< Tilbake til oversikten

Melk, ost og egg

#1

Nille sa for siden:

MELK, OST, EGG
Type O bør sterkt begrense sitt forbruk av melkeprodukter. Fordøyelsessystemet er dårlig egnet til å fordøye dem, og det finnes ikke mye gunstig mat i denne gruppen. Hvis du er type O med afrikansk bakgrunn, bør du fullstendig fjerne melkeprodukter og egg. De pleier å være enda vanskeligere for deg å fordøye, og ofte har mange amerikanere med afrikansk bakgrunn laktoseintoleranse. Soyamelk og soyaost er ypperlige kilder til protein av høy kvalitet.
[color=black][/color]
Matallergi er ikke et fordøyelsesproblem. Det er immunforsvarets reaksjon på visse matsorter. Immunforsvaret ditt danner bokstavelig talt antistoffer som kjemper mot at maten kommer inn i systemet ditt. Matintoleranse er på den annen side en fordøyelsesreaksjon som kan skje av hvilken som helst årsak, inkludert kulturell tilpasning, psykologiske assosiasjoner, mat av dårlig kvalitet, tilsetningsstoffer eller et udefinert innfall i systemet ditt. Det er logisk at amerikanere med afrikansk bakgrunn antagelig har laktoseintoleranse, siden deres afrikanske jegerforeldre ikke brukte sukker i kosten.
[color=black][/color]
Andre av type O kan spise fire eller fem egg pr uke og små mengder ost, men generelt sett er dette en dårlig proteinkilde for denne blodtypen. Sørg likevel for å ta daglig kalsiumtilskudd, spesielt hvis du er kvinne, siden melkeprodukter er en av de beste naturlige måtene for å ta opp kalsium.
[color=black][/color]
Medisinsk: Hønseegg
[color=black][/color]
Nøytralt: Fetaost (geit, sau), Geitemelk, geitost – hvit – av ostestoff, mozzarella (bøffel) smør, soyamelk, soyaost
[color=black][/color]
Unngå: Amerikansk ost, brie, camembert, cheddarost, cottage cheese, creme fraiche, edamerost, emmenthalerost, goudaost, gruyereost, helmelk, iskrem, jarlsbergost, kasein (osteprotein), kefir, kremost (smøreost), kulturmelk, kjernemelk, kvark, lettmelk, munsterost, myse, neuchatelost, parmesan, provolonost, ricotta, roquefortost, sveitserost, sorbet, yoghurt –alle typer.

[size=3][/size]

Kilde: Blodtypedietten (P. D`Adamo & C. Whitney 1999)


#2

SunnhetMedSirrup sa for siden:

blodtypedieten*

har faktisk vurdert og kjøpe boka en gang*

men.. bedtrodde med til lavkarbo ( YES! ) :)

men .. det er mange teorier og meninger rundt blodtype dieten..

vet du om den virker eller ? blir litt redd:O


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.