< Tilbake til oversikten

Nannahs lyse søndagsbrød

#1

Nannah sa for siden:

Har savnet et mindre grovt brød til søndagsfrokostene og ellers en gang iblandt. Dette ble godt:)

4 egg
1.5-2 dl rømme
50g mandelmel
150 g solsikkekjerner(finmalte)
20 g kli
1 stor ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts sukrin
3-4 ss olje lr smeltet smør.

Rør sammen og hell i form. Stek på 160g varmluft i 1t 15 min.
Avkjøl før du skjærer i det.

Dette gir ett brød med ca 30 karb.


#2

Kanutten sa for siden:

Jippi!!! Et brød uten linfrø! Skal bakes i morgen. :D


#3

Celine sa for siden:

endelig et brød uten så himla mange ingredienser...


#4

Nannah sa for siden:

Fikk endelig testet mandelmelet! Gleder meg til
åprøve ut flere ting med det...dette brødet ble iaf vellykket:)


#5

tarante sa for siden:

Har en versjon av brødet ditt i ovnen nå. Ble 100/100g av mandelmel og solsikkekjerner, men bare av den grunn at jeg målte feil og ikke gadd å putte resten tilbake i posen igjen :) Blir spennende å smake det til kveldsmaten... Er litt skeptisk til malte solsikkekjerner, håper jeg blir positivt overrasket :D


#6

Yonah sa for siden:

Å så spennende Nannah! Vet du om det går fint å male mandler sjøl? Mandelmjølet er vel litt tørrere og inneholder vel litt mindre fett, gjør det ikke?


#7

tarante sa for siden:

Måtte smake en liten skalk nå jeg.... Ikke helt avkjølt enda, men det gikk greit å skjære opp. Det smakte igrunn mest nøtter, fikk følelsen av hasselnøttmakroner som mamma laget til jul før, rart siden det ikke er hasselnøtter i det... Det var helt greit, men usikker på om det kommer til å bli en favoritt... Jeg savner så fersk loff, ikke selve smaken, men følelsen av en litt "deigete/seig" loff, med nyrørt jordbærsyltetøy.... kanskje derfor jeg er litt skuffet når det gjelder dette brødet...

Ellers brukte jeg mandler som jeg malte selv, mulig det har noe å si for kvaliteten/konsistensen.


#8

Cornelia sa for siden:

Dette skal jeg prøve når jeg får mandelmelet jeg har bestilt fra Iherb!
Savner lyst brød jeg...
Tror du forresten at Glutenmel kan brukes isteden?


#9

Nannah sa for siden:

Nei, glutenmelet tilsetter du for å få en seig og smidig deig..kan isåfall erstatte fiberhusk men du trenger mer av glutenmelet og fiberhusken har 0 karber!


#10

tarante sa for siden:

Da har jeg spist brødet med både leverpostei m/majones og med kokt egg m/majones - synes nok det smaker for mye kake for min del... Mulig det smaker anderledes hvis man bruker mandelmel og har mer solsikkekjerner i deigen enn det jeg hadde. Skulle ønske noen bakere (el. hobbykokker) klarte å finne opp et lavkarbobrød som hadde samme konsistens som kneip/loff... det hadde vært saker det :)


#11

Nannah sa for siden:

Vi prøver så godt vi kan, vet du!:)

Hva hadde du i brødet siden det smakte kake?


#12

tarante sa for siden:

Jeg hadde i mer finmalte mandler enn det som stod i oppskriften. Ble 100 gr med det og 100gr med solsikkekjerner, mulig det er årsaken. Mannen min påpekte også at det smakte kake :)


#13

Nannah sa for siden:

Mjo, konsitensen blir nok ikke som i vanlig brød...tror kansje det er mer
konsitens enn smak det kommer ann på:)
Men det finnes mange grovbrødoppskrifter her inne som
er veldig gode synes jeg:)


#14

Nannah sa for siden:

I dag bakte jeg en ny porsjon av dette brødet, men bytta
ut 50g solsikkekjærner med valnøtter.
Og jeg glemte rett og slett kli!

Har ikke smakt enda da:)


#15

Yonah sa for siden:

Da står mitt første brød i ovnen. Laget med 100g solsikke og 50g gresskarfrø 8 blir vel litt av en farge med det.lol: ). Storebror er veldig spent på brødet, så jeg sa ikke noe om at det var nøtter i det.


#16

Yonah sa for siden:

ÅÅÅÅ, dette var godt! Nå tok jeg skalken med peanøttsmør pluss en t*nn skive til med tjukt lag smør. Det var knallgodt! Farlig godt!


#17

Nannah sa for siden:

Lager du peanøttsmør selv, Imse?


#18

Bee sa for siden:

Dette var knall Nannah! Tusen, tusen takk for oppskrift.

Jeg dobla den da, for og få et større brød.

Dette smakte i min munn som et helt vanlig brød. Nydelig!


#19

Cornelia sa for siden:

Nå har jeg laget det også - ble kjempegodt!
Tror forresten at mandelmel som man køper egner seg bedre enn å male vanlige mandler. For det melet smaker ikke like søtt og nøttete. :D
Jeg hadde bare 100g solsikkekjerner igjen..så jeg fyllte opp med litt walnøtter og noe sesamfrø.
Ble veldig godt!
Spiste det til frokost med smør og brie ;)
Har det med som lunsj på jobben og.
Samboeren min likte det veldig godt.
Deilig med et lavkarbo brød som er enkelt å lage uten alltfor mye sære ingredienser og kompliserte prosedyrer.
Er forresten kli veldig annerledes fra kruskakli? Brukte kruskakli jeg.


#20

Yonah sa for siden:

Ja, det er jo bare å kjøre peanøtter med litt olje i food prosessoren, så får du peanøttsmør. Veldig godt! Men jeg veier slike ting før jeg tar de på brødet, for det er jo noen karber i peanøtter da..


#21

Nannah sa for siden:

Jeg har prøvd, men synes ikke jeg får til jeg:(
Hva slags olje bruker du?


#22

Yonah sa for siden:

Brukte kaldpresset rapsolje og salte peanøtter. Jeg s*nes det ble godt jeg!


#23

Nannah sa for siden:

Ja, rapsolje er jo ganske god på smak..skal prøve det jeg!


#24

Bee sa for siden:

OMG! Nannah:
Jeg prøvde denne oppskriften som pizzabunn. Grov, nydelig pizzabunn!


#25

Bee sa for siden:

Nå ser jeg jo at jeg faktisk har laget dette uten rømme. :lol:

Men det ble skikkelig godt likvel. Smaker som mammas hjemmebakte brød. Og deigen blir faktisk nesten deig uten rømmen.


#26

Bolletryne sa for siden:

Noen som har prøvd å fryse dette?


#27

Nannah sa for siden:

Det går alldeles utmerket!
Bruker nesten bare dette brødet vi nå...varier bare m litt kli av og til.
:)


#28

Charlott sa for siden:

Lurer på, om jeg steker dette i langpanne, har olje, havsalt og basilikum på toppen, vil det da kunne fungere som Focaccia? Noen som har smakt brødet og som klarer å forestille seg en Focaccia-utgave?


#29

Kitt sa for siden:

Ikke bare meg som har lyst på Focaccia?;)
Plutselig i dag var det det eneste jeg hadde lyst på! Skal bake dette søndagsbrødet i morgen. Kanskje prøve en Focaccia- variant om det ser bra ut!


#30

Chantelle sa for siden:

hvordan male solsikkekjerner?
jeg har en håndkvern, men de bare kleber seg(går greit m tørre mandler. skal solsikkerkjernene ristet først?
kan de feks males i blender? må jeg tilsette væske da? olje? ...
er det noen som vet om det finnes glutenfri kli? evn noe annet jeg kan bruke istedenfor? :rolleyes:
takk for svar!


#31

The Cat sa for siden:

Jeg har stavmixer med hakke/ malefunksjon, brukte den jeg...


#32

Charlott sa for siden:

Tenk deg en bit Focaccia til entrecote`n da :D :hungry:
Eller varm Focaccia med lots of smør og ost..... Akutt Focaccia dille på gang gitt... :cool:


#33

Kitt sa for siden:

Eller en clubsandwichfocaccia, eller med mozarella og spekeskinke....:sikle::hungry::sikle:

Er ikke nødvendigvis sukkerholdig godis jeg savner mest, nei!:p


#34

Kitt sa for siden:

Står i ovnen nå! Gleder meg til lunsj!:sikle::hungry::sikle:


#35

Charlott sa for siden:

Prøver du en Focaccia-variant??


#36

Kitt sa for siden:

Prøver en "vanlig" variant først, hadde bare akkurat nok solsikkekjerner.
Blir det bra, blir det focaccia- variant i kveld!:D


#37

Kitt sa for siden:

Mmmmm, namnam! Dette kan jeg like, ja! Godt lavkarbo- brød uten alle disse frøene!:sikle::sikle::sikle:
Hadde ikke mandelmel, men det gikk helt fint med kokosmel også!

Vet ikke helt om det egner seg til focacca, men har nå tenkt til å prøve når jeg bare har fått kjøpt mer solsikkefrø! Orket ikke gå i butikken bare for det, liksom!
Skal regne ut alt innhold med kokosmel når jeg skal legge inn maten i løpet av helgen!


#38

Kitt sa for siden:

Måtte bare regne ut med kokosmel.
Det ble da pr 100g av mitt brød som veide 580g sånn ca noe som dette:

Karber: 3,5
Fett: 38
Protein: 18
Kcal: 411


#39

leontine sa for siden:

Hei!
Isedenfor kruskakli kan man bruke sukkerroefiber fra Fibrex eller Joco. Det ligger noe innformasjon her på forumet.


#40

Kitt sa for siden:

Jeg brukte sesamfrø, jeg!
Bare malte dem sammen med solsikkekjernene i stavmikser- bollen!


#41

Nannah sa for siden:

Fiber fra sukkerroer høres intresant ut. Hvor mye kaber? :)


#42

Kitt sa for siden:

Nannah, jeg må tilstå en ting!:o
Du skjønner, dette brødet var så godt og saftig at det fikk meg til å tenke på en formkake!
Så jeg har stjålet grunnoppskriften din og laget Formkake ala Nannah!

Kan du tilgi meg?:snill:


#43

Nannah sa for siden:

Det er da bare flott at du får inspirasjon til nye oppskrifter!! :heia:


#44

Kitt sa for siden:

Måtte jo si i fra til deg i det minste!:)
Kaken er faktisk enda bedre i dag!:spisesnak


#45

Nannah sa for siden:

mmmm..formkake er godt! Jeg må prøve den engang jeg og...kansje i påsken? :)


#46

Kitt sa for siden:

Ja!:heia:


#47

millemy sa for siden:

Hei

Er skikkelig fersk på hele lavkarbo opplegget, men jeg prøver så godt jeg kan ! :)

Er det noen som kan fortelle meg hvor jeg får kjøpt slikt som mandelmel, finmalt solsikkefrø, fiberhusk og sukrin?

:)


#48

Kitt sa for siden:

Det meste får du kjøpt i en helsekost- butikk!

Solsikkekjerner finner du på Rema, men du må male dem selv i feks en stavmikserbolle.

Fiberhusk har de også på feks Meny og ICA!


#49

Gracella sa for siden:

Jeg har nå bakt to omganger av dette kjempegode brødet.
Jeg har ikke tilgang på mandelmel, men det gikk helt fint å finmale mandler i blenderen. I siste utgaven brukte jeg smør i stedet for olje, og det var desidert en innertier!!
Og jeg har brukt Kruska kli...

Det blir nok litt eksperimentering på denne oppskriften framover :).
Man kan altså bruke sesamfrø i stedet for kli? Og man trengte ikke å bruke rømme??


#50

Kitt sa for siden:

Rømmen vet jeg ikke noe om, men jeg har brukt sesamfrø i stede for denne ekle klien og det gikk helt fint!:)
Er enig i at smør blir best!

Tror nesten jeg må bake en ny runde i dag, jeg. Bare sånn for å markere at nå er påsken over og det er ketolyse som gjelder frem til 17. mai!:p


#51

Nannah sa for siden:

Det er jo bare å exprementere og prøve seg fram til en finner noe en liker...og post gjerne oppskrifter, da dere! :heia:


#52

Gracella sa for siden:

Da har jeg lagd uten kli (eller kruska kli), men med sesamfrø.
Jeg hadde heller ikke så mye rømme igjen i skapet, så jeg hadde vel 1/2 dl rømme og 1 1/2 til 2 dl kesam. Ellers fulgte jeg oppskriften til Nannah :).

Sesamfrøene setter en markant smak på brødet, men jeg tror at dette er det beste hittil :D.
Lurer på om det er kesamen som gjorde at brødet ble så saftig??

Det er i alle fall helt fantastisk godt, så tusen takk, Nannah :blomster:


#53

Kitt sa for siden:

Jeg har endelig fått somlet meg til å lage en focaccia- variant av dette brødet.
Laget dobbel porsjon med 300g solsikkefrø og 40g sesamfrø.
Brukte også 3dl fløte i stede for rømme (tilbud på fløte som gikk ut på dato:p).
Brukte 7 ss olivenolje i deigen.

Laget deigen som vanlig. Trykket den ut i en liten langpanne og rislet olivenolje over. Kunne ha brukt mer olje enn jeg gjorde, den trakk seg helt inn.
Brukte ca en ss maldon- salt oppå, kunne ha brukt litt til, tror jeg.
Strødde på en del oregano, igjen var jeg nok litt gjerrig, smakte ikke oregano i det hele tatt av det ferdige resultatet.
Prøvde meg med soltørkede tomater oppå. De ble svidd, så det prøver jeg ikke igjen med varmluft i hvert fall!

Alt i alt gikk det bra, syns jeg! Ble jo ikke Focaccia, men en god erstatning!:sikle:

Må kjøpe ruccolasalat i morgen og prøve favoritten, focaccia med spekeskinke, mozarella og ruccola!:sikle::sikle::sikle:


#54

Charlott sa for siden:

Knuppen Kitt! Den skal testes neste gang vi skal grille :D


#55

Nannah sa for siden:

Denne skal jamen jeg teste også, Kitt!! Spennende! :heia:


#56

scartz sa for siden:

Hvor kjøpes fiberhusk? Jeg finner det ikke på helsekost eller store butikker :(


#57

Kitt sa for siden:

Jeg kjøper Fiberhusk på Meny eller ICA.
Trodde da det var vanlig i helsekosten også!:confused:


#58

StegforSteg sa for siden:

Jeg får heller ikke tak i det her, ikke på helsekost eller på ICA :(


#59

Kitt sa for siden:

Rart, jeg kjøpte det på ICA, Vøyenenga, senest i påsken.
Men det betyr også at de har det i sortimentet og at dere bare kan be dem om å ta det inn!;)


#60

StegforSteg sa for siden:

Jeg var der for en time siden Ica Maxi Kristiansund - for å se atter engang, men neeeida :( Får be de ta det inn da...


#61

Nannah sa for siden:

her jeg bor har Rema Fiberhusk også...


#62

scartz sa for siden:

Nå har jeg vært i mange butikker, og fant tilslutt fiberhusk i den glutenfrie avd. på ICA Maxi! :heia: Idag skal det bakest! :D


#63

Idarull sa for siden:

Har laget dette i dag, men uten rømme. Jeg fant oppskriften et annet sted :O Der sto det også at det skulle stekes på 200 gr og 45 minutter. Og oppskriften var doblet. Håper inderlig ikke brødet mitt blir seigt og vått inni igjen. Gr... Glemte visst å ha i salt :p Og sukrin sto det heller ingenting om.. Så får se da!


#64

marjusen sa for siden:

Blir dette vått inni?


#65

Kitt sa for siden:

Mitt ble ikke vått i det hele tatt! Minner mer om god, gammeldags formkake i konsistensen!
Jeg laget faktisk en sitronformkake med denne oppskriften som basis!:D


#66

marjusen sa for siden:

Ah, konge. Så da kan det funke å riste dette?

Har bakt det karins beste engang, men det var litt vått inni. Selv om man glemte å legge det inn fra benken om kvelden var det like "ferskt" dagen etter. Det fungerte ikke å riste det heller.

Også er det etterlanna i både nannahs knekkebrød og i det karins brød jeg ikke helt klarer smaken av. Det er ett av de frøene som jeg har hatt i. Derfor håpa jeg at dette brødet her ikke har den smaken og at det funker å riste det så det blir sprøtt:D


#67

Kitt sa for siden:

Det blir ikke vått inni og kan med fordel ristes som "ordentlig" brød!:D

Sjekk også ut focaccia- utgaven min!:)

(Karins brød blir heller ikke det om det stekes lenge nok. Fant det ut etter noen mislykkede forsøk:p)


#68

Idarull sa for siden:

Mitt var ikke klissete før jeg kom halvveis inn i det, da festa det seg litt på kniven. Men smaker tørt og godt som jeg liker det.


#69

marjusen sa for siden:

Herrliich, da fikk jeg tak i mandelmel. 90 kroner for en halvkilo:)

Prøver en versjon med 80 gram solsikke, 70 gram mandelmel og 50 gram walnøtter jeg nå. Tror dette blir knallgodt. Har hevet ganske mye i ovnen:D

Gleder meg til å smake på dette brødet om en times tid:D

Håper det er digg å riste dette:D


#70

marjusen sa for siden:

Dette her var noe anna enn det jeg har prøvd før ja. DÆven så godt d, ette var. Mitt var fortsatt litt vått inni mitt da.. Så kan nok stå i 10-15 min ekstra tipper jeg. Prøve det neste gang.

Men nå er jeg glad. Endelig ett brød som ikke har masse hele korn i seg:D

Eneste jeg kan klage litt på, hihi, er at det blir veldig lavt så skivene blir veldig små, men ellers var dette knall:D

EDIT: Sku dette være helt lyst? For mitt er ganske mørkt egentlig, hehe

Marius


#71

Nannah sa for siden:

Du kan prøve å bytte ut solsikkekjærner med malt sesamfrø...da får du et lysere brød


#72

misslinda sa for siden:

Prøvde dette brødet i dag og det falt i smak hos både liten og stor ;) Skal prøve å lage krydderkake og sitron kake med dette som basis. Sikkert kjempegodt ;)

Takk for oppskrifter Nannah, Har en 8 åring som faktisk er glad i det nye kostholdet selv om det var mye som måtte bort ;) Prøvde flere av oppskriftene dine ;) Knallgode ;)


#73

TrillTrall sa for siden:

Jeg hadde ikke mandelmel så jeg tok kokosmel istedet og brødet ble knallgodt!!! Så absolutt det beste lavkarbobrødet jeg har smakt!!! Spiste to små skiver med smør og sukkerfritt bringebærsyltetøy og kunne glatt satt til livs halve brødet tror jeg... :D

Og så lettvint å lage også! Helt topp! :ja:


#74

Pandaguri sa for siden:

Tusen takk for oppskriften Nannah, dette ble et knallgodt brød :) Fikk ordentlig sprø og god skorpe til og med, det har jeg savnet.

Samboeren min er superskeptisk til alle brødene med masse frø, så jeg gleder meg til han får prøve dette.

Hadde forresten ikke mandelmel, så brukte soyamel i stedet. Det funket kjempefint.


#75

Leoline sa for siden:

MM:) dette skal jeg bake og ha med på rekefest i kveld! Men hvilken kli bruker du? kjøpt på vanlig butikk?


#76

Nannah sa for siden:

Vanlig hvetekli(kruska kli)


#77

Jean1986 sa for siden:

Bakte dette brødet i dag og det smaker kjempe godt!! :) Endelig ett lavkarbobrød som smaker godt og ikke eggete! Tommlene opp for nannahs oppskrift ;)


#78

Hevingen sa for siden:

Dette må jeg prøve :) Jeg klarer ikke de tradisjonelle lavkarbobrødene, er for mye rare frø i. Så får fylle huset opp med passende ingredienser og prøve, både vanlig og foccacia-varianten.


#79

Jean1986 sa for siden:

Lagde disse i dag men som rundstykker. Endra litt på oppskriften og brukte 25g kokosmel i steden for mandelmel, og naturell yoghurt i steden for rømme :)
Syns det blei enda bedre:) Til og med samboer likte de og sa de smakte som brød ;)


#80

Fillilura sa for siden:

Jeg har dette brødet i ovnen nå. Spent.
Lot røra stå å svelle litt før jeg hadde det i formen. Har ikke varmluftsovn så jeg lukker opp ovnsdøra på gløtt innimellom for å slippe ut litt fuktighet.


#81

kristine89 sa for siden:

Håper resultatet kommer på bloggen din så vi kan se :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.