Jeg har nylig begynt på generell lavkarbokost, der jeg nesten ikke spiser karber i det hele tatt. Særlig er jeg ufravikelig streng på sukker (det er sukker i alt nesten har jeg funnet ut...) etter å ha lest om sukkeravhengighet i Sukkerbomben. Dette funker veldig bra for meg, og jeg ser allerede resultater.
Men nå kommer snart både min egen bursdag og jeg skal i bryllup. Bursdagen tror jeg skal funke, har tenkt å prøve å lage sjokolademoussekake som jeg fant oppskrift på her inne og servere bacconsnacs.
Men hva gjør jeg i brullupet jeg skal i? Jeg kan jo ikke høre om de har sukker i sausen og slikt, det får jeg tåle, men hva med dessert og kake og slikt? Jeg har jo ikke lyst å være uhøflig og la desserten stå, samtidig som jeg sikkert kommer til å ha lyst på både den og kakene til kaffen?
Noen erfaringer og råd fra folk om håndtering av slike situasjoner? Hvor mye ødelegger jeg for meg selv om jeg skulle spise både kake og dessert?
Det er IKKE uhøffelig å la desserten stå, folk skjønner om du ikke kan spise. Men ta med deg noe du kan spise. Jeg må ha med noe eget for å ikke sprekke/eller snarere tenke på å sprekke.
Du kan jo forklare brudeparet hvordan ting er og at en sprekk ødelegg for deg og at du derfor feks lurer på hva som serveres til middagen. Godt mulig du kan spise deg mett om du bare velger ut ting du helt klart ikke kan spise, feks poteter el.l.
Hvis de har jordbær eller lignende på kakebordet kan du ta en porsjon av det i stedet for kake.
Eller, hvis du er i familie med eller nær venn med brudeparet, tilby å ta med kake. (Der jeg kommer fra er det nesten uhøflig å ikke ha med :D) Så kan du lage en lavkarbo-kake.
Jeg for min del synes ikke det er verdt å sprekke, men det er meg da ... Kan ha noe med at det er veldig skjebnessvangert for min del, ettersom jeg har et frykelig reaktivt blodsukker, og gidder ikke å bli dårlig for at andre skal være fornøyd.
Jeg prøver uansett å gjøre det beste ut av det. Sist jeg var i bryllup så var det både veggiser og diverse, så brudeparet sendte ut mail til alle gjester og ba dem skrive opp hva de ikke kunne spise, og dermed fikk alle tilpasset. Men det er kanskje ikke alle som tar seg så mye bry ... :o
Hvor mange gjester er det i et bryllup? Hvorfor skulle noen merke om de spiser desserten eller ikke, og hvorfor er dette uhøflig? Jeg synes faktisk det er langt mer uhøflig å skulle kreve at folk spiser noe de ikke tåler, og igjen så tror jeg at dette er forestillinger vi lager oss selv, og at folk fleste ikke bryr seg om du spiser desserten i bryllupet deres.
Og det med å ta med kake, det er jo kjempelurt. Jeg lagde en variant av Gerds ostekake, og jeg fikk knapt nok tatt et par biter selv, for den gikk ned på høykant :D
Jeg har også hatt veldig god erfaring med å tenke igjennom på forhånd at jeg skal ha en kontrollert sprekk, unne meg litt forskjellig. Som oftes har jeg endt opp med ikke å spise mye heller, da det som oftes blir alt for søt.
Kroppen min reagerer ikke noe særlig om jeg spiser enkelte høykarbo ting, slik at dette ikke er noe hinder for meg. Eneste er at jeg kan bli ørlite løs i magen neste dag, men det går fort over.
Helt enig! Jeg har hatt 2 planlagte sprekker på de 12 ukene jeg til nå har gått på lavkarbo. Den ene sprekken ble det ikke noe av fordi det ikke fristet og jeg fant en løsning (atkins bar i veska) og den andre sprekken varte en hel dag, men gikk overaskende bra. Ingen reaksjoner i magen og vekten gikk litt opp, men fort ned igjen etterpå.
Hvis du går skikkelig inn for det klarer du deg gjennom et bryllup uten en stor sprekk. Spis gjerne middagen, men la poteten og mesteparten av sausen ligge igjen...da er du ganske "safe". Desserten og kakene trenger du ikke spise, drikk kaffen og kos deg med den. Som sagt tidligere så har atkins bar vært min redning i lignende situasjon, den hjelper på både sultfølelsen og sjokoladesuget ;)
Tusen takk for masse gode råd! Jeg skal ta alle med meg.
Det blir nok en liten planlagt sprekk, men skal kose meg for min egen del, ikke for å tilfredstille andres forventninger om høflighet. Så får jeg prøve å gjøre plass til litt nøtter i den hemmelige lomma på beltestakken :rolleyes:
Men Raffen har jo ikke lyst til å sprekke! For mange innebærer sprekking/stort inntak av høykarbmat store magesmerter, vektoppgang, vannsamling, hodepine, søtsug og hva verre er.
Jeg tror nok at jeg skal være moderat i sprekkingen min, ja. Jeg har nok sterke tendenser til å være overfølsom mot sukker, så fråtsing er nok litt dumt for psyken. Selv om jeg forstår poenget, man skal ikke være så streng med seg selv at man gir opp. Jeg tar nok med nøtter i lomma, men skal likevel kose meg med litt dessert og kake :rolleyes:
Den fine gyldne middelveien....
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.