Huldr sa for siden:
Har tidligere lagt ut en oppskrift på "klassisk gløgg", her kommer en til. Det skal sukker i, men man kan jo bytte ut det med det som måtte passe ens filosofi :)
Vin Chaud (rødvinsgløgg)
2 dash sitronsaft (det står så...)
15 cl rødvin
3 nellikspiker
3 klyper kanel
2 ts sukker
Fremgangsmåte: Alle ingrediensene varmes i en kasserolle på middels varme til sukkeret er smeltet og kanelen har satt smak på vinen (ca 10 min). Helles over i et glass og serveres varm. Legg evt i en skive sitron.
(fra Aperitif's nettsider)
NB! Husk at når man koker gløgg (uansett type) bør man koke ut av kjelen med noe surt først. Dette fordi en kjele som brukes til vannkoking vil få avsetninger av kobber i seg fra vannrørene. Når man da koker noe surt, som gløgg, vil kobberet løses ut i drikken og fungere som brekkmiddel... :eek: