3 egg
1,5 dl sukrin
6dl skrelt, revet squash (uten frøene i midten)
1ts bakepulver
1ss kanel
1 ss kardemomme
1/2 dl smeltet smør
1/2 dl rapsolje
50g mandler
50g valnøtter
50 g solsikkekjærner
1 stor ss fiberhusk
Krem: 150 g kremost naturell
søtt etter smak...revet skall og saft fra en liten lime.
Skrell og grovriv squashen. Sett stekovnen på 175 g og smør en middels stor springform godt m smør. Pisk eggedosis av egg og sukrin.
Mal nøttene grovt. Bland i eggedosisen sammen m krydder,olje,fiberhusk og bakepulver.hell røra i forma. Stek i 30- 40 min.
Avkjøl. Rør sammen ingrediensene til kremen og smør over kaka.
Pynt m tynne limeskiver og valnøtter.
Kaken er og nydelig uten krem på ,men med en klatt creme fraishe:)
Det var nettopp lysten på gullerotkake som gjorde at jeg laget denne...
og jeg synes den ble minst like god altså:D
Bruker bare sukrin jeg nå...helt uten karber og funker som sukker:)
Vi spiste kaka med en klatt CF ...det var helt nydelig!
Men butternut inneholder nesten 12g karbo pr 100g, så det blir litt mye. Jeg skal ta en tur til tyrker'n på tøyen tenker jeg, der har de alltid masse "matgresskar" av forskjellige slag.
Så spennende at noen andre har også prøvd squash kake!! Jeg har eksprimentert en del med squash i bakverk med god dårlig resultat :) Bakte en lignende kake nå om dagan og oppdaget at kokosmel ga ikke så veldig god resultat, hehe. Men var bedre med mandelmel :) skal prøve ut denne oppskrifta til helga.
jeg bakte denne igår, og den ble god på smak! Men min ble rå inni:( selv om jeg stekte den 50 minutter....
Noen tips?
Jeg likte den veldig godt og kommer til å prøve igjen, men da kanskje ha røren i muffinsformer isteden? Små, søte og saftige kaker med kremtopping :D
kan det forresten ha noe med at jeg ikke rørte egg og sukker godt og luftig nok? sukkeret falt liksom i bunnen av eggene....
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.