Jeg har denne oppskriften: Ostemuffins
3 ts. bakepulver
200 gr. revet ost
4 egg
1 beger (3 dl) rømme
salt, paprikapulver, oregano etc.
Små pølsebiter, paprika, løk etc. blandes i deigen.
MEN, jeg orker ikke rømme, det er pjuk. Jeg har bakt disse før men huske rikke hva jeg brukte istedet for rømme... kesam ? CC ? arg. Jeg bruker forøvrig ikke bakepulver i de. (og skinke istedet for pølse)
HJELP, tenkte å bake i morgen, har nemlig en 3 åring som nesten ikke spiser noe for tiden samt to store barn som spiser alt for mye karbo (= brød)
Men kjenner du rømmesmaken i disse da? Jeg takler ikke kesam, det er noe av det verste jeg vet, men jeg baker noen matmuffins med kesam (ikke lavkarbo) som er knallgode, kjenner jo ikke kesamen.
Rømme er jo bare surna fløte, og rømme blir jo like fl*tende som fløte ved oppvarming, så du kan garantert bruke fløte. Kesam er ost og et helt annet produkt. Ellers smaker det ikke rømme av ostemuffins i det hele tatt.
Da bakte jeg slike natt til lørdag for å ha med på ferie.
Slo godt ann også til 10 åringen som er super kresen !! Blir nok en slager i nistepakka på skolen til høsten.
Brukte følgende i:
egg (tror det ble 8 stk)
creme fresh (ikke veldig mye, men kan sikkert bruke 1/2 boks til 6-8 egg neste gang)
1 boks smårett skinke (lat)
masse revet ost
litt div. krydder
Store muffinsformer og stekte i nesten 30 minutter på 180 grader
8 egg
1/2 boks creme fraiche
1 boks bogskinke i terninger
En del vårløk
3 store håndfuller med revet ost
salt
pepper
oregano
Stekte som anbefalt her. Lagde i store muffinsformer, fylte ca halvfulle. Ble til 12 stk. Hevet seg fint store, men toppen falt ned etter at de kom ut av ovnen.
Men de ble kjempegode!!! :D Skal i alle fall lage mer av disse!
Hadde ikke store former så jeg prøver med små nå.. Problemet var jo bare at røren var så flytende at det rant ut av formene (kantene la seg flat...). Spent på å smake de.
Det er nok fordi det er omeltt i muffinsform... ;)
Muffinskonsistens får du nok ikke så lenge man ikke bruker hvetemel.
Forøvrig er nok Oppsie-rolls mer lik muffins enn disse.
Det er omelett i muffinsform ja, sier jo seg selv når du ser røra og hva som er i.
Dette kan også lages i stekepanne som en tykk omelett du bare steker på en side. Juster mengdene i røra etter hvor stor panne du har.
Jeg bruker forøvrig også noen ganger å ha revet ost oppå de når de er stekt ca 10 minutter. Da blir det deilig stekt ost på toppen :)
Jeg bruker av å til å lage eggemuffins som jeg kaller det i silikonformer.
Jeg tar en strimmel med bacon og legger rundt kanten, klekker et egg oppi, stikker bare hull i plommen, kryddrer litt og steker i ovnen nydelig med en salat til.
Disse ble laget i dag av:
4 egg
1 boks creme fraiche
245 g revet norvegia
55 g spekeskinke
50 g chorizo pålegg
og masse krydder (løkpulver, krydderurter, pepper)
Ble 15 muffins i små former. Har de i sånn muffinsbrett så de ikke skal skli sånn utover.
3 av disse blir rett under 500 kcal, så perfekt til en frokost/lunsj for meg som veier en del. Blir nok servert med litt tomat/salat ved siden av.
De ble nydelige :D Slapp helt reit fra pairformene. Hadde ikke fungert uten muffinsbrettet.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.