< Tilbake til oversikten

Erfaringer med å lage blåbærsyltetøy?

#1

Areola sa for siden:

Jeg har plukket rundt 5liter blåbær i dag, og tenkte jeg skulle lage syltetøy av det, og fryse ned.. Kan jeg ta utgangspunkt i en oppskrift med sukker og bare omgjøre det til sukkererstatning by my choice?
Noen som har erfaring med hva som smaker best?
Og må jeg ha sånne poser som heter et-eller-annet med frys?
Og jeg bør gjøre det i dag, ikke sant?

Føler jeg kanskje burde tenkt på dette før jeg brukte 2 timer i skogen, men gjort er gjort! :p


#2

Areola sa for siden:

Jo, en ting til - kan jeg fryse ned bærene som de er?


#3

Carisma sa for siden:

Jeg laget tyttebærsyltetøy i fjor, bare tok utgangspunkt i vanlig og byttet med splenda. Men tok litt mindre enn jeg skulle siden jeg ikke ville ha det så søtt. Frøys det ned, syns det funket veldig bra.
(husker ikke om jeg hadde certo frysepulver i :rodme:)


#4

Areola sa for siden:

åå, jeg vil lage tyttebær også!

Fant en oppskrift på jordbærsyltetøy fra Funksjonell mat:

Skulle vel være likt med blåbær?
Men æææææÆ!
Jeg har da ikke småflasker?!?!?


#5

Areola sa for siden:

Jeg er jo blind. Rett over står det rørte blåbær...


#6

Carisma sa for siden:

Du kan bruke sånne frysebokser som fås kjøpt på de fleste matbutikker, engangbokser. Jeg kjøpte på meny eller rema tror jeg. Ellers har ikea små glass, det har Europris og store Menybutikker også. Sikkert Nille også :rolleyes:


#7

Areola sa for siden:

Herlig, da får jeg shoppet litt i dag i samme slengen ;)


#8

Carisma sa for siden:

Forresten kom jeg på et godt tips, lag dronningsylettøy av noe av det. Kjøp et par kurver bringebær og halvbland blåbær og bringebær. Blir veldig godt, og litt anderledes :ja:


#9

Viclin sa for siden:

Jeg fryser alltid ned bær som de er. Først i en isboks, og når de er frosne heller jeg de over i fryseposer. Tar litt mindre plass.


#10

Areola sa for siden:

Så flott, da blir det litt av hver tenker jeg. Må bare samle mot og nok gidd til å rense..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.