400g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 egg
1-2 ss mykt/bløtt smør (ikke smelta)
1ts karripulver(eller mer)
½ - 1 ts sitronsaft
Bland kjøttdeigen og salt godt i kjøkkenmaskin
Tilsett resten av ingrediensene, og rør kraftig
Stek små kjøttboller på middels varme 3-4 minutter på hver side
Hell på ønsket mengde fløte, og dryss over karripulver etter smak.
La det småkoke i ca 5 minutter med lokk delvis over
Serveres med wokede grønnsaker
Jeg woket et pakke frosne wokgrønnsaker kjøpt på Rema 1000 (3,5 karber pr 100g)
Må visst sjekke wokgrønnsaker på rema skjønner jeg, 3.5pr 100g er jo ikke så ille da.
Jeg er forkjøla nå og trengte desperat en god oppskrift før jeg ender opp med bringebæris til frokost, lunsj og kvelds:lol: Nå har jeg spist ostelasagne i 4 dager og må ha en n* smak...( jeg har spist andre ting og;) )
Da har vi hatt denne i dag :sikle:. Jeg og mannen likte den supergodt, barna på 2.5 og 5 var ikke helt happy, det har nok noe med uvant karry smak.
Vi voksne likte den iallefall veldig bra og kommer helt klart til å lage dise igjen :D Disse må vel egne seg for frysing? Mulig jeg kan lage disse kyllingbollene uten karry for barna?
Prøvde denne i dag. Spennende smak på kyllingkjøttdeigen. Gjorde litt feil, laget for store baller av kjøttdeigen, så fikk ikke stekt de godt nok igjennom. hehe :)
Ellers hadde jeg samme wok, kjøpt på rema1000. Med kålrotstappe ved siden av.
Uansett, kjøttet kan anbefales med dette krydderet.
Da kan du legge på et lokk så de får kokt seg gjennom. Kanskje med en liten skvett vann eller fløten oppi (jeg har en tendens til å ende opp med å koke fløten for lenge så den skiller seg..)
Jeg har laget klart disse til middagen i dag
og tjuvsmakt på en bolle...:D
De var utrooolig gode må jeg si!!!
Gleder meg til middagen nå med jukseris og dampet brokkoli :w00t:
(jeg glemte å doble oppskriften siden jeg har to pakker med kylling kjøttdeig men smaken var absolutt fantastisk alikevel!)
Jeg har laget disse mange ganger men de siste gangene jeg har laget dem har de blitt litt annerledes i konsistensen..de første gangene ble de nesten litt alla medisterdeig konsistens,sprettene og saftige og gode
men nå har de blitt mere tørre og harde og får mere kornete konsistens som kjøttkaker..
Noen som har noen ide om hva som kan være årsaken til dette?
Synes de var sååå gode men med endret konsistens mister de likosm litt av sjarmen for meg...
Vedkommende er på noe h*n kaller "lavkarbo funker". Med 6.7 karber er jo ikke litt kålrotstappe så skrekkelig mange karber når lavkarbo er under 150karber pr dag!:)
Sant nok, sant nok. Trodde kålrotstappe var NONO, men, uh, sålenge det virker, så er det jo bra :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.