Kansje andre og som gjør det sånn...men her er tipset iaf.
Vi kjøper kilospakker m bacon i Sverige,
og steker opp et halvt kilo i slengen.
Legg strimlene på bakepapir på stekeplater.
Og putt de ovnen på varmluft (begge samtidig) på 175g i ca 15 min.
Blir mye mindre lukt og ikke noe fettsprut, og det er mye,mye raskere:)
Jeg steker alltid bacon i ovnen, synes det er mye bedre. Hater de stekespruten som kommer ellers, og så slipper jeg å passe på hele tiden. Ligger det på bakepapir mister man vel heller ikke så mye fett, papiret svømmer jo av fett etterpå synes jeg. Men for meg hadde det uansett ikke vært et minus, da jeg har så aversjoner mot fett på kjøtt at jeg klipper eller skjærer det av før steking uansett.
Jeg steker baconet i ildfast form med noen små klatter smør i. Og så putter jeg fettet som ligger i bunnen i en boks og legger det i kjøleskapet. Det blir brukt i en saus senere. :snill:
Jeg steker baconet i ovnen på ei pizzapanna.. Pizzapanna er rund og full av hull. Fettet fra baconet renner ned gjennom hulla og i ei oppsamlingspanne. Baconet blir sprøtt og og det overflødige baconfettet er duganes til så mangt!!
Dette var jo veldig lurt, men hvor lenge kan vi oppbevare stekt bacon?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.