< Tilbake til oversikten

Klassisk gløgg

#1

Huldr sa for siden:

KLASSISK GLØGG

  (6 glass)

1 flaske kraftig rødvin (helst fra Rhone i Frankrike eller Navarra i Spania

2 kanelstenger

4 hele kapsler kardemomme

2 hele nellik

1 dl rosiner

1 dl mandelspon

2-3 ss brunt rørsukker

Hell 1 dl vin i en kjele, og tilsett kanel, kardemomme og nellik. Kok opp og la det småputre under lokk i ½ time. La det trekke natten over i kjøleskapet. Dagen etter varmes resten av vinen opp til ca 60 grader sammen med vinen fra kjøleskapet (sil krydderne først). Tilsett rosiner og mandelspon, og smak til med rørsukker.

(fra bladet ”I Form”)


#2

Gir sa for siden:

Vet du sånn ca hvor mange karbohydrater det er i denne gløggen?
Har lurt litt på hva jeg skal drikke som kos istedenfor gløgg på julaften (litt trist om jeg ikke kan drikke gløgg ja)


#3

Huldr sa for siden:

Nei, det vet jeg ikke... men det er 2 karber i 115 ml rødvin... Lønner seg vel å ikke spise rosinene. Bortsett fra dem, rødvinen og mandlene er det ikke karber :)

...ja, du må jo ikke ha sukker i da selvsagt ;)


#4

nøtta sa for siden:

hm ..... er dette en lavkarbo gløgg ?? jeg veit det finnes te- gløgg ..... altså te med gløgg smak men det er i sånn løsvekt så sikkert med sukker..

men altså gløgg er en del av jula for meg så nå må jeg finne en erstatning ... med andre ord jeg trenger litt hjelp !!! :D som vanlig:rolleyes::p


#5

nøtta sa for siden:

nå satser jeg alt på et bra svar her , ser tråden er kommmet inn i varmen i 2005 juletråden :D:p

flinke guro ordner opp ;)


#6

guro sa for siden:

hmm hva er det egentlig du lurer på da? Om du tar bort rosinene og søter med noe annet så er det vel ikke så verst lavkarbo eller?

Man kan kjøpe ferdigblandet gløggkrydder på apoteket, for enkelhetsskyld. Og krydder er jo bare sundt, masse antiosidanter, helt spesielt i nellik. Men noe må du ha som base, noe å krydre. Vanlig solbæresirupp er jo utelukket. Klassisk brygget på rødvin som her er jo veldig bra. Ellers kan du bruke eple juice (lys gløgg), men det blir jo litt mer karbo igjen. Ja så finnes det sikkert julete som du nevner, som smaker av gløggkrydder ...

Er dette svar eller?


#7

nøtta sa for siden:

ja det er et kjempe bra svar !! men jeg vil ikke bruke vin ..... ikke helt min stil :D:D:D men det med krydder fra apoteket var jo kjempe lurt ;)


#8

guro sa for siden:

Alkoholfri vin? Sukkerfri solbærsaft?


#9

Anne sa for siden:

Gleder meg til gløgg, jeg:p


#10

nøtta sa for siden:

sukkerfri solbærsaft ja den var lur ;)


#11

Tricky sa for siden:

Hvor får man kjøpt kapsler med kardemomme og kanelstang? Supermarkeder? Helsekost?

#12

guro sa for siden:

Meny, Coop, invandrerforetninger etc. Det er snakk om hele krydder, ikke noe kunstige kapsler.


#13

Tricky sa for siden:

Hmm. Var på ica og Helgø i dag og ingen av dem hadde hverken hel kardemomme eller kanelstang. Rart altså. Får prøve meg på en innvandrerbutikk ja.

#14

Nille sa for siden:

De pleier å ha på Helgø. Jeg kjøpte der for et par uker siden. I den trådkurvhylla på enden av reolen der alle krydderne er. Det har de masse kryddere i store poser. Når du står med ryggen mot trådkurven ser du rett mot hjørnet med alle vaskemidlene.... Har du sett der, eller så du bare på lengdesiden av reolen ???

Har også sett at de har hatt det i Grønnsaksbua bak OBS på Mariero og Grønnsaksbua rett overfor Reinskau på Tasta. Om de ikke har det der kan du sjekke Middelthon når du først er der ute !


#15

Tricky sa for siden:

Takker! Will do :)

#16

gutt12 sa for siden:

Chuck norris liker gløgg!
:eek:
en til fakta om chuck:
:eek:
Chuck norris mista møydommen før sin far.
:eek:


#17

Huldr sa for siden:

(A propos forumtroll :rolleyes:)

Trekker opp denne igjen jeg, den er kjempegod! :) Man kan selvsagt erstatte rørsukker med søtstoff etter eget forgodtbefinnende og regulere mengden etter hva man liker.


#18

vimsen85 sa for siden:

Mmmmmm. Gløgg <3


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.