< Tilbake til oversikten

Savner brød? Vaffeloppskrift til all slags bruk; måltid, mellommat, kjeks og kake

#1

MillaVanilla sa for siden:

Vaffeloppskrift til all slags bruk; måltid, mellommat, kjeks og kake.

pr. oppskrift totalt 12 gr. karbo/ 4 gr. pr plate! Vaflene er veldig mektige og jeg bruker å spise en plate eller to til frokost + en sukkerfri yoghurt. Så har jeg en i veska som mellommåltid i en fei.

Grunnoppskriften er:
2 egg
2 ss cottagecheese
2 ss havregryn eller 20 gr havremel

Frokost-vaffel (3 plater):
(eller lunsj, , kveldsmat eller kaffekos)
totalt 12 gr. karbo/ 4 gr. pr plate!

2 egg
2 ss cottagecheese
20 gr havremel
1 ss kruskakli
3 dråper vanilje essens
flytende søtning (jeg bruker å riste flasken 6 ganger over røren)
1/2 ts bakepulver
1/2 ts kardemumme
Kjør alt med stavmikser i til jevn røre. Røren er tykk, men det kan alikevel flyte ut av jernet. Pensle jernet med meierismør.

Spis med bær på eller sukkerfritt syltetøy. Går fint an å røre små porsjoner av fryste bær fra butikken selv.

Andre varianter:

Pannekaker (3 stk)
2 egg
2 ss cottagecheese
2 ss havregryn eller 20 gr havremel
1 ss kruskakli
2 ss vann (for at røra skal flyte ut i panna)
litt søtning

kake-vaffel til festbruk(3 plater):

2 egg
2 ss cottagecheese
20 gr havremel
3 dråper vanilje essens
flytende søtning (jeg bruker å riste flasken 6 ganger over røren)
1/2 ts bakepulver

Variant:
et par biter grovhakket sukkerfri mørk sjokolade

Variant:
et par biter grovhakket sukkerfri mørk sjokolade
evt. litt hakkede hasselnøtter/mandler

Variant:
med krem og bær

Kan lages i uendelig mange varianter, jeg tar med meg noe slikt når vi blir bedt i bursdag ol.

Porsjons pizza:
Stek usøtet vaffelplater. Legg på ønsket fyll og stek noen minutter i ovnen.
Eller stek hele røren i en tykk pannekake på svak varme (som man steker omelett)
Salte kjeks:
2 egg
2 ss cottagecheese
2 ss havregryn
2-3 ss kruskakli
2 ss vann (for at de skal bli sprø)
1/2 ts ca. salt

Varianter: tilsett enten hakket sorte oliven, hakket soltørket tomat, tørket krydder, urter osv.

stekes på svak til middels varme, litt lenge slik at de blir litt harde. Del opp hjertene og la dem tørke på rist m matpapir over i et par dager eller tørk dem i ovnen over natten på 50 grader.

Knallgode!


#2

Tictac sa for siden:

Takker så mye! Dette skal jeg prøve (bare jeg klarer få med meg handlelappen i butikken :D )


#3

Baconstar sa for siden:

Takk, dette må prøves. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.