Gikk på lavkarbo for ett år siden og gikk ned noen kg. Pga sykdom datt jeg helt ut, noe som medførte ca 7kg+
I dag har jeg spist
Frokost: Stekt kjøttdeig i smør og en kvart gulrot
Middag: 100gr røkt laks, eggerøre av 3 egg stekt i smør og litt salat og paprika ved siden av + 1ss sennepssaus
Kvelds: 2 skinkepålegg rullet inn i 3 gulostskiver og litt paprika.
Drikke: vann, kaffe og 3 glass rødvin (hadde venninne på besøk)
1: gulerot er desverre litt fy :( men du spiste ikke så mye da?
2: jeg syntes ikke at det var så mye mat, teller du kalorier?:eek:
3: du har jo dine gode proteinkilder :)
Vet gulrot er fy, men det var minimalt og stekt sammen med kjøttdeigen. Ingen andre gr.saker, så håpet det var greit med litt gulrot, da det er noe av det beste jeg vet.
Teller overhode ikke kalorier, men eggerøre av 3 egg + salat og paprika (rød, gul og grønn) + en hel pakke med røklaks (dog kun 100gr, men det ble ganske mye + sennepsaus= Middagstallerkenen min var helt full og jeg ble mett.
Ser det ellers greit ut?
Opplevde i fjor at jeg ble kjempesyk med diare og nesten blackout når jeg gikk i ketose, så er litt redd for det. Er ikke veldig stor i utgangspunktet. Fedon eller generell lavkarbo tror jeg er tingen for meg.
Ps til meg selv, må kjøpe mangnesium, da det nok ble ett underskudd på det i fjor, siden jeg ble så syk
Jeg gikk på ketolyse for ett år siden og gikk ned, men kroppen føltes ikke bra. Jeg er innenfor normalvekt og har alltid vært en "slank" person, men har noen kg jeg vil ha av for eget velvære, da jeg nå har lagt på meg litt mer enn det som føles behagelig selv om jeg fortsatt er godt innenfor normalvekt.
Jeg ønsker mere karbohydrater enn ketolyse og lurer på om lchf er mer riktig retning for meg? jeg ønsker å gå ned, men det trenger ikke gå fort. Kroppen min liker ett kosthold med mere fett og mindre karbohydrater enn folkehelsa anbefaler, men ikke så lite karber og mye fett som ketolyse inneholder.
Jeg har nå gått ned 1 kg på en uke. Det kjennes helt ok ut og jeg kan godt gå ned saktere.
På lchf bestemmer du reglene selv, men det er som du sier mindre karber og mere fett enn hva det etalerte anbefaler, men hvor mye mer og mindre bestemmer du selv :).
Hva med å lese boka "bedre uten brød"? Eller Fedons metode? Du kan jo velge bort c-måltidene til fedon (fullkornspasta/brød/villris) for å kunne unne deg mer fett. Eller så er vedlikeholdskostholdet til Atkins kanskje egnet, eller Dr. Torkil Andersen (Ketolysekuren) sin bok "Etter slankekuren".
De fleste går ut av målbar ketose ved 30-50 gram kh om dagen. Opp til 70 gr så kan du fortsatt spise liberalt med fett. Det kan du forsåvidt også på 100-150 gr kh om dagen, men ikke i samme grad.
Men det er greit å få litt rede på hvilke mekanismer som gjør at man går ned eller opp i vekt, sånn at dersom du forfatter ditt eget opplegg ikke har så mange fallemmer!
Bedre uten brød er uansett en bok jeg vil anbefale alle å lese, den får du lånt på biblioteket.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.