Var innom Rimi i dag og skulle kjøpe linfrø (Rimi's egen), og siden det nå går nesten automatisk så sjekka jeg karbeinnholdet: 34 g pr 100g! :eek: Den jeg vanligvis kjøper på Rema (Møllerens) er det 0 i. Hvordan kan det være sånn forskjell? Kan dette egentlig stemme?
Samme gjelder forskjellige merker Kruskakli og. Noen merker har 18 g, noen har 9g. Det er da akkurat samme produktet vel? Noen som vet hva som er riktig?
Og hva med kokosmasse? Kan det virkelig variere fra 5g til 20 g på samme matvaren?
Den diskusjonen har jeg sett før et sted...om linfrø. Kanskje var det her inne.
Matvaretabellen oppgir at linfrø har null karbo, knust også, og jeg vil minnes at en eller annen en gang hadde ringt og spurt produsenten hvorfor det stod på en pakkke at linfrø inneholdt karbo.
Det stod feil på pakken visstnok, for det var snakk om kostfibrer, som egentlig ikke skulle stå som karbo....
Ellers er det et vanlig problem med forskjellig karboinnhold på samme type matvare, det opplever jeg hele tiden.
Jeg pleier å gå for det som står på pakka, men spriker det voldsomt mellom to forskjellige, da bruker jeg matvaretabellen :-)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.