< Tilbake til oversikten

Middagstips til foreldre på lavkarbo med kresne unger?

#1

Novisa sa for siden:

Ny på forumet, og ny i lavkarbobusinessen. Både samboer og jeg følger ketolysekuren og det går riktig fint. Bortsett fra at vi litt for ofte ender opp med to separate middager, en karbofri til oss og en til ungene som har typiske barnepreferanser: De liker ikke ren fisk eller rent kjøtt, og spiser helst bare karbohydratene (pasta, ris, brød, poteter). Pølser og andre farseprodukter liker de kjempegodt, samme med pizza og pannekaker.

Noen tips?


#2

Iset sa for siden:

Pannekaker, pizza og brød kan man fint lage veldig gode, sunne lavkarbo-erstatninger for. Det er mange gode oppskrifter her inne. :)


#3

Yonah sa for siden:

Signerer! Ungene mine spiser gjerne lavkarbo pannekaker, ostelasagne og pizza med bunn av egg, philadelfiaost og fiberhusk.

Men de er også veldig glad i brød dessverre og vil ofte bare ha pasta til middag. Så ofte prøver jeg å fikse mat med mindre karber, nok fett og smak som de vil ha. For han eldste blir h*per av karber og sinna ikke minst!


#4

Iset sa for siden:

Eldste mi er veldig glad i pasta, så hun får det noen ganger i uka (som regel 1), da grov pasta som jeg mener er helt ok. Det spiser jeg selv litt av også siden jeg ikke skal ned i vekt, men jeg er ikke så veldig glad i pasta egentlig. Da er det verre med potetene, elsker pommes frites og sausepotetmat.


#5

Novisa sa for siden:

Tips meg gjerne om retter som gjør suksess. Eldstemann hos oss er litt vrien å få til å smake, så det er viktig at maten framstår som noe kjent (helt nye ting smaker han på toppen en gang i mnd, og det er helt uforutsigbart når vinduet plutselig står åpent og han er i smakelune).


#6

Novisa sa for siden:

Det er forresten ikke noe mål i seg selv å begrense karbohydratene til ungene. Men vil gjerne servere noe vi alle kan spise (av) til flertallet av middagene. Om de spiser pasta ved siden av er jo helt greit.


#7

Yonah sa for siden:

Kllingfilet, hjemmelaget bearnaise, dampet brokkolig og pasta, du kutter pastane.
Eggerøre, spekemat, agurk, tomat, flatbrød, du kutter flatbrødet.
Kjøttboller i tomatsaus og salat med pasta, du kutter pastaen.
pannekaker av 4/6 egg og 1/ 1 1/2dl fløte, stekes til veldig t
nne pannekaker og serveres med rørte bær8 uten sukker) og evt krem, eller skinke, ost osv. Ellers så lager jeg to rører, det er ikke me str altså. Jeg har kanskje dårlig tid når jeg lager middag, men å lage to rører er gjort på et blunk!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.