Jeg har plukket rundt 5liter blåbær i dag, og tenkte jeg skulle lage syltetøy av det, og fryse ned.. Kan jeg ta utgangspunkt i en oppskrift med sukker og bare omgjøre det til sukkererstatning by my choice?
Noen som har erfaring med hva som smaker best?
Og må jeg ha sånne poser som heter et-eller-annet med frys?
Og jeg bør gjøre det i dag, ikke sant?
Føler jeg kanskje burde tenkt på dette før jeg brukte 2 timer i skogen, men gjort er gjort! :p
Jeg laget tyttebærsyltetøy i fjor, bare tok utgangspunkt i vanlig og byttet med splenda. Men tok litt mindre enn jeg skulle siden jeg ikke ville ha det så søtt. Frøys det ned, syns det funket veldig bra.
(husker ikke om jeg hadde certo frysepulver i :rodme:)
Du kan bruke sånne frysebokser som fås kjøpt på de fleste matbutikker, engangbokser. Jeg kjøpte på meny eller rema tror jeg. Ellers har ikea små glass, det har Europris og store Menybutikker også. Sikkert Nille også :rolleyes:
Forresten kom jeg på et godt tips, lag dronningsylettøy av noe av det. Kjøp et par kurver bringebær og halvbland blåbær og bringebær. Blir veldig godt, og litt anderledes :ja:
Så flott, da blir det litt av hver tenker jeg. Må bare samle mot og nok gidd til å rense..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.