
Starry Eyes sa for siden:
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=272&pictureid=1603[/img]
Mandelpudding - ca 1 kbh pr beger
3 dl fløte (8,7 kbh)
7 dl vann
10 gelatinplater
Vaniljeessens
Mandelessens
Flytende Natreen/Splenda etter smak
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5-10 min.
Kok opp litt vann (min 1 dl) i vannkokeren imens
Varm opp fløten og 6 dl av vannet. Rør så det ikke svir seg - det er ikke noe særlig.
Klem vannet av gelatinplatene og legg dem i en bolle som tåler kokende vann (jeg bruker som regel et målebeger), og hell over 1 dl kokende vann fra vannkokeren, rør litt med en gaffel eller skje sånn at det er jevnt. Hell dette så i den varme væsken, og la det nesten nå kokepunktet mens du rører.
Nå kan du ha i dråper og søtning og la det avkjøle litt.
Så kan du helle det i plastbegrene (det blir ca 9 stk). la de avkjøle enda mer før du setter dem i kjøleskapet. De skal være klar for konsumering etter 4-5 timer tror jeg...
Husk at du kan bruke begrene igjen etterpå, de jeg kjøpte på Rema tåler helt fint oppvaskmaskin!
Enjoy!