< Tilbake til oversikten

Hva er lovlig godteri?

#1

Ludviginne sa for siden:

Har hatt "svangerskapspermisjon" fra disse sidene, og lurte på om det var noen forandringer i forhold til godteri en kan kjøpe i butikken, som er "lovlig" på lavkarbo? Sist var i hvert fall Ifa og baconsvor tillatt... Noe mer? (Nei, skal ikke frotse i godteri, men blir litt småsvimmel av hva som skal regnes og ikke :)


#2

SunnhetMedSirrup sa for siden:

[url]www.sukkerfritt.com[/url]

se på imformasjon om produktet, og trekk fra sukkeralkoholene fra karboene.
det vil si at kokesjokoladen kun har 1karbo pr. 100g. og den er nydelig!

og baconsvor,ja.

paranøtter, litt hassel, og valnøtter.


#3

SunnhetMedSirrup sa for siden:

husk , et halvt kilo paranøtter = 15 karbo!


#4

Smulamor sa for siden:

Her var det ikke mange svar, og jeg er desperat :D
Hva kan jeg kose meg med på en lørdagskveld jeg som er avhengig av noe søtt?
Hva slags frukt kan jeg spise?
Og hva slags godteri kan anbefales av den søte typen? hva med sånne sjokolader som har 70 prosent kakao er det å anbefale? eller kan man ikke spise NOE søtt når man går på karbofritt.


#5

SunnhetMedSirrup sa for siden:

frukt = fy
sjokolade 70% = njaaa... veldig lite.. se på den linken jeg la ut
baconsvor = jupp
ostechips = jupp
hjemelagd marsipan med speda = ja!
nøtter = i grad , JA!
ost! = mm!
uhm.. husker ikke så mye nå jeg ;)


#6

Paris sa for siden:

Er ikke 70 % sjokolade lov altså??


#7

Alkazelters sa for siden:

For det som har kostholdsfilosofien "blanding", så vet du vel selv om 70 % sjokolade er lov eller ikke. 100 gram 70% sjokolade inneholder cirka 30 gram karbohydrat. Ut fra dette kan du jo regne selv på om det er lov eller ikke. Det kommer jo helt ann på hvor mange gram Karbohydrat du tåler i døgnet.

På ketolyse er det vel 15-25 (ca?) i døgnet som gjelder, og da sier det seg selv at en ikke kan spise så mye 70% sjokolade. 86% er langt bedre med bare halvparten mengde karbohydrat (ca 15).
Ellers har du jo sukkerfrie sjokolader fra Cloetta, Sukkerfritt, Cavalier, etc som sikkert er lov for de som liker slik. Disse inneholder fortsatt melkesukker, og i tillegg sukkeralkoholer, som ikke man ikke trenger å regne med. Etter min mening er det lurt å unngå kunstig søtning/sukkeralkoholer så langt det lar seg gjøre. Det er vaner en har blitt feit av, og da gjelder det å forsøke å gjøre noe med vanene sine også.


#8

Paris sa for siden:

....


#9

Starry Eyes sa for siden:

Jeg prøver, som Alkazelters anbefaler over her, å holde meg unna godterier ettersom det trigger 'mye vil ha mer' knappen i hodet mitt:p. Men siden jeg bare er en vanlig dødelig, og fordi jeg trenger å få i meg en hel masse fett i løpet av dagen, kompromisser jeg og lager noe som jeg da passende nok kaller for Konfett. Enkelt og greit:
100 g cocosa, 10 g kakao, 3 dråper peppermynteolje eller 4-5 dråper romessens og vaniljeessens (evt litt søtstoff om man ønsker, og evt kan man ha litt kokosmasse eller nøtter i for å få litt konsistens). Varm det i vannbad, ha det i konfektformer eller muffinsformer og kjøl ned. Etter en 30 min kan man forsyne seg:D.



#11

bærrgen sa for siden:

Jeg fant salte mandler i butikken min, 6 karber per 100 gram. Jeg syns de var altfor salte, så det begrenset inntaket :D


#12

Carisma sa for siden:

De som er ristet i olivenolje?
Åh, de er fantastiske! Men alt for gode, så jeg kan ikke kjøpe de :nei: Umulig å spise bare litt.


#13

Photobscura sa for siden:

Jeg er nok enig med Alkazelters ... Å si at man er avhengig av noe søtt er et lite varsel i seg selv også ;). Jeg skjønner at det er vanskelig, men det er også snakk om å snu en vane som har alt for mye makt over en.
Ikke dermed sagt at man aldri igjen kan nyte sukkerfrie pastiller eller mørk sjokolade, men for meg handlet det om å redefinere ting jeg puttet i munnen, fra kos og trøst til næring. Om man klarer det så er det lettere å forstå hva sånne vaner gjør med oss, at man "må ha noe å knaske på", at man "trenger noe søtt" etc. Vi er jo bare mennesker, men det er viktig å forstå mekanismene bak det ;).

En annen ting er at kunstig søtning kan trigge sult og søthunger, og for en del er det gedigne partystoppere, antageligvis mye på grunn av nettopp de tingene jeg nevner ... :o


#14

bamsemor sa for siden:

Hva er sukkeralkoholer, og hvorfor skal de trekkes fra karbohydratene ?


#15

Kitt sa for siden:

Her er en fin tråd om sukkeralkoholer!

Sukker alkoholer smaker søtt, men tas i liten grad opp i tarmen og gir derfor svært lite blodsukkerstigning.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.