Da skal jeg se om jeg finner det så jeg kan lese mere.

ha en god natt.


#12

scartz sa for siden:

Hvis en kalori er en kalori, hadde man vel kunne spist seg slank og sunn på 1500 kcal sjokolade hver dag? Slank hadde man vel blitt ut i fra kaloriteorien, men sunn.. :p


#13

Photobscura sa for siden:

Jeg synes det var ganske bra og forståelig forklart jeg, Sunnhetmedsirrup.
Men bare sånn til etteretning, så heter hun Grete Roede, ikke Roend ;)


#14

SunnhetMedSirrup sa for siden:

takk , photo : ) og skal huske det med Grete.. eller bare GR ?

men det med sjokoladen var ikke dumt sakt!( glemte og se på navnet ditt:()


#15

Gracella sa for siden:

Dette er slik jeg har forstått denne prosessen:

Mat med raske karbohydrater (altså mat som inneholder mye sukker eller stivelse (eller høy GI/GB)) får blodsukkeret til å stige. For å senke blodsukkeret igjen, produserer kroppen insulin.
Insulinet vil bl.a gjøre slik at "sukkeret" i blodet lagres som fett (etter at kroppen har nyttiggjort seg av den energien den trenger der og da). Cellene i kroppen får altså den energien de trenger og resten lagres som fett.

Mat med trege karbohydrater påvirker ikke blodsukkeret i samme grad og kroppen får heller ingen signaler (fra insulinet) om at den må omgjøre noe energi til fett som skal lagres. Cellene i kroppen får den energien de trenger og resten vil skilles ut.

Derfor er ikke "en kalori lik en kalori".
Hvis du spiser tilsvarende 1500kcal sjokolade (eller 1500kcal brød) stiger blodsukkeret osv. Så hvis du ikke holder på med tungt kroppsarbeid som krever masse karber, så vil du legge på deg av dette.
Spiser du 1500kcal smør, stiger ikke blodsukkeret på samme måte og du vil ikke legge på deg - selv om du sitter i ro etterpå (og muligens er litt kvalm, he, he).

(Dette siste gjelder jo selvfølgelig ikke hvis du spiser masse karber fra før.)

Muligens et litt banalt eksempel, men håper at dere skjønner meningen...



#17

Minni1 sa for siden:

Da gikk lyset opp for meg også.
Tusen takk for forklaringer.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.