< Tilbake til oversikten

Omgjøring til lavkarbo

#1

sara sa for siden:

Har en oppskrift her på veldig gode rundstykker; hvordan kan jeg gjøre den om til lavkarbo?

7dl lunkent vann
2pk tørrgjær
2 ss rapsolje
1 dl linfrø
1 dl pinjekjerner
2 ts salt
3 dl havregryn
Sammalt grov mix + hvetemel - det er først og fremst her problemene starter! Kan man bytte ut med soyamel/bakemix etc? Noen som vet?


#2

Carisma sa for siden:

Siden du følger generell lavkarbo kan det hende du spiser rug eller havremel? Disse påvirker blodsukkeret mindre enn hvetemel.


#3

LenaBeatrice sa for siden:

pinjekjerner inneholder 13,1 gram karbo/100 gram.
I følge matvareguiden inneholder Green Valley økologiske solsikkekjerner 7,25 gram karbo/100 gram....hva med å bytte til dette?

Havregryn = 63,1 gram karbo/100 gram
Hvetekli = 18,5 gram karbo/100 gram
Bytte til Hvetekli?

Når det gjelder sammalt grov mix + hvetemel så vet jeg ikke....men kanskje bakemiks eller soyamel vil funke, eller en blanding av dette.

Har liten erfaring med baking på lavkarbo :-)



#5

sara sa for siden:

Takk for tips! Dere er snille :)
Jeg prøver å holde meg til å spise matvarer med under 5 gram karb pr 100 gram. Må bare prøve meg fram litt også,- jeg er ny i bakeverden uansett!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.