Her er en annen utgave av det opprinnelige skorpiabrødet.
100 g soyamel
100 g malte valnøtter
50g proteinpulver(bruker selv conscepi ekstra pro)
200 g glutenmel
50 g knuste linfrø
20 gram kruskakli(en toppet dl)
1/2 ts salt
1 dl vann
1.5 dl seterrømme
1/2 pakke fersk gjær
3 store egg
Bland alt det tørre,varm vann og tilsett rømmen og når det holder ca 32 grader smuldre i gjæren.
Pass på å ta ut eggene på forhånd så de holder romtemperatur.
Det er viktig at gjærblandingen ikke holder mer enn 34 grader da egg stivner ved 35 grader.
Bland det våte med det tørre.
Deigen skal være litt klissete,er den ikke det tilsett litt mere væske.
La den heve til dobbelt størrelse.
Smør en liten brødform,ha brøddeigen i og la den etterheve minst en time på et lunt sted.
Stekes i ovnen på 170 grader ca 50 minutter.
Ta den ut av formen ,sett den inn i ovnen igjen for å få en tørrere skorpe under.
Jeg skjærer tynne brødskiver ,får 25 stykker ut av den.
Hele brødet har ca 45g karbohydrater.
Det anbefales å skjære opp brødet med en gang det er kaldt og frys ned det du ikke bruker i dag og i morgen.
Inneholder en del glutenmel så er du allergiker så er dette ikke noe for deg,ei heller for de som har candida.
Men det er noe som likner brød,og det er en herlig variasjon etter all klipappen.
se hvilken tråd jeg fant!!!! :) har du prøvd det, marianne..? ellers så kan jeg prøve det selv ;)
god jul!! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.