< Tilbake til oversikten

Nannahs squashkake

#1

Nannah sa for siden:

3 egg
1,5 dl sukrin
6dl skrelt, revet squash (uten frøene i midten)
1ts bakepulver
1ss kanel
1 ss kardemomme
1/2 dl smeltet smør
1/2 dl rapsolje
50g mandler
50g valnøtter
50 g solsikkekjærner
1 stor ss fiberhusk

Krem: 150 g kremost naturell
søtt etter smak...revet skall og saft fra en liten lime.

Skrell og grovriv squashen. Sett stekovnen på 175 g og smør en middels stor springform godt m smør. Pisk eggedosis av egg og sukrin.
Mal nøttene grovt. Bland i eggedosisen sammen m krydder,olje,fiberhusk og bakepulver.hell røra i forma. Stek i 30- 40 min.
Avkjøl. Rør sammen ingrediensene til kremen og smør over kaka.
Pynt m tynne limeskiver og valnøtter.
Kaken er og nydelig uten krem på ,men med en klatt creme fraishe:)

ca 22 karber i hele.(uten krem)


#2

Mosepjusk sa for siden:

Spennende! Må prøves!
Takk for oppskrift :smile:


#3

Photobscura sa for siden:

Wow! Litt sånn gulerot/krydderkake-inspirert? Kan det være en ide, dersom man bruker natreen/splenda å knuse det så det blir melisaktig, kanskje?


#4

Nannah sa for siden:

Det var nettopp lysten på gullerotkake som gjorde at jeg laget denne...
og jeg synes den ble minst like god altså:D
Bruker bare sukrin jeg nå...helt uten karber og funker som sukker:)

Vi spiste kaka med en klatt CF ...det var helt nydelig!


#5

Yonah sa for siden:

Nanna, du er genial! Dette må prøves ved en anledning!


#6

Nannah sa for siden:

I kveld hadde vi krem og friske bringebær til...mmmmmmm :)


#7

kamp sa for siden:

Hvilke type squash bruker du?


#8

Nannah sa for siden:

Jeg brukte den vanlige, grønne:)


#9

Yonah sa for siden:

6dl revet sqaush, er det en eller to squash tro?

Tror du denne kan serveres til alle? Som er saftig liksom gulrotkake? Søstra mi har bursdag i morgen sjø.


#10

Nannah sa for siden:

Holder med en om de er store, men ikke bruk frøene
Jeg syntes faktisk denne er bedre enn gulrotkake jeg, så du kan trygt servere den:)


#11

luringen sa for siden:

nannah jeg digger deg.. River du den "fint" eller "grovt"?
Hvor kjøper du sukrin? Har bare splenda jeg.-


#12

Nannah sa for siden:

Jeg grovriver...og du kan sikkert bruke Splenda også.
Bare avpass mengden.

Sukrin fåes kjøpt på Helsekosten :)


#13

Carisma sa for siden:

Nå skal jeg prøve meg på denne, og ha med til min bestemor i morra.
Tror det blir veldig bra :ja:

Bør jeg vente med å ta på ostekremen til jeg kommer opp til henne kanskje?


#14

Nannah sa for siden:

Gjør sikkert ikke no å ha den på først.
Om du ikke skal reise langt da:)


#15

nellie sa for siden:

Må prøves i helgen!


#16

Carisma sa for siden:

Jeg lurer seriøst på å teste denne med gresskar i stedet for squash jeg?....


#17

Photobscura sa for siden:

Vel, de gresskarene som selges rundt omkring nå er ikke spiselige. De er hurtigdyrkede med tanke på Halloween, og anbefales ikke som mat ... :o


#18

kamp sa for siden:

Ikke hokkaido og butternut :)


#19

Carisma sa for siden:

Men butternut inneholder nesten 12g karbo pr 100g, så det blir litt mye. Jeg skal ta en tur til tyrker'n på tøyen tenker jeg, der har de alltid masse "matgresskar" av forskjellige slag.


#20

kamp sa for siden:

I mitt program sier det 8,6 carb råvekt.

lurer på hva jeg gjorde feil..

kaken ble 3 cm høy og rå selv om jeg stekte den i 50 minutter.


#21

Moogie sa for siden:

Så spennende at noen andre har også prøvd squash kake!! Jeg har eksprimentert en del med squash i bakverk med god dårlig resultat :) Bakte en lignende kake nå om dagan og oppdaget at kokosmel ga ikke så veldig god resultat, hehe. Men var bedre med mandelmel :) skal prøve ut denne oppskrifta til helga.


#22

iren84 sa for siden:

jeg bakte denne igår, og den ble god på smak! Men min ble rå inni:( selv om jeg stekte den 50 minutter....
Noen tips?
Jeg likte den veldig godt og kommer til å prøve igjen, men da kanskje ha røren i muffinsformer isteden? Små, søte og saftige kaker med kremtopping :D


#23

iren84 sa for siden:

kan det forresten ha noe med at jeg ikke rørte egg og sukker godt og luftig nok? sukkeret falt liksom i bunnen av eggene....


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.