< Tilbake til oversikten

Stekt småørret m/ tilbehør

#1

Gerd sa for siden:

Jeg var innom Rema1000 og kjøpte småørret fra Peru (hørt masse skryt om de)
Fisken er renset, vakumpakket og frossen
Den tinte et par timer på kjøkkenbenken

Skyller den bare i kaldt vann, og tørker lett med kjøkkenpapir

Lagde det på følgende måte:

Begynn med:
Kutt hvitløk i småbiter, og varm den i smør til smøret er smelta (mengde etter smak)

Ta så ønsket mengde ørreter
Strø på salt og pepper (også inni)

Varm opp smør i steke panna så det blir nøttebrunt

Legg i fisken og stek godt. Snu den og stek godt på andre siden.
(steker den i ca 2-3 minutter på hver side, slik at skinnet blir sprøtt.)

Ta stekepanna av varmen

Hell smelta hvitløksmør inni fisken og over.
Legg på lokk og la dette godgjøre seg 5-6 minutter

Serveres med ønsket tilbehør.
Jeg hadde stekt brokkoli, blomkålmos og tomater til.

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1674&amp;albumid=130&amp;dl=1251725991&amp;thumb=1[/img]


#2

Sophie sa for siden:

AHH. Denne MÅ jeg prøve.

Må du vaske, skrape fisken først? Er den frossen når du kjøper den og tiner du da i micro eller kjøleskap? Hvor lenge ca steker du på hver side?


#3

Gerd sa for siden:

Fisken er renset, vakumpakket og frossen :ja:
Den tinte et par timer på kjøkkenbenken :ja:

Skyller den bare i kaldt vann.

Renger med at jeg steker den på 2-3 minutter på hver side, slik at skinnet blir sprøtt.


#4

Sophie sa for siden:

Gleder meg til å prøve :)

Du skriver at du hakker opp hvitløk, blir det forskjell på hvitløkssmaken om man presser eller hakker den? Jeg er så vant til å alltid presse hvitløk, trodde ikke det var forskjell, men kanskje det er det?


#5

Gerd sa for siden:

Jeg liker mest å ha biter å tygge på :D


#6

Kitt sa for siden:

Jeg har bare en ting å si:

TUSEN TAKK FOR MATEN!:sikle::sikle::sikle:

Gubben er på langtur i dag, så da ble endelig fiskemiddag, og vi ÅT!
Både snuppa, sønnen og jeg har spist oss langt over passe mette i dag!:o


#7

Gerd sa for siden:

:D :heia:


#8

Photobscura sa for siden:

Hmmm! Kanskje du kan konvertere meg til fiskespiser igjen? (Elsket fisk men ble drittlei da jeg spiste det hver dag i halvannet år :p).


#9

Kitt sa for siden:

Prøv denne oppskriften og jeg lover deg at du bare vil ha mer, mer, mer....:D


#10

Sophie sa for siden:

Nok en nydelig middag Gerd :D

Dette kommer jeg til å lage igjen!

Notat til meg selv neste gang er at pannen må være skikkelig varm før man legger fisken oppi. Jeg tror pannen min hadde litt for lav start temp da fiskeskinnet løsnet av fisken og satt fast i panna. Fisken ble ikke heelt ferdigstekt nok på den tiden, så tror kluet er å starte opp med sterkere varme enn jeg hadde. Jeg kan godt gni inn liitt mere salt og pepper på fisken enn jeg selv tror :rolleyes:


#11

Sophie sa for siden:

Vil bare tipse om en nydelig måte å bruke opp rester på denne fisken, som jeg gjorde akkurat nå :)

Lagde omelett av 3egg, 3ss vann, salt, pepper og gressløk. Stek i masse godt smør. La så resten av den kalde fisken (hadde en halv fisk igjen) i omeletten, saltet og pepret litt ekstra og tok 1 ss av rester av hjemmelaget guacamole oppå fisken, og brettet omeletten over. Varmet på panna under lokk i 1-2 min.

Varmet opp rester av blomkålmosen i micro og serverte det vedsiden av omeletten og med ekstra guacamole vedsiden av. Nydelig som lunch eller restemiddag :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.