< Tilbake til oversikten

Marengs

#1

Cornelia sa for siden:

Har endel eggehviter til overs i kjøleskapet og har endelig kjøpt med iskremmaskin som jeg skal prøve idag!
Synes det er skikkelig godt med marenger til is (og gjerne litt sjokosaus :D), har noen en oppskrift på marengs a la LCHF/lavkarbo?

Har hørt at det egentlig er eggehvite, sukker, eddik og muligens noe mer.
Er det noen som vet hvordan det er å lage dette med feks. stevia eller splenda? Blir de fortsatt sprø?


#2

Photobscura sa for siden:

Søkefunksjonen er en fin ting ;). Sjekk HER!


#3

Mirakel sa for siden:

Jeg har prövd og gjöre marengs med eggeviter og splenda men det blev ikke bra og de smakte ikke gott. Så du får nok klare deg uten marengs desverre.


#4

Photobscura sa for siden:

Nå er det faktisk noen som har fått det til, da, om du leser i tråden jeg posta ;)


#5

Cornelia sa for siden:

Jeg vet det:rodme:! Men jeg prøvde å søke flere ganger før jeg skrev et nytt innlegg og fikk at det var 0 resultater...
Tror kanskje jeg skrev "marenger" istedenfor marengs eller noe...

Takk for hjelpen :o


#6

Photobscura sa for siden:

Det lønner seg å søke i relevant forum også :). Altså, gå inn på oppskriftsforumet, og litt lenger ned enn den vanlige søkeknappen, til høyre, så står det "søk i dette forumet", om du ikke visste det alt!


#7

Aylvar sa for siden:

Når jeg lager marengs på venlig vis bruker jeg 175 g melis og 5 hviter=)
stekes 1t 15 min på 100 grader..
disse er kjempe gode


#8

Photobscura sa for siden:

Melis? :_oy:


#9

Aylvar sa for siden:

Mhm! Fikk oppskriften på den når jeg var utplassert i kjøkken.. jeg har ikke prøvd å lage den hjemme enda, men de jeg smakte på der var veldig gode..


#10

Photobscura sa for siden:

Poenget var vel heller at melis kanskje er det siste man bør spise på et lavkarbokosthold :cool:


#11

LilleMill sa for siden:

Men hun skrev jo at hun bruker melis når hun lager det på vanlig vis.


#12

Bonitta sa for siden:

Kan vel lage marengser av sukrin eller sukrinmelis?!
Har ikke prøvd det selv, men jeg synes det høres logisk ut at det skal gå ann :D


#13

Aylvar sa for siden:

Kan hende det går=P Er helt ny på de tingene her, så må nesten bare prøve seg frem:D


#14

loone sa for siden:

Jeg laget marengskake med sukrin-melis til 17 mai!
Toppet bare med eggekrem og hadde bær ved siden av så det gikk ann å kontrollere karboinntaket bedre:)
Smakte selvfølgelig ikke heeelt som marengs, men temmelig likt altså og veldig godt!:D
Slik ble resultatet:

Dette er bilde av frokosten min fra 18 mai, så selve kaken så veldig mye mer attraktiv ut på 17 mai bordet:p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.