jeg legger den ca en halv-1 cm på et bakepapir. når den er ferdig bobler det litt smør på toppen, la det synke inn i den igjenn, da blir den myk,og får en fin konsistens. hvis ikke du vil ha et knekkebrød?
Jeg gjorde en liten endring, tilsatte 2ts fiberhusk og 1ss creme fraiche. Stekte i muffinsformer og fikk 4 rundst*kker. Kjempegode!
Tusen takk for idèen:blomster: Tenker jeg 3 dobler oppskrifta neste ganger, steker i muffinsformer i muffinsbrett i stekeovn også kan jeg fr*se ned enkeltvis.
Å steke i mikron når man skal bort i en fart og trenger noe kjapt er genialt. Vi pleier å ha felles kveldsmat etter gudstjenesten på søndager og da serveres brødmat. Jeg pleier da å steke opp en SVÆR porsjon eggerøre( sånn at jeg velt sikker får;) ) og ta med salami og majones, men noen ganger kan det være greit med litt mindre forberedelser... First Price leverpostei inneholder mindre enn 1g karbo pr 100g og er helt lovlig.
Var veldig gode disse, laget dem med fiber-husk og cf som Imse foreslo, men brukte en blanding av Solsikkefrø, linfrø og sesamfrø...Godt!
Er ikke noe glad i nøtter i brødlignende ting..;)
Føler meg litt dum her :o
Hva er: 1 dl mandel/linfrø/paranøtt mel (mos med stavmikser)
Er det 1dl mandler, 1dl linfrø og 1dl paranøtt, eller 1 dl til sammen av alt? Må man bruke paranøtt og hva er i såfall det?
Ja, denne funka bra. Også så praktisk med brød på to minutter da gitt. Jeg brukte en blandings av mandler, hasselnøtter, valnøtter, linfrø og sesamfrø. Det ble det en blings med roquefort på til kvelds. Nam!
Fyttigrisen...det smakte egg...:( Er det ingen som har noen oppskrift på noe kjapt og lettvint som ikke smaker egg????I knekkebrødsjanger...stikkord er KJAPT OG LETTVINT da..:)
Egg? Har du hatt oppi så mye mandler/nøtter som oppskrifta sier? 1dl når de er ferdigmalte, ikke før de males... Jeg syntes dette bare smakte mandler. Prøv med noen av de andre frøtypene.
Det stemmer at karbohydratinnholdet på Linfrø er 0 g.
Dette er fordi alt karbohydratinnholdet som er i Linfrø er ufordøyelig og
kommer fra kostfiberinnholdet.
Det er ca 34,8 g kostfiber i 100 g linfrø.
Vennlig hilsen
Rigmor Hunstad Fagerli
produktsjef
Norgesmøllene AS
(Troooor det var Kitt som postet dette i en tidligere tråd :) )
Jeg lagde dette med mandler og en liten håndfull hele linfrø, uten salt. Veldig godt!
Jeg hadde ikke bakepapir så i stedet brukte jeg en plastboks (uten lokk selvsagt), spredde røren jevnt utover i bunnen, ca 1 cm tykt.. Resulterte i et mykt og passe tykt brød. :)
Fulgte Imse sitt tips med å ha oppi fiberhusk og cf! Jeg malte opp solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø i blenderen. Lagde flere dl så har jeg blandingen "lett" tilgjengelig til frokost. Lagde fem stk små "rundstykker" i muffinsformer. Siden jeg ikke har mikro så stekte jeg dem i 15 minutter i ovnen.
Jeg har savnet "brød" mat med pålegg lenge nå, så dette var en utrolig smart oppskrift. Dette ble min oppskrift:
1 dl oppmalt linfrø, sesamfrø og solsikkekjerner
2 ts fiberhusk
1 egg
25 gr smør/olje
1 ss cf
salt
Inneholder ca 3 kh. Er det noen som vet om frø er en partystopper? Har slitt litt med nedgangen siste uka...
Jeg synes dette mikrobrødet er helt aldeles genialt! En av de smarteste oppskriftene noensinne. Jeg bruker 1 ss Fiberhusk i røren, ellers følges oppskriften. Her er bilde av mitt brød:
Dette skal testes, har egentlig droppet brød og knekkebrød med nøtteblandinger, da jeg tror nøtter er en stopper for meg. Men tror jeg skal prøve med lnfrø, litt kli og evt. litt sesamblanding. Hadde vært godt med en liten avveksling til osteknekkisene nå.
Å dette var en god avveksling til mine vanlige lunch. Takk for oppskrift. Jeg brukte stort sett malte linfrø, men litt sesamfrø og pittelitt kli.
Jeg lot det stå på 900 grader i microen på ca. 4 min. Lurer på om det var litt lenge, men 2 min. var i alle fall for kort virket det som når jeg sjekket.
Hvor lenge steker dere andre det? Og på hvor mange grader?
Laget nettopp dette,med noen forandringer...
Har ikke stavmikser/foodprosessor eller annet å finmale med,så jeg bra grovhakka med kniven.
Brukte: linfrø,solsikkekjerner,sesamfrø og paranøtter. Hadde også i litt protein pulver og kruskakli i tillegg til ett egg og smør.
Syntes det ble både velsmakende og mettende!
Smakte ikke egg idet heletatt!
Paranøtter har ganske dominerende smak,så det smakte mest paranøtt men med hint av linfrø også.. Godt!!
Tror dette kan stekes i panna også,sånn at d blir litt mere pannekake aktig..men da må man kansje ha litt mere smør og kruskakli/proteinpulver.
Hadde seterrømme og pepperskinke på den ene og smør,majones og pepperskinke på den andre..
God og mett nå!!!
=)
Hehe, dette var en morsom og annerledes måte å lage "brød" på. Ikke det beste "brødet" jeg har smakt, men den enkle fremgangsmåten veier opp for det. Dette kommer jeg garantert til å lage flere ganger. Takk for tipset!!
Jeg fant en liknende oppskrift på youtube og modifiserte min litt. Her er min:
1 ss. smør smeltes i mikroen.
1 egg.
Pisk godt.
2 ss. flaxseed (jeg brukte den med 50% flaxseed, 25% solsikkekjerner og 25% gresskarkjerner)
1/2 ts. bakepulver
litt sukring el. annen søtning (jeg har hørt at flaxseed ikke smaker så godt og at det trenger litt søtning)
1/2 ts. fiberhusk
1 ts. kokosmel
1 ts. mandelmel (de to siste mest for smakens skyld, kan sikkert droppes).
Jeg mikset alt i en liten bolle som tåler mikro så jeg satte den rett i mikroen i 2 min. "Brødet" ser litt rart ut og er litt svampete før det blir kaldt, men etter at det ble kaldt var det.... åååååå... så godt! Etter bare 17 dager begynner jeg å bli veldig lei av å bare spise pålegg til frokost så dette var utrolig deilig. På min flaxseedpakke står det at det er 2,7 kh. pr. 100 g. Desverre målte jeg ikke skikkelig opp alle ingrediensene, men skal gjøre det i morgen (eller kanskje jeg må lage nytt allerede til lunsj??? :-)) slik at jeg får regnet ut kh. innholdet, men regner ikke med at det er mer enn 2,5 kh. i brødet. Jeg har spist et halvt og er egentlig fornøyd med det. :-D Dette var SINNSYKT deilig og ikke minst, enkelt. Noe jeg kan gjøre hver morgen!
PS. Jeg ser at dere andre ikke har bakepulver i, men jeg tror det gjør at brødet blir litt luftigere.
Jeg pleier å lage lavkarbobrød i microen med 1 egg, 1 ss smør, 1 ss fløte og 1-2 dl med en blanding av linfrø, solsikkefrø, mandelmel, sesamfrø. Formen på "brødet" blir som den formern det "bakes" i- genialt med eggerøre på
Har noen andre lure mikro-forslag ? Bor pt på hotell i utlandet - og må leve med mikro som eneste matlagingsmulighet i 3 måneder - huff. Lager eggerøre og en slags omelett daglig men vil gjerne lage andre småretter
Hei.. Tusen takk for oppskrift - lagde det idag og det smakte faktisk med eggesalat.
Lurer på hvor mye karbohydrater er det i den oppskrift?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.