< Tilbake til oversikten

Sjokoladeiskrem (Ekstremt god!)

#1

Marasmus sa for siden:

Har laget MYE iskrem i det siste, etter at jeg gikk til innkjøp av iskremmaskin, og aldri blitt helt fornøyd med resultatet. Etter mye prøving og feiling kom jeg fram til denne oppskriften som ikke er 100 % lavkarbo, men fryktelig god :)

Ingredienser:

Utskrap fra en halv vanlijestang
4 dl fløte
1 dl tine sjokolademelk
50 gram Freia Premium 86 % mørk sjokolade (selges på ICA)
10 ss Splenda
6 plater gelatin
0,5 dl vann
3 eggeplommer

Slik gjør man det:

Pisk først 4 dl fløte til den nesten blir krem.

Knus så 50 g sjokolade i en hurtigmikser og bland sjokoladebitene/pulveret inn i fløtekremen sammen med utskrap fra en halv vaniljestang.

Varm 0,5 dl vann i mikroen til det blir kokende. Tøm vannet i en stor(!) skål og rør ut 6 gelatinplater i vannet. Før gelatinen stivner heller man så blandingen med fløtekrem/sjokolade/vanilje sakte i skålen med gelatin under omrøring med miksmaster. Det er viktig at man heller fløten i gelatinen og ikke gelatinen i fløten! Bruk miksmasteren på laveste hastighet noen minutter til blandingen kjennes litt fastere i fisken enn den var.

Stapp tre eggeplommer, 10 ss splenda og 1 dl sjokomelk i en hurtigmikser. Kjør på til det er skummende eggedosis. Hell så dette i fløteblandingen og kjør på med miksmasteren på lav hastighet i noen minutter. Blandingen skal kjennes ganske tykk ut.

Hell så den ferdige blandingen i iskremmaskinen og nyt, for dette blir godt. Isen smaker omtrent som Hennig Olsen-is med sjokobiter, bare mer mektig og fyldig, og med litt ekstra/bedre vanilje og sjokoladesmak.

Denne isen har helt klart forbedringspotensiale, så kjør på med forslag. Jeg kan tenke meg at den blir bedre med kaffe og mer sjokolade ...


#2

BigO sa for siden:

Mitt tips er en pakke philadelphia, min grunnoppskrift på is ble etter litt prøving som følger.

3 dl fløte pisket til lett krem
4 eggeplommer
1/2 pakke Philadelphia
Søtning tilsvarende 75 gram sukker (Foretrekker splenda)
Vaniljestang, dråper eller essens.

Til sjokoladeis bruker jeg 50 gram Anton Berg sukkerfri hvis jeg har (Selges i Sverige) eller 70 % Premium (men da greier jeg meg med en 30 grams)

Til jordbæris bruker jeg å tilsette 200 gram most jordbær.


#3

Marasmus sa for siden:

Kan være lurt å koke bær man har i isen. Da fjerner man litt av den mindre gunstige syrligheten som ødelegger den runde smaken is bør ha.

Gelatin er også kjekt, for den gir isen en veldig fin konsistens.

Skulle gjerne slått kloa i den sukkerfrie sjokoladen ...


#4

sykavsukker sa for siden:

Hvilken iskrem maskin kan du anbefale? Hvordan virker det? Slipper du legge isen i fryseren da? Beklager dumt spørsmål, men har aldri sett en iskrem maskin...hehe flau



#6

sykavsukker sa for siden:

Takk for link.
Laget denne uten iskrem maskinen. Ble god men VELDIG hard.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.