Q-meieriet har kommet med en yoghurt som heter SKYR. det er 4,6 karber på 100gram, å det er 130 gram.. fint mellommåltid visst man er i farta.. ikke noe sukker..
er jo litt karber, men visst man er litt i nød så er det supert:D å den er kjempe god!:rolleyes:
Hei,
Nå er jeg rimelig inhabil da jeg er halvt islending og oppvokst med skyr men skyr går yoghurt en høy gang både smaks og konsistensmessig. …men, på ketose er det foreløpig helt uaktuelt, får bare stå å sikle foran meierihylla i butikken enn så lenge, he, he…
Hva med tyrkisk yoghurt da?
Den liker jeg veldig godt, og så inneholder den 10 % fett tror jeg. Ingen store mengder fett da, men mer enn i vanlig yoghurt.
3,7 gram karbo/100 gram.
Jeg tilsetter litt bær (og kanskje litt søtning ved behov).
Mulig også litt cottage Cheese :-)
Ikke noe fullstendig måltid, men det er godt med en liten kopp til frokosten synes jeg. Tar man litt bringebær i så slipper man jo relativt godt unna karbo også. Trenger jo ikke rare mengden bær.
I dag var jeg innom ICA og kom tilfeldigvis over en ny type yoghurt som heter SKYR (q-meieriene). Denne er det bare 3,9 karber per 100 gram om du velger skogsbær og vanilje! Det vil si 6,2 karb per beger!:D Greit mellommåltid eller om du er i farten! Nyydelig smak! Løp å kjøp! Finnes også i varianten jordbær og granateple.
Jeg har fløte, helt egg, tyrkisk youghurt, extra vigin olivenolje og en eller annen smakstilsetning, i det siste har det vært frossen avocado, kanel og kanskje en terning honningmelon (6karb\100g) eller annen relativt lavkarbo frukt jeg finner i frysen... (Har fryst overmoden frukt ei stund, så har et utvalg av ulike melontyper, banan :eek:, fersken og aprikos)
For min del vil jeg unne meg en yoghurt i ny og ne. Veldig greit om man er på farten. Og hvor mange karber spiser man liksom til dagen når man lever på egg og bacon, salat og kjøttdeig med ost? :p
Der tar du nok feil ja, her er forklaringa på Skyr, en.wikipedia.org/wiki/Skyr
Før var ikke skyr smakstilsatt i det hele tatt, når man kom hjem blandet man inn et halvt tonn sukker og serverte det hele med fløte, nam, nam. Det er kun i de seinere åra de har begynt å smakstilsette skyren. …smakte på den forrige dagen, den var god, men foreløpig er det nok naturell som er favoritten her og det har de foreløpig ikke her i Norge.
Hei, har akkurat hørt om et nytt produkt som visstnok skal være et godt alternativ til yoghurt/CC, for det inneholder mye proteiner. Og gode nyheter for oss; lite karber!
Næringsinnhold:
100 g vare gir ca.:
energi 265 kJ (62 kcal)
protein 11,2 g
karbohydrat 3,9 g
hvorav sukkerarter 3,6 g
fett 0,3 g
hvorav mettede fettsyrer 0,1 g
kostfiber 0,4 g
natrium 0,05 g
kalsium 97 mg (12 %1*)
av referanseverdien
En boks inneholder 160 gram og tilsvarer kun 100 kalorier. Du kan velge i smakene skogsbær og vanlije, jordbær og granateple, og bringebær og granateple.
Hei! Postet akkurat et innlegg om dette, men det forsvant?
Uansett; nytt produkt SKYR, med lite karb! Noen som har prøvd? Anbefales?
Næringsinnhold:
100 g vare gir ca.:
energi 265 kJ (62 kcal)
protein 11,2 g
karbohydrat 3,9 g
hvorav sukkerarter 3,6 g
fett 0,3 g
hvorav mettede fettsyrer 0,1 g
kostfiber 0,4 g
natrium 0,05 g
kalsium 97 mg (12 %1*)
av referanseverdien
En boks inneholder 160 gram og tilsvarer kun 100 kalorier. Du kan velge i smakene skogsbær og vanlije, jordbær og granateple, og bringebær og granateple.
Har kjøpt skyr, og spist det. Knallbra. Det ødelegger ikke min ketose, men så lenge jeg holder meg under 30 karber om dagen er den i orden. Dette er perfekt kost for alle som ønsker å drive litt styrketrening. Og knallgodt da!
Skyr er knallbra. Helt fantastisk smak, og det ødela ikke min ketose. Endelig et meieriprodukt for meg! Enig i at tyrkisk youghurt er godt, men skyr er enda bedre og man er ikke avhengig av å blande det ut selv. Dessuten blir jeg mettere av Skyr enn av tyrkisk youghurt.
Så hvor får man tak i både tyrkisk youghurt og skyr?
jeg bruker 0/0% youghurten (forskjellige smaker,vanilje,skogsbær,jordbær,blåbær) nå sitter jeg på jobb og husker ikke hva denne yougurten heter(merket) men kan jo hende det er skyr? hmm .. :o
Skyr er bare fantastisk! Knallgodt, og ødelegger ikke min ketose. Her har Tine virkelig fått en utfordring. Mye enklere og bedre enn tyrkisk youghurt. Noe for alle som vil bygge muskler mens de slanker seg.
Skyr er egentlig ikke en yoghurt, men en ost. Det går med 3 til 4 ganger så mye melk til å lage skyr som å lage yoghurt, men siden den er basert på skummetmelk er det ikke fett. Det er også en annen bakteriekultur enn yoghurt. Dette blir en knallsuksess, og det er tilpass for Tine som aldri har forstått dette med lavkarbo.
Jeg ble såå gla da jeg fant Skyr i butikken :) Nyydelig yoghurt, noe som jeg har savna lenge. Spiser litt av den tyrkiske og, men Skyr er jo nesten som .. mousse! KJEMPEGOD, og ikke så veldig mye karbohydrater
smoothie med skyr blir nok kjempegodt :) mmm ... jeg spiste en halv skyr til frokost idag, det holdt faktisk.. den er ganske "mektig", og har mye smak, så det passa perfekt :)
Hei,
Skyr finnes i følgende varianter, Skogsbær & vanilje, Jordbær & granateple og Bringebær & granateple.
Jeg var litt kjapp 6,9 kh var hele boksen, veldig små skrift på den boksen, skyr inneholder 3,9 g kh, www.q-meieriene.no/wps/wcm/myconnect/Q/Produkter/Nye+produkter/NO-Q-nyhet-skyr
Håper de snart kommer med en naturell variant.
Oh yes Arnakristin! Vi islendinger har jo vokst opp på skyr naturell med sukker på! mmmMMmMmmmMM! :)
Så har Deli Deluca "Freyju Draumur".. antagelig beste sjokoladen som noensinne er laget ;) Godt å være Islending! :p
Hei,
Har nå prøvesmakt alle variantene, liker naturell best men den finnes ennå ikke på det norske markedet. ...og skyr smaker fortsatt best servert med fløte det gir en rund fin smak, nammm...
Som gift med ein islending, så har eg ete skyr mange gonger før. Vi har til og med laga det heime. Skyr er ikkje det samme som kesam! Skyr er skyr; du må ha skyr-bakterien for å få den riktige osten. MASSE styr å lage sjøl; vi kokte det på 10 liter melk, men det blei da ein slags skyr av det da.
Og ja, naturell er heilt klart best! Eg håpar inderlig den kjem! Då kan ein søte som ein vil, enten med vanlig sukker eller søtstoff, og ein kan ha på eigne bær. Eg var ikkje begeistra for den kunstige søtninga i det norske produktet. Min favoritt er den "ekte" varianten; natruell skyr rørt med sukker og fløyte ;) Ikkje særlig lav-karbo nei.
Smakte i går. Det var overraskende godt og hadde en deilig konsistens. Virket som en blanding og softice og pisket krem tilsatt bær. Jeg kjøpte den med skogsbær og vanilje. Neste gang skal jeg la den få et opphold i fryseren før jeg spiser den. Da må det bli en deilig iskremfølelse, for det var bare kulda som manglet.:D
Tror faktisk det å legge Skyr i fryseren er et velkjent tricks på island. Har spist skyr som mellommåltid hele uka og er nå ned en kilo denne uka (etter lang tid uten nedgang), så for meg funker det bra ihvertfall.
Hei,
Jeg sendte e-post til Kavli (de eier Q-meieriene) og spurte bl.a. om de kom til å lage en naturell variant i tilleg til at jeg sendte med linken til denne tråden. ...og her er svaret jeg fikk:
Jeg har også smakt denne og den falt i smak! Jeg spiste den også sammen med fløte! Må passe litt for et beger SKYR med 1 dl fløte blir jo ca 10 karber.......
Jeg spiser det gjerne på kino. Heller den oppi en liten boks sammen med fløte, og da har jeg noe å gomle på gjennom hele filmen.
Men jeg syns smaken er så parfymert, så det er best å gjøre den litt mildere med fløte. Den med bringebær er god som den er da.
MMmm, jeg blanda 1 dl med skyr naturell, 100 gram med fryste bringebær, 0,5 dl fløte, 1 ts splenda og isbiter i en smoothie nå. Det var uuutrolig deilig.
Blir ca 7 KH i denne om jeg ikke har regna helt feil. Men dæven døtte så godt det var altså. Nam nam. Skikkelig friskt og godt:D
Smakte skyr for første gang nå :) Den med blåbærsmak!! Utolig godt! og greit for oss som tillater oss litt mer karber enn ketolyse :)
Det er nok ikke siste gang jeg kjøper denne...
Syns konsistensen er rar på skyr, men blander et halvt beger med fløte da blir det nydelig... Og mye bedre sammensatt næringsmessig! ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.