Har savnet et mindre grovt brød til søndagsfrokostene og ellers en gang iblandt. Dette ble godt:)
4 egg
1.5-2 dl rømme
50g mandelmel
150 g solsikkekjerner(finmalte)
20 g kli
1 stor ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts sukrin
3-4 ss olje lr smeltet smør.
Rør sammen og hell i form. Stek på 160g varmluft i 1t 15 min.
Avkjøl før du skjærer i det.
Har en versjon av brødet ditt i ovnen nå. Ble 100/100g av mandelmel og solsikkekjerner, men bare av den grunn at jeg målte feil og ikke gadd å putte resten tilbake i posen igjen :) Blir spennende å smake det til kveldsmaten... Er litt skeptisk til malte solsikkekjerner, håper jeg blir positivt overrasket :D
Måtte smake en liten skalk nå jeg.... Ikke helt avkjølt enda, men det gikk greit å skjære opp. Det smakte igrunn mest nøtter, fikk følelsen av hasselnøttmakroner som mamma laget til jul før, rart siden det ikke er hasselnøtter i det... Det var helt greit, men usikker på om det kommer til å bli en favoritt... Jeg savner så fersk loff, ikke selve smaken, men følelsen av en litt "deigete/seig" loff, med nyrørt jordbærsyltetøy.... kanskje derfor jeg er litt skuffet når det gjelder dette brødet...
Ellers brukte jeg mandler som jeg malte selv, mulig det har noe å si for kvaliteten/konsistensen.
Nei, glutenmelet tilsetter du for å få en seig og smidig deig..kan isåfall erstatte fiberhusk men du trenger mer av glutenmelet og fiberhusken har 0 karber!
Da har jeg spist brødet med både leverpostei m/majones og med kokt egg m/majones - synes nok det smaker for mye kake for min del... Mulig det smaker anderledes hvis man bruker mandelmel og har mer solsikkekjerner i deigen enn det jeg hadde. Skulle ønske noen bakere (el. hobbykokker) klarte å finne opp et lavkarbobrød som hadde samme konsistens som kneip/loff... det hadde vært saker det :)
Jeg hadde i mer finmalte mandler enn det som stod i oppskriften. Ble 100 gr med det og 100gr med solsikkekjerner, mulig det er årsaken. Mannen min påpekte også at det smakte kake :)
Mjo, konsitensen blir nok ikke som i vanlig brød...tror kansje det er mer
konsitens enn smak det kommer ann på:)
Men det finnes mange grovbrødoppskrifter her inne som
er veldig gode synes jeg:)
Da står mitt første brød i ovnen. Laget med 100g solsikke og 50g gresskarfrø 8 blir vel litt av en farge med det.lol: ). Storebror er veldig spent på brødet, så jeg sa ikke noe om at det var nøtter i det.
Nå har jeg laget det også - ble kjempegodt!
Tror forresten at mandelmel som man køper egner seg bedre enn å male vanlige mandler. For det melet smaker ikke like søtt og nøttete. :D
Jeg hadde bare 100g solsikkekjerner igjen..så jeg fyllte opp med litt walnøtter og noe sesamfrø.
Ble veldig godt!
Spiste det til frokost med smør og brie ;)
Har det med som lunsj på jobben og.
Samboeren min likte det veldig godt.
Deilig med et lavkarbo brød som er enkelt å lage uten alltfor mye sære ingredienser og kompliserte prosedyrer.
Er forresten kli veldig annerledes fra kruskakli? Brukte kruskakli jeg.
Ja, det er jo bare å kjøre peanøtter med litt olje i food prosessoren, så får du peanøttsmør. Veldig godt! Men jeg veier slike ting før jeg tar de på brødet, for det er jo noen karber i peanøtter da..
Lurer på, om jeg steker dette i langpanne, har olje, havsalt og basilikum på toppen, vil det da kunne fungere som Focaccia? Noen som har smakt brødet og som klarer å forestille seg en Focaccia-utgave?
Ikke bare meg som har lyst på Focaccia?;)
Plutselig i dag var det det eneste jeg hadde lyst på! Skal bake dette søndagsbrødet i morgen. Kanskje prøve en Focaccia- variant om det ser bra ut!
hvordan male solsikkekjerner?
jeg har en håndkvern, men de bare kleber seg(går greit m tørre mandler. skal solsikkerkjernene ristet først?
kan de feks males i blender? må jeg tilsette væske da? olje? ...
er det noen som vet om det finnes glutenfri kli? evn noe annet jeg kan bruke istedenfor? :rolleyes:
takk for svar!
Mmmmm, namnam! Dette kan jeg like, ja! Godt lavkarbo- brød uten alle disse frøene!:sikle::sikle::sikle:
Hadde ikke mandelmel, men det gikk helt fint med kokosmel også!
Vet ikke helt om det egner seg til focacca, men har nå tenkt til å prøve når jeg bare har fått kjøpt mer solsikkefrø! Orket ikke gå i butikken bare for det, liksom!
Skal regne ut alt innhold med kokosmel når jeg skal legge inn maten i løpet av helgen!
Nannah, jeg må tilstå en ting!:o
Du skjønner, dette brødet var så godt og saftig at det fikk meg til å tenke på en formkake!
Så jeg har stjålet grunnoppskriften din og laget Formkake ala Nannah!
Jeg har nå bakt to omganger av dette kjempegode brødet.
Jeg har ikke tilgang på mandelmel, men det gikk helt fint å finmale mandler i blenderen. I siste utgaven brukte jeg smør i stedet for olje, og det var desidert en innertier!!
Og jeg har brukt Kruska kli...
Det blir nok litt eksperimentering på denne oppskriften framover :).
Man kan altså bruke sesamfrø i stedet for kli? Og man trengte ikke å bruke rømme??
Da har jeg lagd uten kli (eller kruska kli), men med sesamfrø.
Jeg hadde heller ikke så mye rømme igjen i skapet, så jeg hadde vel 1/2 dl rømme og 1 1/2 til 2 dl kesam. Ellers fulgte jeg oppskriften til Nannah :).
Sesamfrøene setter en markant smak på brødet, men jeg tror at dette er det beste hittil :D.
Lurer på om det er kesamen som gjorde at brødet ble så saftig??
Det er i alle fall helt fantastisk godt, så tusen takk, Nannah :blomster:
Jeg har endelig fått somlet meg til å lage en focaccia- variant av dette brødet.
Laget dobbel porsjon med 300g solsikkefrø og 40g sesamfrø.
Brukte også 3dl fløte i stede for rømme (tilbud på fløte som gikk ut på dato:p).
Brukte 7 ss olivenolje i deigen.
Laget deigen som vanlig. Trykket den ut i en liten langpanne og rislet olivenolje over. Kunne ha brukt mer olje enn jeg gjorde, den trakk seg helt inn.
Brukte ca en ss maldon- salt oppå, kunne ha brukt litt til, tror jeg.
Strødde på en del oregano, igjen var jeg nok litt gjerrig, smakte ikke oregano i det hele tatt av det ferdige resultatet.
Prøvde meg med soltørkede tomater oppå. De ble svidd, så det prøver jeg ikke igjen med varmluft i hvert fall!
Alt i alt gikk det bra, syns jeg! Ble jo ikke Focaccia, men en god erstatning!:sikle:
Må kjøpe ruccolasalat i morgen og prøve favoritten, focaccia med spekeskinke, mozarella og ruccola!:sikle::sikle::sikle:
Har laget dette i dag, men uten rømme. Jeg fant oppskriften et annet sted :O Der sto det også at det skulle stekes på 200 gr og 45 minutter. Og oppskriften var doblet. Håper inderlig ikke brødet mitt blir seigt og vått inni igjen. Gr... Glemte visst å ha i salt :p Og sukrin sto det heller ingenting om.. Så får se da!
Mitt ble ikke vått i det hele tatt! Minner mer om god, gammeldags formkake i konsistensen!
Jeg laget faktisk en sitronformkake med denne oppskriften som basis!:D
Har bakt det karins beste engang, men det var litt vått inni. Selv om man glemte å legge det inn fra benken om kvelden var det like "ferskt" dagen etter. Det fungerte ikke å riste det heller.
Også er det etterlanna i både nannahs knekkebrød og i det karins brød jeg ikke helt klarer smaken av. Det er ett av de frøene som jeg har hatt i. Derfor håpa jeg at dette brødet her ikke har den smaken og at det funker å riste det så det blir sprøtt:D
Dette her var noe anna enn det jeg har prøvd før ja. DÆven så godt d, ette var. Mitt var fortsatt litt vått inni mitt da.. Så kan nok stå i 10-15 min ekstra tipper jeg. Prøve det neste gang.
Men nå er jeg glad. Endelig ett brød som ikke har masse hele korn i seg:D
Eneste jeg kan klage litt på, hihi, er at det blir veldig lavt så skivene blir veldig små, men ellers var dette knall:D
EDIT: Sku dette være helt lyst? For mitt er ganske mørkt egentlig, hehe
Prøvde dette brødet i dag og det falt i smak hos både liten og stor ;) Skal prøve å lage krydderkake og sitron kake med dette som basis. Sikkert kjempegodt ;)
Takk for oppskrifter Nannah, Har en 8 åring som faktisk er glad i det nye kostholdet selv om det var mye som måtte bort ;) Prøvde flere av oppskriftene dine ;) Knallgode ;)
Jeg hadde ikke mandelmel så jeg tok kokosmel istedet og brødet ble knallgodt!!! Så absolutt det beste lavkarbobrødet jeg har smakt!!! Spiste to små skiver med smør og sukkerfritt bringebærsyltetøy og kunne glatt satt til livs halve brødet tror jeg... :D
Dette må jeg prøve :) Jeg klarer ikke de tradisjonelle lavkarbobrødene, er for mye rare frø i. Så får fylle huset opp med passende ingredienser og prøve, både vanlig og foccacia-varianten.
Lagde disse i dag men som rundstykker. Endra litt på oppskriften og brukte 25g kokosmel i steden for mandelmel, og naturell yoghurt i steden for rømme :)
Syns det blei enda bedre:) Til og med samboer likte de og sa de smakte som brød ;)
Jeg har dette brødet i ovnen nå. Spent.
Lot røra stå å svelle litt før jeg hadde det i formen. Har ikke varmluftsovn så jeg lukker opp ovnsdøra på gløtt innimellom for å slippe ut litt fuktighet.
Håper resultatet kommer på bloggen din så vi kan se :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.