< Tilbake til oversikten

Saftige kyllingkjøttboller i karrisaus

#1

Gerd sa for siden:

Saftige kyllingboller i karrisaus

400g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 egg
1-2 ss mykt/bløtt smør (ikke smelta)
1ts karripulver(eller mer)
½ - 1 ts sitronsaft

  • Bland kjøttdeigen og salt godt i kjøkkenmaskin
    Tilsett resten av ingrediensene, og rør kraftig

Stek små kjøttboller på middels varme 3-4 minutter på hver side
Hell på ønsket mengde fløte, og dryss over karripulver etter smak.
La det småkoke i ca 5 minutter med lokk delvis over

Serveres med wokede grønnsaker
Jeg woket et pakke frosne wokgrønnsaker kjøpt på Rema 1000 (3,5 karber pr 100g)

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1633&amp;albumid=130&amp;dl=1250105669&amp;thumb=1[/img]


#2

Lava sa for siden:

Der var oppskriften ja, takker og bukker!


#3

Yonah sa for siden:

Å, det der hørtes godt ut!

Må visst sjekke wokgrønnsaker på rema skjønner jeg, 3.5pr 100g er jo ikke så ille da.

Jeg er forkjøla nå og trengte desperat en god oppskrift før jeg ender opp med bringebæris til frokost, lunsj og kvelds:lol: Nå har jeg spist ostelasagne i 4 dager og må ha en n* smak...( jeg har spist andre ting og;) )


#4

Orkide sa for siden:

Dette hørtes godt ut.
Det blir notert for neste ukes meny og handleliste:D


#5

Nemii sa for siden:

Oj, så godt ut. Du har karri i bollene også?


#6

Gerd sa for siden:

Jepp, skikkelig godt var det :D

Ja har karri i bollene også :) (står i oppskrifta ;))


#7

Anitra sa for siden:

Skrivd ut! Dette blir middag i morgen, eller fredag ;)


#8

Sophie sa for siden:

Kan man bruke annen kjøttdeig/karbonadedeig eller bør det være kyllingkjøttdeig for smakens del?


#9

Gerd sa for siden:

Jeg tror at pga. karrien så er det best med kyllingkjøttdeig :ja:


#10

Sophie sa for siden:

Ok. Takk :)


#11

Sophie sa for siden:

Da har vi hatt denne i dag :sikle:. Jeg og mannen likte den supergodt, barna på 2.5 og 5 var ikke helt happy, det har nok noe med uvant karry smak.

Vi voksne likte den iallefall veldig bra og kommer helt klart til å lage dise igjen :D Disse må vel egne seg for frysing? Mulig jeg kan lage disse kyllingbollene uten karry for barna?


#12

Rangelet sa for siden:

Prøvde denne i dag. Spennende smak på kyllingkjøttdeigen. Gjorde litt feil, laget for store baller av kjøttdeigen, så fikk ikke stekt de godt nok igjennom. hehe :)

Ellers hadde jeg samme wok, kjøpt på rema1000. Med kålrotstappe ved siden av.

Uansett, kjøttet kan anbefales med dette krydderet.


#13

Chi25 sa for siden:

Denne var bare sinnsyk god! namnamnam.. Jeg klarte ikke å stoppe meg selv ete og ete - forstappet her:cool:


#14

Trolljenta sa for siden:

Da kan du legge på et lokk så de får kokt seg gjennom. Kanskje med en liten skvett vann eller fløten oppi (jeg har en tendens til å ende opp med å koke fløten for lenge så den skiller seg..)


#15

tina therese sa for siden:

Jeg har laget klart disse til middagen i dag
og tjuvsmakt på en bolle...:D
De var utrooolig gode må jeg si!!!
Gleder meg til middagen nå med jukseris og dampet brokkoli :w00t:

(jeg glemte å doble oppskriften siden jeg har to pakker med kylling kjøttdeig men smaken var absolutt fantastisk alikevel!)


#16

tina therese sa for siden:

Jeg har laget disse mange ganger men de siste gangene jeg har laget dem har de blitt litt annerledes i konsistensen..de første gangene ble de nesten litt alla medisterdeig konsistens,sprettene og saftige og gode
men nå har de blitt mere tørre og harde og får mere kornete konsistens som kjøttkaker..
Noen som har noen ide om hva som kan være årsaken til dette?
Synes de var sååå gode men med endret konsistens mister de likosm litt av sjarmen for meg...


#17

mill@ sa for siden:

Bare jeg som reagerte på kålrotstappen? :eek::confused:


#18

Nero sa for siden:

Laget dette til meg selv i kveld, smakte aldeles nyyyydelig!

Hadde salat med fetaost ved siden av - storkoste meg :)

Avsluttet med gele laget av funlight-saft og krem.

God & mett nå :geip:


#19

Kitt sa for siden:

Vedkommende er på noe h*n kaller "lavkarbo funker". Med 6.7 karber er jo ikke litt kålrotstappe så skrekkelig mange karber når lavkarbo er under 150karber pr dag!:)


#20

mill@ sa for siden:

Sant nok, sant nok. Trodde kålrotstappe var NONO, men, uh, sålenge det virker, så er det jo bra :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.