Hvis jeg har forstått det rett skal en trekke fra sukkeralkoholene når man teller karber?
Når jeg ser på sukkerfrie drops og tyggis, er det masse karber, men i de flest er det nesten bare sukkeralkoholer, og de inneholder da 0-2 karber...
Da er det greit å spise de eller?
Xylitol er vel også av en slik art at de fungerer som sukker i tarmen.
Når de sier at ting med sorbitol og xylitol er sukkerfrie, gjelder det bare for tennene, ikke for resten av deg:(
Extra Dropsene inneholder xylitol - og disse kjøpte jeg en eske av her i uka (stod ved kassa og ble så utrolig kvalm - var for lenge siden jeg hadde spist - og MÅTTE ha noe i munnen for å unngå å spy). De var så gode at jeg spiste innholdet i eska i løpet av 2 dager.....har litt dårlig samvittighet for det.....
Så de lærde strides om xylitol er ok eller ikke altså?
Når GI-en er så lav så tror jeg det uansett ikke vil gi noen stor blodsukkerstigning til tross for at det oppfattes som sukker i kroppen.
Han som vant skaperen i fjor med "Ekte Sjokolade" tror jeg søter noen av sjokoladene med xylitol, eller bjørkesøt som jo forsåvidt er en langt hyggelige betegnelse (xylitol høres lissom så kjemisk ut ...). Og han har jo snakka mye om hvor lav GI det er i sjokoladene hans. Han utviklet ideen på bakgrunn av at han har dia2 og er innmari glad i sjokolade :).
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.