< Tilbake til oversikten

Ang sukkerfrie drops og sukkeralkoholer

#1

frøken sa for siden:

Hvis jeg har forstått det rett skal en trekke fra sukkeralkoholene når man teller karber?
Når jeg ser på sukkerfrie drops og tyggis, er det masse karber, men i de flest er det nesten bare sukkeralkoholer, og de inneholder da 0-2 karber...
Da er det greit å spise de eller?


#2

Kitt sa for siden:

I forhold til antall karber er det ok å spise dem, men.....

Noen blir fryktlig dårlige i magen om de spiser sukkeralkoholer.
For andre er det partystopper og for mange trigger de søtbehovet!

Du må nesten bare prøve for å se hvordan du selv reagerer.;)

Og du skal ikke ha søtningsstoffer som sorbitol, da de oppfattes som sukker i kroppen!:eek:


#3

frøken sa for siden:

Ikke??
går og spytter ut dropsa jeg har i munnen...
Så da er det egentlig ikke bare sukkeralkoholene som teller, men om de er søtet med sorbitol også.


#4

Kitt sa for siden:

Står om dette på side 32++ i boken. Les kapittelet grundig. Fort gjort å bli lurt!:eek:


#5

Starry Eyes sa for siden:

Xylitol er vel også av en slik art at de fungerer som sukker i tarmen.
Når de sier at ting med sorbitol og xylitol er sukkerfrie, gjelder det bare for tennene, ikke for resten av deg:(


#6

Hengebuksvinet sa for siden:

Tror ikke det gjelder xylitol nei.

Det er kun Sorbitol som blir omdannet til sukker i tarmen.

Nesten all maten til "spis deg slank uten sult" er søtet med xylitol og de selger også Xylitol som "slankesukker" i store mengder.


#7

Starry Eyes sa for siden:

Virkelig? Jeg mener at jeg har lest det her en plass, men vil jo selvsagt ikke være så bastant - meget mulig jeg tar feil:p.


#8

Photobscura sa for siden:

Xylitol har i alle fall en GI på åtte, hvilket er veldig veldig lite!


#9

Jabba sa for siden:

Extra Dropsene inneholder xylitol - og disse kjøpte jeg en eske av her i uka (stod ved kassa og ble så utrolig kvalm - var for lenge siden jeg hadde spist - og MÅTTE ha noe i munnen for å unngå å spy). De var så gode at jeg spiste innholdet i eska i løpet av 2 dager.....har litt dårlig samvittighet for det.....

Så de lærde strides om xylitol er ok eller ikke altså?


#10

Photobscura sa for siden:

Når GI-en er så lav så tror jeg det uansett ikke vil gi noen stor blodsukkerstigning til tross for at det oppfattes som sukker i kroppen.
Han som vant skaperen i fjor med "Ekte Sjokolade" tror jeg søter noen av sjokoladene med xylitol, eller bjørkesøt som jo forsåvidt er en langt hyggelige betegnelse (xylitol høres lissom så kjemisk ut ...). Og han har jo snakka mye om hvor lav GI det er i sjokoladene hans. Han utviklet ideen på bakgrunn av at han har dia2 og er innmari glad i sjokolade :).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.