< Tilbake til oversikten

Hvordan er det med sukkeralkoholer?

#1

frøken sa for siden:

Ser mange skriver at man regner karber - sukkeralkoholer.
Hvordan fungerer det, og hvorfor?
Så en sukkerfri sjokolade med 50 karber, derav 49 sukkeralkoholer. Har den bare 1 karb da? Kan den spises?


#2

Gracella sa for siden:

Det stemmer.
Ha i bakhodet at mange reagerer med luftsmerter på maltiol (som er en vanlig brukt sukkeralkohol i sjokolade.

Er det brukt sorbitol så må disse regnes med i karbotellingen, og for xylitol regnes halve karboinnholdet. Dette fordi disse taes opp raskere i kroppen (enn f.eks maltiol).


#3

SunnhetMedSirrup sa for siden:

lurer du på dette etter og ha sett disse sjokoladene?

[url]www.sukkerfritt.com[/url]

:)

spurte om akuratt det samme som deg for litt siden :) hehe


#4

frøken sa for siden:

Takk. Jeg så en oppskrift på knust bakongull og sjokolade:p
Men når jeg sjekket sjokoladen var det 50 karber... men 49 var sukkeralkoholer da, så da skal det være greit:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.