4-5 dl kremfløte
søtning etter behov
Masser av valgfrie bær!
Jeg brukte bringebær og blåbær
Sett stekovnen på 150g.
Sørg for hel ren mixebolle og visp. Ha eggehviter og sukrin i
bollen og kjør på middels hastighet i 10 min.Imens dekker du en bakeplate med papir og tegner en sirkel ca 25cm i diameter på papiret. Ha i salt,eddik og jbk mens maskinen går
(krever mixer denne ellers visper du deg ihæl)
La den gå i 5 minutter til. Til eggehvitene er helt stive og kremete.
Fordel massen på bakepapiret og lag en kake med sirkelen som mal
ca 3 cm høy.
Stek 50 min. Slå deretter av ovnen og sett en sleiv i ovnsdøren sånn at den står på en liten gløtt og la kaken stå til den er kald.
Like før du skal servere den legger du bunnen på et fat. Pisker krem smak til med søtstoff og bre over kaka. Deretter drysser du bær generøst over kremen.
Strø litt splenda-snø over og server:)
Ja det må/bør være eddik i, men det funker med vanlig eddik, det er det jeg ser i andre oppskrifter.
Oj, jeg trodde ikke man kunne lage ordentlig marengs uten vanlig sukker, dette er jo genialt!?! Vet du hva, Nannah, du er en Gud! Du kommer jo med nye fantastiske oppskrifter hele tiden, og bare på sånne ting som jeg virkelig savner og som til og med mannen min liker. Lov meg at du aldri, ALDRI slutter å eksperimentere. :D
Jeg elsker å exprementere...ikke alltid med vellykket resultat dog.
Laget noen helt uspiselige scones i dag ...hehe
Bringebæredikk lager jeg sjøl. Masser av bringebær og litt sukrin og vanlig hvit husholningseddik på en koselig flaske:)
Da har man sommer på flaske til langt utover vinteren:)
Men det går like bra m vanlig edikk....så små mengder i denne oppskrifta
Men flinkeste Nannah? Klarer du lage en lavkarbovariant av den kaka jeg elsker over alle kaker i hele verden?
Det er en nøttebunn som seff stekes ferdig først. Deretter legger man skiver med is (lavkarbo-is!) oppå, og OPPÅ isen igjen legger man frosne rips (eller bringebær). Oppå DER igjen legger man marengs.
SÅ settes hele greia i øverst steikovnen til marengsen er ferdigstekt. DA tar man ut ei kake med nøttebunn med is som fremdeles er is pga av den frosne bæra som nå er ganske varm. Og marengsen på toppen kroner det hele!
Den kalles en "Omelette Norwegien" lr "Glace au four?" tror jeg.
Ikke god i Fransk :lol:
Og du kan helt sikkert bare bytte ut sukker med sukrin. Og ha litt lavere temp enn i orginaloopskrifta.
Kan godt redusere mengden litt til. Jeg brukte 150 gram og sitter nå med sånn vond hals sukring som folk skriver om her. Kaken ble søt den, kunne godt hatt 140 gram eller mindre. Men så er jeg ikke så vant med søtt da. Kanskje derfor jeg jeg reagerte.
Ellers vill jeg bare si at jeg har laget denne 3 ganger nå og den er en STOR hit hver eneste gang :D Helt genial oppskrift!
Og kjempepopulær blant folk som ikke går på lavkarbo og, alle liker den!
Sist det var et bursdagselskap her i familien fikk jeg faktisk forespørsel på om jeg kunne hver så snill å lage denne. Også er den jo så kjapp og grei å lage. Så tuuuuusen takk Nannah!!!!!!!!
Ps! Sist laget jeg med 100g Sukrin og 1gr. Stevia, det ble faktisk enda godere!
Hei Ivory, jeg skrev nettop et innlegg om dette i denne tråden.
Jeg handler alt mulig utstyr fra iherb. (får det levert på døren med DHL innen en uke - nå senest var det etter 3 dager).
De har kjempe mye vitaminer, proteinpulver og bakevarer som mandelmel, kokosmel, stevia, vanilje ekstrakt etc.
Shit, min bunn er helt myk. Jeg som har vært og kjøpt Sukrin og greier. Eggehvitene var helt stive, men etter å ha stått steketiden ut er marengsen helt myk.
Kan jeg ta sjansen på å steke den lenger, uten at den bare blir brent?
jeg må lære meg å vente litt før jeg poster. :lol: Bunnen ble sprø av å stå litt. Det er jeg ikke vant til fra min vanlige Pavlova som kommer sprø ut av ovnen. Så sprø ble den at den knakk i flere biter når jeg skulle legge den over på fat. Men pyttsann, det dekker man bare med krem. :)
Den ble god og smakte nesten som vanlig Pavlova, men marengsen blir helt kald i munnen, akkurat som om det er metall. Og det kjennes ut som hals og bryst snører seg sammen når jeg spiser. Veldig merkelig. Er det sånn Sukrinen oppfører seg? Jeg brukte 175 gram.
Jeg syns også den iste mye, passet ikke helt i søt kake, liksom.Og jeg har sånn skikkelig ekkel følelse i brystkassa, akkurat som det snører seg sammen.
Men ellers var Pavlovaen god altså! En fin erstatning for vanlig Pavlova.
Kan jeg spørre eksakt hvilken Stevia du bruker? De jeg har prøvd før, har hatt så sterk bismak at jeg ikke har orket å bruke dem, så jeg skulle gjerne visst om en som er god :)
Ja, den var nok for mye stekt. Normalt sett må jeg alltid steke ting lenger enn angitt, men på denne satte jeg på akkurat tid. På den var det tydeligvis for lenge for min ovn.
Jeg bruker NuNaturals Non-bitter både denne i pakker og den flytende fra samme merke. Har aldri merket noen bi-smak på den.
Jeg syntes også at sukrinen ble isete og rar når jeg brukte bare Sukrin, men nå jeg tok 100g sukrin og 1 gram stevia (1 portsjons pakke) ble den mye bedre.
Jeg laget denne i dag, og jeg lurer på hvorfor man har johannesbrødkjernemel i? Vanlig Pavlova er jo sukker, eggehvite og eddik.. ihvertfall den jeg lager. Hehe, lagde!
Ah, da skal jeg lage den en gang til, sånn som jeg pleier, bare bytte ut sukker med sukrin.
Den ble nesten helt ok, litt rart med den iskalde følelsen sukrinen gir, men kake er kake!
Min svigrinne lager verndens beste pavlova kake som jeg har fått smaken på...., og nå skjønner jeg at jeg ikke trenger å sørge forevver. Denne blir nok min 17. mai kake i år, men bringebær og litt blåbær på toppen. gleder meg allerede.
Vil det bli helt mislykket om jeg misker sukrin med natreen? Feks. 120 gr sukrin og resten nutreen? Vil den ikke bli sprø da tro? Liker ikke å bruke bare sukrin, greit å redusere den kalde smaken litt. :)
Vi hadde gjester i går og da lagde jeg pavlova til dessert. Jeg brukte kun eggehvitte, vanlig eddik og sukrin. På toppen hadde jeg vaniljekrem blandet med litt krem. Jeg har ikke fått kjøpt vaniljepulver enda, så jeg brukte en halv vaniljestang. Strødde oppskåret jordbær på toppen.
Den ble veldig god, men smakte ikke så mye. Skal prøve med bringebæreddik og salt i bunnen og få kjøpt vaniljepulver så blir det nok bra.
Hei! Jeg prøvde meg på Pavlovaoppskriften over i dag ifm 17.mai. Ble helt mislykket. :( Vet ikke hva jeg gjorde feil. Brukte en blanding av sukrin og sukrinmelis. Kaka var som lysegrått sammenpresset sukker. Sprø, men sukkerknas og uspiselig. Kanskje min ovn er for varm? Marengsen fikk ganske fort farge, så jeg skrudde ned til 170 grader varmluft. Jeg er grønn på dette med lavkarbokaker ennå, men gir ikke opp. :)
Pavlova bør stå på lav temperatur over laaang tid for å oppnå best mulig resultat. Jeg laget også denne og satte i ovnen og den ble litt mørk. Fikk tips av en kamerat om å lage ny porsjon, sette ovnen på 100 grader og la den stå i 3,5-4 timer og den ble helt perfekt! :D
Hei! Så bra! :) Brukte du 100 grader og varmluft eller bare vanlig ovnsvarme? Sukrin-sukker eller sukrinmelis? Får prøve en gang til ved en passende anledning. ;)
Jeg liker best Pavlova med vaniljekrem på toppen. I går lagde jeg LCHF-vaniljeis og den røra må da bare bli perfekt oppå her? Prøvde ikke selv, ble ikke tid, men det blir det nok neste helg.
Ingredienser (3-4 porsjoner):
• 3 eggeplommer
• 3 dl kremfløte
• 3 ss sukrin (det funker nok enda bedre med sukrinmelis om du har det)
• 3 skvetter flytende natreen
• 10 dråper vaniljeessens (vaniljestang er best, bruk 2 stk)
Fremgangsmåte:
Pisk sammen eggeplommer, sukrin og flytende natren. Pisk til massen blir litt lys og luftig.
Stivpisk kremfløte og vaniljeessens og ha det over med eggene.
Med et par plater gelatin tror jeg dette ville blitt fantastisk.
Denne skal jeg lage i morgen :) Satser på at den er søt nok for å dekke behovet til min gamle bestemor som ikke smaker annet enn søtt? Eller bør jeg ha ekstra sukrin i da? Tusen takk til Nannah som har laget lavkarbooppskrift på favorittkaken min :smile:
Laget denne med tagatesse( bruk litt mindre enn sukrin) og pittelitt flytende natren. Går helt fint. Og så skal jeg lage eldorado sin vaniljekrem ( står oppskrift bakpå eldorado sin sukkerfrie vaniljesaus) og bær oppå der igjen. Tenkte kanskje det var lurt å dytte litt på denne siden vi nærmer oss 17. Mai :-)
Lagde denne med Kvamsens vaniljekrem (NAM!!) og ca 50/50 tagatose og sukrin+ (tror det var ca 70 g tilsammen (eller mindre). er ikke sikker, for vekta sviktet da jeg begynte å helle på tagatose) og liiit flytende natren og noen dråper (5??) nøytral stevia (fra iHerb). Jeg smakte på eggehvitekremen når den stivnet, og da fant jeg ut at den måtte ha litt til og det var da jeg tilsatte flytende stevia (fra iHerb)
NYDELIG!!
Min ble ikke stiv og sprø, men det gjorde ingenting, den smakte fortreffelig og mannen måtte ha flere "teststykker"
Hadde jordbær (ferske), og frosne blåbær og bringebær som hadde fått stått og rent godt av seg oppå vaniljekremen.
Selve marengsen ble temmelig mørk og det luktet ikke bra sånn halveis ut i stekingen, men det hadde ingenting å si på smaken!
Jeg skrudde ned på temperaturen da jeg så at den begynte å bli brun, det var kanskje det som gjorde at den ikke stivnet??
Ja, og så brukte jeg xantan gum som fortykningsmiddel, men jeg tror ikke at det hadde noe å si.
Denne skal jeg lage flere ganger :):)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.