Sophie sa for siden:
Karbonadedeig (Ikke fettholdig nok, men det jeg har i fryseren)
Fløte
Youghurt naturell
Smør
Ost
Fersk Chili
Purre
Blomkål
Løk
Sennep
Div krydder
Har mer også
Tips til rask middag?
Sophie sa for siden:
Karbonadedeig (Ikke fettholdig nok, men det jeg har i fryseren)
Fløte
Youghurt naturell
Smør
Ost
Fersk Chili
Purre
Blomkål
Løk
Sennep
Div krydder
Har mer også
Tips til rask middag?
Areola sa for siden:
Stek karbonadedeigen og løk, ha i en form, hel på fløte så det dekker halvveis, ost oppå :)
Du kan jo lage blomkålmos, men vet ikke helt om det passer til akkurat dette :p
Eller kjøttkaker og blomkålmos?
Sophie sa for siden:
Har du oppskrift på kjøttkaker? Har rett under 800 gr. Vi er 2voksne og 2 barn under 5år. De andre spiser gjerne ris/pasta/potet til, men ikke jeg.
Areola sa for siden:
Det skal være endel under oppskrifter. Gjør et søk i google på: kjøttkaker site:lavkarbo.no
så slipper du oppskriftene :)
Carisma sa for siden:
Eller på matprat.no. De fleste oppskriftene der inne er veldig enkle å tilpasse lavkarbo.
Sophie sa for siden:
Fikk forslag til å lage kjøttboller med det jeg har i huset nå, av min polske vaskedame. Høres spennende ut, men uvant. Kan dere se på denne oppskriften og se om den er ok (jeg forstår ikke alt hun sier, så mulig jeg har misforstått litt)
Jeg har som utgangspunkt ca 800 gr karbonadedeig. Hun sier at jeg skal tilsette:
En god dæsj fløte
Litt vann (ikke mye)
2 egg
Ost (raspet eller i små biter)
Litt majones
Krydder (salt/pepper + det jeg liker)
Hun sier i tillegg at jeg skal bruke 1-2 raspet gulrøtter (det kan vel ikke jeg bruke, noen som har forslag til noe annet?
Dette stekes i godt smør som kjøttkaker. Høres dette riktig ut? Hva med tilbehør? Jeg tenkte jukseris av blomkål, forslag til saus?
Gerd sa for siden:
Prøv disse: :D
Sophie sa for siden:
Den høres jo ganske lik ut som den oppskriften jeg har fått :)
Bakemix har jeg ikke, noe jeg kan bruke i stedet?
Carisma sa for siden:
Squash
SunnhetMedSirrup sa for siden:
het går helt greit ann og bare klemme karbonadedeigen sammen med litt krydder til kjøttboller.. og lage en saus av smør,og fløte.. nydelig!
Sophie sa for siden:
Det har jeg ikke.
Sophie sa for siden:
Så jeg trenger ikke noe som binder deigen mer sammen? ekstra egg el.l?
SunnhetMedSirrup sa for siden:
nei, men de blir ikke like myke. men gode"
men de blir "mykere" i saus/ stekt i smør..
Sophie sa for siden:
Hjelp. Disse henger ikke sammen! Brukte Gerd sin oppskrift men har ikke bindemiddelet!
Gerd sa for siden:
Bør nok ha bindemiddel i disse ja :ja:
Og rør deigen seig .
Sophie sa for siden:
Nå får det bare bli slik de er. Har laget de klare og starter steking nå:cool:
SunnhetMedSirrup sa for siden:
jeg bruker aldri bindemiddel/ egg ! :lol:
no need ;)
Sophie sa for siden:
panna er full av ekstra ost og smør. Kan jeg lage en saus ut av dette? Kjøttkakene ser deilig ut!
Gerd sa for siden:
ja, hell oppi fløte og la koke inn litt... det er snaskens :ja:
Sophie sa for siden:
eller skal jeg bare steke små blomkål i hele restblandingen (bestående av kjøttkraft, fløte og ost?
Gerd sa for siden:
ja, det hørtes godt ut :D
Sophie sa for siden:
Gerd, disse kjøttkakene var kjempegode! Mann og barn likte de også kjempegodt! Hadde ikke bakemix, men de hang helt greit sammen, så jeg kommer helt klart til å spise disse igjen selv om jeg ikke har bakemix :)
Gerd sa for siden:
:D :heia:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.