< Tilbake til oversikten

Kan karbo "oppstå"?

#1

Bubble sa for siden:

Kan karbiser "oppstå"? Da mener jeg under behandling av maten. Dersom jeg f.eks rister pekanøtter i en panne med en dråpe smør, oppstår det karbiser?


#2

Gerd sa for siden:

Nei, karbisene er allerede i næringsmiddelet.
:)


#3

martine1977 sa for siden:

Kokte gulerøtter da? i forhold til rå?


#4

SunnhetMedSirrup sa for siden:

de trekker vel til seg vann, og karboene vil da bli mindre i forhold til pr. 100g.

men sånn sett er de der fortsatt..



#6

Gerd sa for siden:

men det var visst forskjellige typer.... ser jeg nå.... kokt-/norsk rå gulrot har begge 6,7....


#7

Alkazelters sa for siden:

Hvis matvarens masse blir mindre under tilberedning kan du si at det er mer karbohydrater i 100 gram tilberedt vare i forhold til 100 gram utilberedt vare. Og motsatt hvis massen blir større ved koking. Det er jo uansett enklest å forholde seg til utilberedte verdier, og eventuelt veie før du tilereder.


#8

Trolljenta sa for siden:

GI forandrer seg når man koker gulrøttene, men karbomengden er den samme.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.