
Cornelia sa for siden:
Denne oppskriften er utrolig god, det har vært min favoritt soppsuppe helt siden jeg smakte den for første gang for noen år siden.
Den er i utgangspunktet laget for traktkantareller, men det går fint ann å blande med andre typer sopp dersom de andre er milde i smaken, eller lage den av vanlige kantareller.
Traktkantarellsuppe
• 1 kg ferske traktkantareller (du må gjerne bruke tilsvarende av tørket sopp som legges litt i bløt)
• 1 liter buljong, laget på terninger eller av kjøttkraft (bruk ca 4 terninger)
• Safran (eller gurkemeie, men safran absolut best i denne synes jeg)
• Paprikakrydder
• Estragon
• Salt og pepper
• 1 ss rød vineddik
• Smør
• Dill
• 1 beger seterrømme
Slik gjør du det:
Stek soppen lett gyllen i smøret, med salt og pepper.
Ta omtrent halvparten av soppen, bland med litt av buljongen, rømme og dill, og kjør det i hurtigmikser.
Ha alt opp i en kjele, i tilsett krydder, og vineddik.
Tilsett resten av soppen, varm det opp, og servér
Denne holder som forrett til 10 personer eller som middag til ca. 4 st.