< Tilbake til oversikten

Mandelpudding

#1

Starry Eyes sa for siden:

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=272&amp;pictureid=1603[/img]
Mandelpudding - ca 1 kbh pr beger

3 dl fløte (8,7 kbh)
7 dl vann
10 gelatinplater
Vaniljeessens
Mandelessens
Flytende Natreen/Splenda etter smak

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5-10 min.
Kok opp litt vann (min 1 dl) i vannkokeren imens
Varm opp fløten og 6 dl av vannet. Rør så det ikke svir seg - det er ikke noe særlig.
Klem vannet av gelatinplatene og legg dem i en bolle som tåler kokende vann (jeg bruker som regel et målebeger), og hell over 1 dl kokende vann fra vannkokeren, rør litt med en gaffel eller skje sånn at det er jevnt. Hell dette så i den varme væsken, og la det nesten nå kokepunktet mens du rører.
Nå kan du ha i dråper og søtning og la det avkjøle litt.
Så kan du helle det i plastbegrene (det blir ca 9 stk). la de avkjøle enda mer før du setter dem i kjøleskapet. De skal være klar for konsumering etter 4-5 timer tror jeg...
Husk at du kan bruke begrene igjen etterpå, de jeg kjøpte på Rema tåler helt fint oppvaskmaskin!
Enjoy!


#2

Zuma sa for siden:

Åh... mandelpudding!:love:
Må kjøpe fløte i morgen slik at disse kan bli søndagsdessert.


#3

Yonah sa for siden:

Dette høres godt ut, men det blir ikke vassent med så m*e vann i forhold til fløte?


#4

Starry Eyes sa for siden:

Nja, den blir jo ikke helt som 'ekte' da, men jeg synes den er helt grei. Men dette kan man jo regulere med mengden fløte; ingen grunn til å ikke ha mer fløte i bortsett fra om man prøver å redusere på meieriproduktene da (som jeg prøver på) :rolleyes:. Så det er vel bare smaken som avgjør...:)
Jeg prøvde denne med soyamelk og, men det var absolutt ingen suksess - den skilte seg og ble ganske gross.
Kokosmelk kan også brukes istedet for fløte, men det gir en litt annen smak og er mye mektigere.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.