Shirataki (?) tror jeg... de som det er 1 gram karber pr. 100 gram i... noen som kan fortelle meg om det er lov på induksjon? skulle vært nydelig å bruke det til wok, med scampi og greier.. nam nam.
Noen? Hjelp?
Tror den ene versjonen inneholder tofu.. og den andre? Hvilken spiser man? Tofu-versjonen?
Hehe :) På japantorget i oslo.. en liten butikk med mye japanske greier. Ellers kan det hende man får de i andre innvandrerbutikker (asiatiske helst)? :) Ellers får du dem nok på nettet.. google shirataki noodles international shipping eller worldwide shipping
: ) Det må vel finnes i stavanger et sted og.. hehe. Asiatisk matbutikk/invandrerbutikk (i mangel på andre ord)? Om dere har det?
Vet at det er en nuddel som er laget av tofu, og en annen type, og det er den andre typen jeg har kjøpt i dag.. begge er lave på karbo-innholdet..
De skal visstnok også tilberedes forskjellig. Den ene skal du bare rense av vannet i posen og slenge rett i woken, mens den andre skal kokes først.. rakk ikke å spørre når jeg var der, skal google det litt og evt. komme tilbake med litt mer info..
OBS: Husk på at noen "glassnudler" inneholder andre ting, så pass på å se etter karbeinnholdet på pakken.. pakkene mine er på japansk, men får ut ifra det at det står 5 kcal (lite kalorier i disse), 0g, 0g, 0g, 0.3g 2.2g og 2mg, så går utifra 2.2 på karbene siden det er det høyeste tallet. bare sånn for sikkerhets skyld.
Kommer tilbake med resultatene.. skal prøve dem i morgen, og har kjøpt saus fra blue dragon.. tror jeg de heter. ligger i kjøleskapet, for lat til å hente den nå.. hehe. lavt karbeinnhold på de to jeg fant (de to andre var svinhøye), med 4,4 og 7,noe - skriver her når jeg har laget dem, helt sikkert også med bilde :)
Jeg lot nudlene renne av vannet i posen, så tørket jeg dem litt med kjøkkenpapir.
La dem så i en bolle, tilsatte litt soyasaus og lot dem stå mens jeg stekte opp strimlet svinekjøtt, reker, bønnespirer, paprika og gulrot høvlet av med ostehøvel, samt litt soyasaus her også - og dryppet litt fersk lime over det hele :)
Tilsatte Blue Dragon red curry sauce (tror jeg den het), med 4,4 karber pr. 100 gram (ikke dårlig!:) - lot det surre et par minutter, for så å tilsette nudlene mot slutten. Surret dette i ca. 1-2 minutter så det fikk blandet seg godt.
Serverte uten noe til, og både meg og min venninne syntes det var kjeeempegodt! Hun spiser ikke lavkarbo men syntes det var veldig godt, og hun vil ha det ofte :D Hehe. Kjempekjekt for henne også, siden det er nesten ingen kalorier.
1.8 karber gulrot
2.9 karber soyasaus
3.8 karber bønnespirer
1.3 karber paprika
3.5 karber nudler (da regnet jeg utifra det høyeste tallet på pakken, som jo kan bety noe annet, men for sikkerhetsskyld)
TOTALT: 13.3 karbohydrater
Denne passer til to, om du ikke er veeeldig sulten, da :) Deles den på to blir karbohydratene: 6.65 pr. prs
Jippi! :))
Nudlene smaker lite, men man får liksom smaken fra sausen på dem så da gjør det lite. Det føles virkelig deilig å kunne blande "kjøttet" med noe, og det tar virkelig plassen for "ordentlige" nudler. Helt supert!!
(Eksempelbilde med nudlene fra google)..
Fikk ikke tatt bilde da batteriet var tomt :/ Sorry!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.