4 egg
ca 1,5 - 2 dl fløte
2 store ss rømme
2 ts sukrin
1,5 ss fiberhusk
ca 1 ts salt
Visp eggene og tilsett det andre. Vispes til en jevn røre. La det svelle noen minutter. Stek på middels varme til den er tørr på toppen, før den snus. Jeg brukte liten stekepanne og ca en øse pr pannekake.
Serveres med f.eks. syltetøy eller rørt bær.
Disse ble knallgode, og falt i smak hos alle!!!
Bedre enn vanlige pannekaker:D
EDIT: Det blir for mye fiberhusk om den får stå lenge nok. Kanskje 1/2 - 3/4 ss er nok. Når man lager dobbel porsjon tar det litt tid å steke, og da er det for mye med 3 ss fiberhusk...
Hvis man bruker 2 dl fløte, og at 2 store ss rømme er ca 1 dl, og eggene ikke regnes med, så får jeg 1,74 karber pr pannekake ved 5 stk av røra.
Har ikke prøvd, men kan sikkert bruke johannesbrødkjernemel, men da får de også sikkert den "glatte" smaken som det gir på alt. Jeg synes det er best med fiberhusk i vaflene jeg lager, så det er sikkert også best i pannekakene. Men du kan jo prøve - kanskje du liker det slik;)
Har hørt at litt søtt erstatter litt av smaken som mel hadde gitt (tror Nannah nevnte det en gang), så jeg puttet i litt sukrin og de ble så gode at jeg har ikke tenkt å endre noe :)
Prøv gjerne uten, om du vil, men prøv også med sukrin så du kan sammenligne ;)
Jeg bare drysset oppi litt, og antok at det var omtrent ei teskje så jeg skrev det i oppskrifta. Ikke sikkert det ble ei hel teskje, eller at man trenger det. Bare å prøve seg frem til man får det resultatet man liker best :)
Men 2ss er jo ikke bare litt.... Det er jo like m*e som jeg bruker i vanlige vafler jo.. Tror jeg prøver med litt mindre og finner en balanse på hva jeg liker og ungene liker;)
Du hadde rett, Imse :) Trengte ikke så mye sukrin... I dag bestilte sønnen min pannekaker da han kom fra skola, og jeg prøvde med 2 teskje sukrin (i stedet for 2 ss...) og de ble like gode!:D Sønnen min merket ikke forskjell engang;)
Disse lagde jeg her om dagen Ivory , veldig gode!!!!
Siden jeg ikke er så god på å lage pannekaker uten at de går istykker laget jeg de som små lapper isteden (har sånt lappe-jern ;)) , spiste med blåbær og krem på!
Jøss, disse var enkle å snu? Jeg, som Cornelia, klarer aldri å få til ordentlige lavkarbo-pannekaker fordi de bare går i stykker, men disse snudde jeg uten problemer. Kjempefin røre og god smak, men jeg måtte ha endel sukrin i, ellers smakte det litt omelettaktig. Jeg hadde først 2 ts sukrin i, men etter å ha stekt en pannekake og smakt på den tilsatte jeg dobbel mengde sukrin og da ble det bra. Kan tenke meg det er veldig godt med kanel eller kardemomme i røra også.
Ja, de er gode:) Jeg ble glad da jeg kom fram til denne fordi jeg savnet pannekaker med blåbær, og nå kan jeg til og med ta et glass melk til, siden Tine har kommet med laktosefri melk :D Holder meg i ketose likevel;)
Kan hende de blir gode med kardemomme eller kanel ja:) Nesten litt mer dessert-pannekake da;)
Bruker fløte i pannekakene pga fettet - savnet bare litt melk å drikke til, og det har jeg fått nå siden Tine kom med laktosefri melk ;) Hørt så mye om og men med soya, og det er sikkert ikke bedre å drikke kumelk, men jeg trenger bare litt en gang i blant så da spiller det egentlig ingen rolle hva jeg drikker:)
Det er 3,2 kh pr 100 g i laktosefri melk, så det er jo litt, men det funker for meg likevel. Tåler en del karber, men vet ikke nøyaktig hvor mange, for jeg har aldri telt ;)
Disse var gode.
Eksperimenterte litt mens jeg var i gang, og hadde ekstra fiberhusk og 1-2 ts bakepulver oppi. Lot røra stå til den var ganske tykk. Hadde den i muffinsformer og stekte på 200grader ca 20min..... Deilig. :)
De falt litt sammen men var ikke eggete og hadde konsistens litt som sukkebrød..... :rolleyes: Nydelig oppvarmet til frokost med litt bringebær. Nam.
Disse laget jeg i går, greide å glefse i meg alt alene med litt CF og Heistad på :flau: Var virkelig godt, og smakte IKKE omelett. :) Omelett er greit til frokost.
Men jeg lurer på en ting. i går ble røra stående litt vell lenge da jeg måtte legge unger før jeg fikk stekt. Da ble den veldig tykk, så det ble nesten som sveler eller amrikanske pannekaker, men klager ikke. Spedde ut med litt mere fløte.
Men det jeg lurer på er om noen har prøvd å spe ut med vann når den har stått litt?
Da kan en jo få flere pannekaker på røra, og færre karber. Og heller helle på litt rømme og syltetøy på toppen.
Lagde disse pannekakene for første gang i dag. Syntes de var veldig gode og kommer nok til å lage flere av de. Stekte flesk i terninger til, nam nam...:)
Jeg lagde desse i dag!! Jeg synest det var detbeste alternativet til pannekaker så langt! Når en er på ketose/lavkarbo og lager mat så kan en faktisk ikke forvente at mat med mel og uten mel skal smake det samme, men jeg synest desse var goooode:love: TAKK FOR AT DU DELTE OPPSKRIFT M OSS!!:klem:
Vet at det er leeenge siden du la inn denne oppskriften Ivory, men må bare reklamere for denne. Har laget disse flere ganger, de er absolutt en favoritt blant pannekakeoppskriftene. Jeg steker dem som lapper, og de er lette å snu. Takk for oppskrift :)
Jeg steikte de nå i kveld og lar de ligge i kjøleskapet til i morgen tidlig for da "setter" de seg litt og blir ikke så "eggete"... De er nyydeleige!:love:
Å, prøvde disse for første gang i dag til stor glede for sambo og meg selv. Helt nyydelige! Takk for god oppskrift, ikke siste gang denne blir laget :)
Eh, måtte bare prøve en ny variant av disse. Disse egner seg nemlig også godt som crepes - laget pannekakene kvelden før (men droppet søtningen)og lot de stå over natten. Stekte kjøttdeig, sopp, løk mm og surret alt i rømme, fylte pannekakene, rullet de sammen og strødde ost på toppen. Gratinerte i ovn - voila!
Ja, jeg syntes bare det hørtes rart ut at pannekaker egnet seg som pannekaker... :o. De ville vel i såfall egne seg som fylte crepes, siden crepes ikke nødvendigvis må være fyllte heller.
Halverte oppskrifta, hadde i kanskje en ss kruskakli og en halv ss mandelmel, ble lette å snu, herlige i kosistens og smak, ikke den bløte, porøse greia jeg har vært borte i før. Nam! :D
Kjempegode :)
Til og med min kresne datter på 9 år likte de kjempegodt, hun klarte å spise 3(!) stk ;)
Lurer på om jeg skal prøve med litt mandelmel i, syns det er litt mye egg i konsistensen/smaken. Men alt i alt, knallbra oppskrift og en super erstatter til vanlige pannekaker!
Er så glad for at det er så mange flinke folk her inne som villig deler oppskrifter ;)
Ååååå!!! Pannekaker!! Både jeg og storesøster eeeeelsker pannekaker! Gubben er bare middels interessert, så han får lage seg noe annet, men gjett om jeg skal lage pannekaker til meg og ungene! :) Har ikke laget pannekaker til meg selv på over 4 år siden jeg brått fant ut at meg og gluten ikke er venner. Gluten slo opp med meg uten å si fra!
Men kan jeg bruke havremel og fremdeles skryte på meg at de er lavkarbo? Eller må jeg bruke mandelmel?
Havremel er kanskje tillatt i små mengder på type Fedonkost, men ikke på ketogent/lchf. Nå ser jeg du kjører egenkomponert, og da er vel du ibunn og grunn sjefen og allviteren. Egenkomponert er for de som har peiling. Skal du ikke ned i vekt, så spiller det kanskje ingen rolle heller.
Men nå er det kun fiberhusk i denne oppskriften og det funker ypperlig. Alle i familien her liker disse pannekakene. Trenger ikke mandelmel(står jo heller ikke i oppskriften). Jeg bruker dog mandlemel i vafler nå og da, ungene spiser det, så slipper jeg å rengjøre vaffeljernet for gluten(jeg reagerer også på gluten).
kremt det står egenkomponert bare fordi jeg ikke fikk skrive innlegg her inne uten å registrere meg, og fikk ikke registrere meg uten å ha en kostholdsfilosofi. Dermed sto jeg midt i den berømte onde sirkelen og måtte bare skrive noe. Den blir nok endret så snart jeg får tid til å lese meg opp på hva jeg vil gjøre. Jeg regner med å ende opp på ketolyse, men har ikke ork til å sette meg skikkelig inn i det siden jeg har en uke til en helveteseksamen uten sidestykke (ihvertfall uten sidestykke helt til neste eksamen...).
Da lager jeg pannekaker uten mel og med fiberhusk :) Tusen takk :)
Dytter opp denne tråden til ære for engeljenta30. Prøv disse og se om det funker bedre med noen UTEN soyamel(som i seg selv smaker eggete og har en kraftig bismak), og lag de i vanlig stekepanne stekt i masse smør og ikke bare i pannekakejern.
Da jeg skulle lage disse hadde jeg ikke rømme, så jeg tok cottage cheese i stedet. Og heiv oppi litt bakepulver, og kjørte i stavmikseren. Da ble de kjemepegode lapper!
Dytter opp igjen. Vi vender stadig tilbake til denne basisoppskriften på pannekaker. Lavkarbo pannekaker er sunt for hele familien, spesielt når vi kan plukke egg fra egne høner som er bortskjemte på god mat.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.