< Tilbake til oversikten

Hvordan lage god salatdressing?

#1

pingu-72 sa for siden:

Hittil har jeg bare brandet olje og sitron, og nå er det snart sånn at jeg spyr bare jeg ser en salat :( Lette i kokeboken min, men der stod det bare sitron, olje, salt, pepper og krydderurter. Men hvilke krydderurter??? Og skal de finhakkes? Skal dressingen stå og trekke litt, eller brukes den med den gang?

Noen tips?


#2

pingu-72 sa for siden:

Ingen som lager salatdressinger her og som kan tenke seg å dele litt med en fersking?????


#3

Carisma sa for siden:

Jeg blander en god olivenolje (fra oliviers) med litt balsamico bare. Ellers er det endel som bruker valnøttolje.

Selv lager jeg mest dressing av 1 ss salatdressing (fra salatmesteren e.l) og blander med 2ss seterrømme.


#4

Iselilja sa for siden:

Hva med slike ferdige pulverdressinger (de små gulgrønne papirposene som kommer i bl.a fransk, italiensk og gresk type) som blandes ut i rapsolje og vann? Koster vel rundt 20 kr for tre stk, og de er veldig gode. :)


#5

pingu-72 sa for siden:

De er kjempegode, favoritten min faktisk, men inneholder sukker (og gjær?) som jeg skal holde meg helt borte fra :(


#6

nite66 sa for siden:

"Hverdagsdressingen" min lager jeg av (ca. mål)

2 ss rapsolje
2 ss linfrøolje
2 ss sitronsaft
1 ts hakket chili
1/2 ts grovmalt pepper
1/4 ts salt
en anelse stevia

Noen ganer øker jeg dosen med chili. Denne porsjonen passer det å lage i de små glassene med hakket chili.


#7

pingu-72 sa for siden:

Takk :) Den skal prøves ut i morgen! Har ikke linfrøolje, men får prøve med sesamolje i steden


#8

pingu-72 sa for siden:

Fikk prøvd den i dag (glemte stevia da...), lurte et øyeblikk på om du tullet når jeg stod og hakket opp chili - men den ble veldig god!

Tusen takk :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.