Spiser dere dere gode og mette på lavkarbo mat, eller veier dere og måler?? Lurer bare.. Har sett flere oppskrifter, men står ingenting om hvor mye man skal spise.. Jeg spiser normalt, og til jeg blir mett på lavkarbo maten.. orker ikke å veie og styre.. men det er kanskje feil av meg??? :confused:
det er meningen du skal spise deg mett. men veiing og måling gjør det mulig å telle antall karber nøyaktig :) (jeg var ikke helt på jordet nå, sant..? ;) )
Synes det høres lurt ut jeg, i alle fall i utgangspunktet- å spise def fornøyd :)
Bare man har sånn ca kontroll med det som står på pakkene og i matvaretabellen mtp. karbohydrater så. Viktig å huske at for lavt inntak av karbo ikke er særlig sunt, og i ALLE fall ikke for mye karbo...
Men så, etter en stund, kan du veie litt, for å se hvor store mengder du "bør" bruke. Jeg og forloveden fant faktisk ut at vi var litt FOR forsiktige med grønnsaker og karbohydrat-holdige ting, så vi måtte bruke litt mere!
Jeg tror det er litt greit å ha kommet inn i kostholdet før du evt. setter mye fokus på altfor nøyaktig måling av noe slag, siden det kan gjøre det for tungvint, også blir du ikke fornøyd med omleggingen... Mine tanker rundt det i alle fall... :confused:
Men det viktigste er at du er fornøyd, UANSETT!
Takk for svar :) Jeg tenkte mere på menger av middag og sånn jeg da.. Feks i dag, så lagde jeg taco lasagn med neper istedenfor lasagnplater (med masse salat ved siden av selvfølgelig.. Null brød!!) det jeg lurer på er om jeg kan ta "så stor prosjon kjøttmiddag jeg vil" eller om jeg skal begrense meg til så og så mye.. Tok en porsjon som så nogenlunde normal ut, og fylte på med masse salat.. Ble ihvertfall mett og god :D :D
Jeg beregner 150 gram kjøtt når jeg spiser, enten det er kylling eller fisk eller kjøttdeig eller hva :) Tror 150 gram er vanlig :) Også fyller du på grønnsaker så mye du orker å spise :)
Og så lurer jeg på hva dere gjør til lunsj.. kan man feks spise middagsrester til lunsj?? Eller skal man da holde seg til omeletter,salater, supper osv?? og hvor mye skal man beregne i mende forhold til middag for at det ikke skal bli to middager på en måte??? :confused: :confused: Graver og spør fælt her nå, men vil jo lære.. har Lindberg boka, men synes ikke jeg finner så godt svar på sånt! :(
kl 8:Frokost 1 boks makrell i tomat og 3 Ryvita knekkebrød feks.. Eller Ryvita knekkebrød og eple. 1 glass melk
Kl 12: Lunsj Omelett m kjøtt av noe slag om salat.. / linsesuppe /middagsrester/salat el...
Kl 3: Middag Diverse middager m tilbehør (ikke poteter eller brød)
Kl 8: kvelds 3 ryvita knekkebrød med magerost og grønnsaker på, og litt skinke..
Koser meg også med litt pepsimax om kveldene, og spiser ofte MASSE grønnsaker på kvelden når jeg ser på TV.. Noen ganger med dipp. Andre ganger uten.. og så glemte jeg at jeg spiser litt frukt og nøtter mellom måltidene hvis jeg er sulten..
Jeg synes det ser fint ut jeg :) (men kan jo hende noen arresterer meg da..) :) Husk å drikk vann! Jeg er elendig til å gjøre det selv, men oppfordrer alle til å gjøre det :o
Kjenner ikke så godt til Ryvita jeg, så vet ikke om det er bra eller hva :)
Forresten, banan er ikke noe særlig.. inneholder masse rask energi :) Bare sånn at du vet :)
Bruker endel Ryvita selv jeg, spesielt på jobb til lunsjen... Er ok i alle fall i senere faser av Atkins. Men litt mye karbo for induksjonen da, siden en skive er ca. en fjerdedel av dagsinntaket... ;) (ca. 5 g. alt ettersom hvilken type...)
Et annet tips til lunsj, eller frokost\mellommåltid som jeg bruker det til, er å lage en pannekakerøre ala Atkins å la den stå i kjøleskapet. Trenger ikke mye for etpar pannekaker, og røren har bare godt av å stå litt i kjøleskapet!
Anbefales med bittelitt Heistad syltetøy og litt bacon. Kan også bruke de som et alternativ til knekkebrød\brød å ha pållegg oppå... Nam! :)
Syns og det ser fint ut, - men nå er jeg ikke Lindberg'er - så det kan godt hende at det er noe annet som gjelder der.....:p
Når det gjelder veiing av maten - så kommer det an på hvilken filosofi du følger. Kan bare snakke for Atkins, - og der er det veldig viktig å veie maten - iallefall de to første fasene. Dette er fordi du skal spise max 20 karber pr dag de første 14 dagene og uten å veie klarer du aldri å beregne det skikkelig. Senere skal du legge til 5 gram pr dag, - og de som klarer det på grammet uten å veie er skikkelig gode. Riktignok finnes det lister med hva som er ca 5 gram, - men ...... Etter flere år på forum har jeg sett vanvittig mange eksempler på at folk tror de kan ta det på øyemål, - og når de ikke tar av lenger og begynner å veie - så oppdager de at de har spist altfor mye av både det ene og det andre !
Uansett er det viktig å spise slik at du ikke er sulten lenger. Stappmett er ikke lurt - hverken på Lindberg eller Atkins....:)
Okey.. kanskje jeg burde kutte ut Ryvitaen på frokosten da? og heller spise salat.. salat og makrell i tomat? er det noe godt da tro?? hehe.. bare å prøve det!! :p
Under induksjonen er det tillatt med ett stykke Fiberrik. Den med solsikke er faktisk ganske god.
Lykke til*
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.