< Tilbake til oversikten

Blåmuggost dressing.

#1

Tiki sa for siden:

Noen som har en god og enkel oppskrift? For å bruke på salat.


#2

Tonemi sa for siden:

Kok opp litt fløte og smelt blåmuggosten i....Ha i evnt valnøtter...Kjempe god dressing...
Fikk den servert hos ei vennine da jeg var hos henne på lunsj.


#3

Tiki sa for siden:

Spennende, må prøves. Men regner med den serveres kald? Er vel bare for å få gjevnet ut blåmuggosten en trenger å koke opp fløten?

Tar gjerne imot flere tips også.


#4

SunnhetMedSirrup sa for siden:

jeg pleier ifte og lage en "saus" av eggeplommer, smøreost, og bitte,bitte litt fløte så den renner. det er godt! skal vel også funke med smelta blåmuggost..!


#5

Kitt sa for siden:

Denne er supergod både varm og kald!:sikle:


#6

Tiki sa for siden:

Nam, her er det flere som må prøves. Tusent akk for tips. :)


#7

Tiki sa for siden:

I dag laget jeg er herlig variant av overnevnte ingredienser: Har såvidt prøvesmakt mens den var lunket, så håper den er like god kald på salaten til middag.

2 eggeplommer
65 gr. fløte
70 gr. Norzola
45 gr. cf
et par dråper sitron
litt kvernet pepper (salt var ikke nødvendig) osten gjorde den salt nok.

Ble totalt på 184 gr.: 30,6 gr. proteiner, 77,5 gr. fett, 2,7 gr. karbo.

Noen som har en kjapp regnemåte hva dette blir pr. 100 gr.?


#8

Kitt sa for siden:

16,6 protein, 42,1 fett og 1,5 karber!

Del alle tall på 184 og gang opp med 100!


#9

Tiki sa for siden:

Tusen hjertelig takk Kitt :) Dette er vel rimelig elimentær matte, men rota meg bort der jeg prøvde. Nå er utregningsmåten notert.


#10

Kitt sa for siden:

Bare hyggelig! :)
Hjelper å hjelpe skolebarn med matte innimellom! Må jo prøve å huske alt jeg en gang har lært!:p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.