Jeg har prøvd å søke litt, men fant liksom ikke ut av dette. Håper noen kan peke meg til gamle tråder hvis dette er blitt spurt om før.
Jeg ser at folk lager sine egne kryddermikser, tacokrydder osv, og det er jo logisk når jeg ser på krydderposene, antallet karbohydrater der er jo høyt. Men hvordan vet man hvilket "glasskrydder" man kan bruke for å blande, uten å få for mye karbohydrater? :confused:
Du kan se på hjemmesiden til produsenten om det ikke står på glassene,. Noen har det ute. Hvis du ikke finner det, så dropp de og velg noen med tydelig innholdsfortegnelse.
Men de er litt snikete de folka som skriver på krydderglassene ser jeg. Jeg har i lang tid kjøpt Tacokydderet til Black Boy (tidenes mest politisk ukorrekte produktnavn?) fordi det ikke inneholder sukker, men ser nå, etter litt mer utdanning på området, at joda, det inneholder sukker i form av dekstrose (druesukker/glukose). Kan de ikke bare skrive at den inneholder sukker da istedet for å kamuflere det slik? Skuffa nå...:(
Slik maskering\forvanskliggjøring er helt normalt på alt av innholdsfortegnelser... Jeg syns f.eks. det er veldig interessant å "oversette" innholdsfortegnelser på hudkremer, shampo og balsam!
Takk for gode svar! Ble litt forvirret der en stund :)
Jeg har lest om hjemmelaget tacokryddermix her inne, og har prøvd å søke, men kan ikke finne den oppskriften, er det noen av dere som kan peke meg i riktig retning?
Jeg skjønner ikke helt... må det være 1,5 karbs fordi det er 6 kalorier? Det må det vel ikke?
I min bok står det at 1 ts pepper (rød, svart, hvit) er 1 g karbo... det var overraskende mye, syntes jeg, men på den annen side er 1 ts nok til ganske mye mat.
Jeg klarer ikke å finne ut hvor mange karbohydrater det faktisk er i dette... hverken på Black Boy ( :p ) sine sider eller på nettet.... Og den tacoblandingen som stod her inne syns jeg var skikkelig fæl... :rolleyes::(
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.