< Tilbake til oversikten

Spørsmål angående stekevarme etc

#1

galleren sa for siden:

Heisann

Jeg benytter alltid meierismør når jeg skal steke hamburger, biff etc. Pleier da å steke dette på høy varme i noen få minutter.

Men stusser litt på hva som egentlig er forsvarlig når det gjelder varme og skikkelig smør...hvor mye varme tåler smøret før det eventuelt blir "farlig" osv? Er det greit å steke noe på høy varme i noen minutter, eller bør man steke alt på middels varme og heller ha litt mer tålmodighet?

Takker for svar.


#2

Gracella sa for siden:

Hvis jeg har skjønt riktig, så er klarnet smør best å steke i.
(Smelt smøret, la det stå litt til det skiller seg og hell av den "klare" delen. Grumset som er i bunnen er melkerester (?) og det er vist det som brennes når man steker på høy temp.
Ellers er vel det beste å bruke lavere temp og lengere tid, ja...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.