< Tilbake til oversikten

Stephs måte å steke bacon

#1

Nannah sa for siden:

Kansje andre og som gjør det sånn...men her er tipset iaf.

Vi kjøper kilospakker m bacon i Sverige,
og steker opp et halvt kilo i slengen.
Legg strimlene på bakepapir på stekeplater.
Og putt de ovnen på varmluft (begge samtidig) på 175g i ca 15 min.
Blir mye mindre lukt og ikke noe fettsprut, og det er mye,mye raskere:)


#2

arkine sa for siden:

et bra tips
eneste er at du mister en del av fettet


#3

Iset sa for siden:

Jeg steker alltid bacon i ovnen, synes det er mye bedre. Hater de stekespruten som kommer ellers, og så slipper jeg å passe på hele tiden. Ligger det på bakepapir mister man vel heller ikke så mye fett, papiret svømmer jo av fett etterpå synes jeg. Men for meg hadde det uansett ikke vært et minus, da jeg har så aversjoner mot fett på kjøtt at jeg klipper eller skjærer det av før steking uansett.


#4

SunnhetMedSirrup sa for siden:

og la baconet bli stivt som snack er jo absålutt en favoritt! :)


#5

julianne sa for siden:

Genialt:) Må jo vaske hele kjøkkenet etter å ha stekt det ellers...:P


#6

nellie sa for siden:

steker alltid bacon på den måten. Mye mindre klin og ikke minst mye mindre jobb.


#7

julianne sa for siden:

Har aldri slått meg...så takk takk:)


#8

Nannah sa for siden:

Går fint å steke kjøttkaker lr burgere på den måten også :ja:


#9

Anom sa for siden:

Smart.


#10

Supera sa for siden:

Jeg steker baconet i ildfast form med noen små klatter smør i. Og så putter jeg fettet som ligger i bunnen i en boks og legger det i kjøleskapet. Det blir brukt i en saus senere. :snill:


#11

Kanutten sa for siden:

Jeg steker baconet i ovnen på ei pizzapanna.. Pizzapanna er rund og full av hull. Fettet fra baconet renner ned gjennom hulla og i ei oppsamlingspanne. Baconet blir sprøtt og og det overflødige baconfettet er duganes til så mangt!!


#12

Frk.Sofie sa for siden:

Dette var jo veldig lurt, men hvor lenge kan vi oppbevare stekt bacon?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.