< Tilbake til oversikten

Ostemuffins, trenger hjelp med oppskrift

#1

Celine sa for siden:

Jeg har denne oppskriften:
Ostemuffins
3 ts. bakepulver
200 gr. revet ost
4 egg
1 beger (3 dl) rømme
salt, paprikapulver, oregano etc.

Små pølsebiter, paprika, løk etc. blandes i deigen.

MEN, jeg orker ikke rømme, det er pjuk. Jeg har bakt disse før men huske rikke hva jeg brukte istedet for rømme... kesam ? CC ? arg. Jeg bruker forøvrig ikke bakepulver i de. (og skinke istedet for pølse)

HJELP, tenkte å bake i morgen, har nemlig en 3 åring som nesten ikke spiser noe for tiden samt to store barn som spiser alt for mye karbo (= brød)


#2

Iset sa for siden:

Men kjenner du rømmesmaken i disse da? Jeg takler ikke kesam, det er noe av det verste jeg vet, men jeg baker noen matmuffins med kesam (ikke lavkarbo) som er knallgode, kjenner jo ikke kesamen.


#3

Yonah sa for siden:

Rømme er jo bare surna fløte, og rømme blir jo like fl*tende som fløte ved oppvarming, så du kan garantert bruke fløte. Kesam er ost og et helt annet produkt. Ellers smaker det ikke rømme av ostemuffins i det hele tatt.


#4

Dante sa for siden:

Kan du sette på steketid? og grader


#5

Tutte sa for siden:

Denne oppskriften kommer jeg over en annen plass for lenge siden, men har jo helt glemt den ut ! Hørres veldig godt ut, så disse må prøves snarest :)


#6

Tone-G sa for siden:

Bruk creme fresh:ja:


#7

Celine sa for siden:

kanskje det var det jeg brukte sist ja, rømme er det iallefall ikke for det har vi aldri brukt å kjøpe.

Da skal jeg skrive handleliste :)


#8

Celine sa for siden:

Da bakte jeg slike natt til lørdag for å ha med på ferie.
Slo godt ann også til 10 åringen som er super kresen !! Blir nok en slager i nistepakka på skolen til høsten.

Brukte følgende i:
egg (tror det ble 8 stk)
creme fresh (ikke veldig mye, men kan sikkert bruke 1/2 boks til 6-8 egg neste gang)
1 boks smårett skinke (lat)
masse revet ost
litt div. krydder

Store muffinsformer og stekte i nesten 30 minutter på 180 grader


#9

tarante sa for siden:

Celine: Muffinsene dine står i ovnen hos meg nå (hadde i litt hvitløk også jeg)- gleder meg til å spise :hungry:


#10

Ivory sa for siden:

Ikke bakepulver i disse? Kunne tenkt meg å prøve å lage dem:)


#11

Celine sa for siden:

Nope, brukte ikke bakepulver.

De holder seg leeeenge i kjøleskap også, genialt. (den siste gikk idag her)


#12

Ivory sa for siden:

Lagde ostemuffins i dag og hadde oppi:

8 egg
1/2 boks creme fraiche
1 boks bogskinke i terninger
En del vårløk
3 store håndfuller med revet ost
salt
pepper
oregano

Stekte som anbefalt her. Lagde i store muffinsformer, fylte ca halvfulle. Ble til 12 stk. Hevet seg fint store, men toppen falt ned etter at de kom ut av ovnen.

Men de ble kjempegode!!! :D Skal i alle fall lage mer av disse!


#13

sykavsukker sa for siden:

Jeg laget eggemuffins med egg, fløte, litt grønnsaker og picnic kalkunskinke.
Har aldri laget med rømme.


#14

sykavsukker sa for siden:

og krydder selvfølgelig ;)


#15

Celine sa for siden:

Ja de faller sammen litt men det gjør liksom ikke noe.
mmmm gleder meg til å ha unnskyldninger for å lage flere slike :)


#16

mokki sa for siden:

Hadde ikke store former så jeg prøver med små nå.. Problemet var jo bare at røren var så flytende at det rant ut av formene (kantene la seg flat...). Spent på å smake de.


#17

viktoria sa for siden:

Jeg lagde de i stad, men ble kjempe skuffet. Hadde håpet på ordentlig muffins konistens, men det ble jo bare omelett i muffins form:(

Eller har jeg gjort noe skrekkelig galt?


#18

Carisma sa for siden:

Det er nok fordi det er omeltt i muffinsform... ;)
Muffinskonsistens får du nok ikke så lenge man ikke bruker hvetemel.
Forøvrig er nok Oppsie-rolls mer lik muffins enn disse.


#19

Celine sa for siden:

Det er omelett i muffinsform ja, sier jo seg selv når du ser røra og hva som er i.
Dette kan også lages i stekepanne som en tykk omelett du bare steker på en side. Juster mengdene i røra etter hvor stor panne du har.

Jeg bruker forøvrig også noen ganger å ha revet ost oppå de når de er stekt ca 10 minutter. Da blir det deilig stekt ost på toppen :)


#20

Flittige bie sa for siden:

Jeg bruker av å til å lage eggemuffins som jeg kaller det i silikonformer.
Jeg tar en strimmel med bacon og legger rundt kanten, klekker et egg oppi, stikker bare hull i plommen, kryddrer litt og steker i ovnen nydelig med en salat til.


#21

Tonje85 sa for siden:

Jeg prøvde disse, men de satt så inmari fast i formen. Noen tips???


#22

Yonah sa for siden:

Ja, hva slags form brukte du da? Kan være lurt å smøre metall og papirformer.


#23

Tonje85 sa for siden:

Brukte noen silikonformer fra tupperwere og papirformer. Gikk greit i silikonformene, men de hang skikkelig fast i papirformene...


#24

Yonah sa for siden:

Du bør smøre papirformene ja, er det ikke nok fett i røra vil de henge fast.


#25

pepita86 sa for siden:

Disse ble laget i dag av:
4 egg
1 boks creme fraiche
245 g revet norvegia
55 g spekeskinke
50 g chorizo pålegg
og masse krydder (løkpulver, krydderurter, pepper)

Ble 15 muffins i små former. Har de i sånn muffinsbrett så de ikke skal skli sånn utover.

3 av disse blir rett under 500 kcal, så perfekt til en frokost/lunsj for meg som veier en del. Blir nok servert med litt tomat/salat ved siden av.

De ble nydelige :D Slapp helt reit fra pairformene. Hadde ikke fungert uten muffinsbrettet.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.