< Tilbake til oversikten

Kornsorter/pasta

#1

Nille sa for siden:

KORNSORTER OG PASTA

Det finnes ingen kornsorter eller pasta som kan klassifiseres som medisinske for Type O.

De fleste pastaer lages av semuljehvete, så tenk deg vel og lenge om hvis du skulle få lyst på en pastarett. Type O tolererer bedre pasta laget av bokhvete eller rismel. Men dette er mat som ikke er nødvendig for deg, så prøv å begrense det til fordel for mer effektive matvarer som kjøtt og fisk.

Nøytral: Basmatiris, bokhvetemel, bokhvete nudler, bokhvete/kasha, byggmel, quinoa (mel, korn), ris-hvit/brun, rismel, rugmel, speltmel, villris

Unngå: Couscous, durumhvetemel, familia, glutenmel, grahammel, sammalthvetemel, siktet hvetemel, semulegrynspasta, spinatpasta, spiret hvetemel

Kilde: Blodtypedietten (P. D`Adamo & C. Whitney 1999


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.