1 flaske kraftig rødvin (helst fra Rhone i Frankrike eller Navarra i Spania
2 kanelstenger
4 hele kapsler kardemomme
2 hele nellik
1 dl rosiner
1 dl mandelspon
2-3 ss brunt rørsukker
Hell 1 dl vin i en kjele, og tilsett kanel, kardemomme og nellik. Kok opp og la det småputre under lokk i ½ time. La det trekke natten over i kjøleskapet. Dagen etter varmes resten av vinen opp til ca 60 grader sammen med vinen fra kjøleskapet (sil krydderne først). Tilsett rosiner og mandelspon, og smak til med rørsukker.
Vet du sånn ca hvor mange karbohydrater det er i denne gløggen?
Har lurt litt på hva jeg skal drikke som kos istedenfor gløgg på julaften (litt trist om jeg ikke kan drikke gløgg ja)
Nei, det vet jeg ikke... men det er 2 karber i 115 ml rødvin... Lønner seg vel å ikke spise rosinene. Bortsett fra dem, rødvinen og mandlene er det ikke karber :)
hmm hva er det egentlig du lurer på da? Om du tar bort rosinene og søter med noe annet så er det vel ikke så verst lavkarbo eller?
Man kan kjøpe ferdigblandet gløggkrydder på apoteket, for enkelhetsskyld. Og krydder er jo bare sundt, masse antiosidanter, helt spesielt i nellik. Men noe må du ha som base, noe å krydre. Vanlig solbæresirupp er jo utelukket. Klassisk brygget på rødvin som her er jo veldig bra. Ellers kan du bruke eple juice (lys gløgg), men det blir jo litt mer karbo igjen. Ja så finnes det sikkert julete som du nevner, som smaker av gløggkrydder ...
De pleier å ha på Helgø. Jeg kjøpte der for et par uker siden. I den trådkurvhylla på enden av reolen der alle krydderne er. Det har de masse kryddere i store poser. Når du står med ryggen mot trådkurven ser du rett mot hjørnet med alle vaskemidlene.... Har du sett der, eller så du bare på lengdesiden av reolen ???
Har også sett at de har hatt det i Grønnsaksbua bak OBS på Mariero og Grønnsaksbua rett overfor Reinskau på Tasta. Om de ikke har det der kan du sjekke Middelthon når du først er der ute !
Trekker opp denne igjen jeg, den er kjempegod! :) Man kan selvsagt erstatte rørsukker med søtstoff etter eget forgodtbefinnende og regulere mengden etter hva man liker.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.