< Tilbake til oversikten

Cornelias sjokoladeiskrem

#1

Cornelia sa for siden:

Kjøpte meg iskremmaskin her om dagen og prøvde den ut med egenkomponert oppskrift igår. Den ble veldig god!
Nesten som softis konsistens i iskremmaskinen. Veldig fyldig smak.
Går sikkert å lage den uten maskin og, men det har jeg ikke prøvd.
Her er oppskriften!

5 dl Kremfløte
1 Plate (100g) sjokolade (jeg brukte 70%, men bruk gjerne en med mindre karber. Og mulig det holder med 75 gram).
3-4 dråper mandelessens
Litt vanilje essens
Stevia eller annet søtningsmiddel så den blir litt "for søt" (brukte ca. 2 gram Stevia)
Litt Chili
2 Egg

Smelt sjokoladen i fløten på svak varme, varm opp nesten til kokepunktet.
Skru ned varmen og tilsett mandelessens, vaniljeessens, chili og søtning.

Pisk eggene så de blir skikkelig luftige, rør så disse forsiktig inn i den varme blandingen. Varm opp igjen og rør sakte om slik at blandingen blir tykk og fin, det tar ca 2 min.
Dersom du har iskremmaskin bør blandingen nå kjøles helt ned i kjøleskapet før du har den i maskinen (ca. 2 timer).
Uten maskin kan man kanskje sette den inn i fryseren mens den enda er varm/lunken?

Serveres feks. med noen bringebær til :D

Veldig god!


#2

Fantorangen sa for siden:

Mmmm... fikk vann i munnen av dette...:p
Har du noen aning om antall karber i denne posjonen?


#3

Cornelia sa for siden:

Nei desverre, har ikke regnet på det. :o
Får håpe det ikke er altfor mye for den er veeeldig god!
Men ganske mektig så man kan godt dele opp i ganske små posjoner.


#4

Yonah sa for siden:

Kommer an på hvilke sjokolade man bruker, men velger man freia sin, så ender man opp på 45g karber på hele porsjonen, altså veldig masse!

Jeg ville valgt sukkerfri sjokolade og bare 50g og kanskje heller litt bakekakao...


#5

Starry Eyes sa for siden:

Hørtes kjempegodt ut:sikle:, men litt for mange karber for min smak, så tipsene til Imse er nok et alternativ hvis man vil kutte ned på karbene. Videre kan man jo evt bruke halvparten kokosmelk istedet for all den fløten (ca 1,4 kbh pr 100 g - men sjekk typen! det varierer veldig), da vil jo karbene reduseres endel.


#6

Yonah sa for siden:

Men hvordan smaker kokosmjølk i is? Blir det småkrstaller av den? Det blir ikke bra med for me mjølk i isbalnding, selv i ismaskin... Nå bruker jeg ikke mjølk da, men jeg har prøvd noen ganger når jeg har hatt for lite fløte..


#7

Cornelia sa for siden:

Tror muligens ikke at kokosmelk vill være noe særlig i forhold til iskrem.. kanskje bedre i sorbet eller no. Og smaken vill jo ikke akuratt bli det samme heller. :o
Denne isen minner om italiensk is, veldig fyldig og konsentrert i smaken.
Sånn is som man kjøper kanskje en eller 2 is-kuler av, så det er ikke sånn at man spiser opp alt å får i seg sinnsykt med karber.
Men sjokoladen kan helt sikkert erstattes med sukkerfri eller med en konsentrasjon som er høyere, feks. 85% og at man heller tar litt mindre.
Jeg tok bare det jeg hadde hjemme, men mulig 100gram sjoko er litt for mye.

Fløten tilsvarer i hvertfall etter det jeg kunne finne ut max 12 karber totalt for alt. Antagelig litt mer for den omregningskalkulartorn jeg brukte (fra dl. til gram) hadde bare olivenolje som nærmesta valg og det veier nok litt mer en fløte :-) Fikk i hvertfall svar der at 5dl = 406 gram.
Så hvis man da gjør som Imse sier og velger en sjokolade med få karber. - Takk for hjelpen Imse.
Jeg brukte forrestesten Marabou Premium Dark, den har 31 Karber pr. 100 gram .
Står en sjokosammenligning her:
www.carbzone.se/jamfor_choklad.html

Så hadde jeg brukt samme merke men 86% isteden så er det 19 gram per 100 gram.

Så altså bruker man 75 gram av denne (14 karber)
blir det totalt ca. 26 karber i hele røra. Også kan man jo dele det opp i så store posjoner man har samvittighet til he he!
Ellers finnes det jo sukkerfri sjokolade og, som nesten ikke har noe karbo. Da blir jo antall karbo helt annerledes. Så det kommer rett og slett helt ann på hva slags sjokolade man velger!

Skal prøve ut flere varianter jeg !


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.