Bubble sa for siden:
Kan karbiser "oppstå"? Da mener jeg under behandling av maten. Dersom jeg f.eks rister pekanøtter i en panne med en dråpe smør, oppstår det karbiser?
Bubble sa for siden:
Kan karbiser "oppstå"? Da mener jeg under behandling av maten. Dersom jeg f.eks rister pekanøtter i en panne med en dråpe smør, oppstår det karbiser?
Gerd sa for siden:
Nei, karbisene er allerede i næringsmiddelet.
:)
martine1977 sa for siden:
Kokte gulerøtter da? i forhold til rå?
SunnhetMedSirrup sa for siden:
de trekker vel til seg vann, og karboene vil da bli mindre i forhold til pr. 100g.
men sånn sett er de der fortsatt..
Gerd sa for siden:
sjekk her..... : www.matvareguiden.no/sokemaskin.asp?search=gulrot&type=matvare
her står det faktisk at kokte har mer karber enn rå... hmmmm
Gerd sa for siden:
men det var visst forskjellige typer.... ser jeg nå.... kokt-/norsk rå gulrot har begge 6,7....
Alkazelters sa for siden:
Hvis matvarens masse blir mindre under tilberedning kan du si at det er mer karbohydrater i 100 gram tilberedt vare i forhold til 100 gram utilberedt vare. Og motsatt hvis massen blir større ved koking. Det er jo uansett enklest å forholde seg til utilberedte verdier, og eventuelt veie før du tilereder.
Trolljenta sa for siden:
GI forandrer seg når man koker gulrøttene, men karbomengden er den samme.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.