< Tilbake til oversikten

Oppvarmet potet

#1

huldra99 sa for siden:

Fikk høre idag at dampet potet (dvs oppvarmet, ikke nykokt) ikke inneholder karbohydrater?
Kan dette stemme
Noen som vet??
Hvis d e rett så bli æ superglad...:):D:)
men tør ikke glede meg for tidlig


#2

Yonah sa for siden:

Det tror jeg ikke noe på, stivelse forsvinner ikke sånn ut i lufta av seg sjøl.
Potet inneholder stivelse og mange karber, slik er det bare. Og vi trenger ikke potet i kostholdet i 2009.


#3

Carisma sa for siden:

Den inneholder fortsatt karbohydrater, men den skal visstnok få lavere GI, altså påvirke blodsukkeret mindre, når den har vært kokt, kald og så varmet igjen.


#4

Filakia sa for siden:

Det har jeg også lest nylig.


#5

Zincite sa for siden:

Noe av stivelsen blir til resistent stivelse når poteten nedkjøles etter oppvarmingen. Resistent stivelse klarer ikke kroppen å ta opp. Noen sier resistent stivelse er en form for fiber.
Det var i alle fall det jeg fant ut når jeg sjekket ut litt om resistent stivelse for en stund siden :)


#6

huldra99 sa for siden:

ja syntes å d rart ut... men potet e godt så håpet va jo der.. :)


#7

Alkazelters sa for siden:

En liten potet inneholder cirka femten karber, så du kan jo spise små mengder potet!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.