Jeg var innom Rema1000 og kjøpte småørret fra Peru (hørt masse skryt om de) Fisken er renset, vakumpakket og frossen Den tinte et par timer på kjøkkenbenken
Skyller den bare i kaldt vann, og tørker lett med kjøkkenpapir
Lagde det på følgende måte:
Begynn med: Kutt hvitløk i småbiter, og varm den i smør til smøret er smelta (mengde etter smak)
Ta så ønsket mengde ørreter Strø på salt og pepper (også inni)
Varm opp smør i steke panna så det blir nøttebrunt
Legg i fisken og stek godt. Snu den og stek godt på andre siden. (steker den i ca 2-3 minutter på hver side, slik at skinnet blir sprøtt.)
Ta stekepanna av varmen
Hell smelta hvitløksmør inni fisken og over. Legg på lokk og la dette godgjøre seg 5-6 minutter
Serveres med ønsket tilbehør. Jeg hadde stekt brokkoli, blomkålmos og tomater til.
Du skriver at du hakker opp hvitløk, blir det forskjell på hvitløkssmaken om man presser eller hakker den? Jeg er så vant til å alltid presse hvitløk, trodde ikke det var forskjell, men kanskje det er det?
Notat til meg selv neste gang er at pannen må være skikkelig varm før man legger fisken oppi. Jeg tror pannen min hadde litt for lav start temp da fiskeskinnet løsnet av fisken og satt fast i panna. Fisken ble ikke heelt ferdigstekt nok på den tiden, så tror kluet er å starte opp med sterkere varme enn jeg hadde. Jeg kan godt gni inn liitt mere salt og pepper på fisken enn jeg selv tror :rolleyes:
Vil bare tipse om en nydelig måte å bruke opp rester på denne fisken, som jeg gjorde akkurat nå :)
Lagde omelett av 3egg, 3ss vann, salt, pepper og gressløk. Stek i masse godt smør. La så resten av den kalde fisken (hadde en halv fisk igjen) i omeletten, saltet og pepret litt ekstra og tok 1 ss av rester av hjemmelaget guacamole oppå fisken, og brettet omeletten over. Varmet på panna under lokk i 1-2 min.
Varmet opp rester av blomkålmosen i micro og serverte det vedsiden av omeletten og med ekstra guacamole vedsiden av. Nydelig som lunch eller restemiddag :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.