< Tilbake til oversikten

"Fete seg opp" på lavkarbo?

#1

krokodillen sa for siden:

Jeg vil gjerne ha noen tips til hvordan jeg kan gå opp i vekt på lavkarbo!

Regner med at svaret er mer fett, men hva slags? Jeg liker ikke f.eks. fettrand på bacon og liknende, har aldri gjort det. Liker fløte, derimot, men det spiser jeg allerede bra med for tida. Bruker bremykt og ekte smør. Er litt kresen, liker ikke ferdige blandinger av majones som man kan kjøpe i vanlig butikk, men liker veldig godt rømme og liknende. Blir også ganske mett av mat som egg og avocado, og får ikke spist så store mengder av det.

Jeg har fått påvist svangerskapsdiabetes, er i tredje trimester og går bare ned i vekt nå. Blodsukkeret blir fint regulert med lavkarbo-kosthold med litt karbohydrater, så bortsett fra vektnedgangen virker det strålende (den vektnedgangen kan gjerne drøye til etter fødsel, og den mest intense ammeperioden er over).

Så, tips til mat for å fete seg opp litt mottas med takk!


#2

Nannah sa for siden:

Nå skriver du ingenting om hva du spiser fra før...så da blir det vanskelig å gi deg noen råd. Kansje spiser du for få karber lr generelt for lite mat?


#3

Carisma sa for siden:

Og kast bremyk'en... Det er ikke smør :nei:


#4

krokodillen sa for siden:

Det er jo bare smør + rapsolje, jeg tror den er grei. Ikke brelett akkurat!

Ellers spiser jeg jo egentlig ganske mye. Alltid mye middag, og jeg mener mye - har alltid gjort det, likt middag best og ikke brødmat, og middagene er sunne og varierte. Frokost kan f.eks. være et kokt egg, en hel avocado, et fiberrikt knekkebrød med smør/bremykt og masse pålegg (tykke skiver av kalkunfalukorv og tomatskiver oppå) - varierer litt hva det er, men denne mengden. Spiser litt til hvis jeg er mer sulten. Lunsjen er tilsvarende mengde som til frokost, mye egg, røkelaks, litt knekkebrød i dag. Spiser nøtter, gulrøtter, kålrot, litt frukt, og bær med fløte eller naturell yoghurt som henholdsvis mellommåltid eller dessert. Samt litt annet, f.eks. litt sjokolade med 70 % kakao hvis vi har, en gang i blant blir det brødskive, og det hender jeg smaker på litt kake hvis vi er hjemmefra - men jeg er forsiktig med karbohydratene, for jeg merker at det ikke er bra for blodsukkeret.

Det kjennes ut som om jeg får nok energi av dette, og magen øker også, men vekten går gradvis nedover selv om jeg er i uke 35.

Så ja, trenger litt hjelp for fantasien. Kake med nøttebunn og sjokoladekrem laget på 70 % sjokolade og ekte krem? Med bær i? Kan det fungere?

Kom gjerne med tips :)


#5

Carisma sa for siden:

Rapsoljen får ikke den konsisten uten å bli behandlet på samme måte som andre margariner.

Forøvrig vil jeg anbefale boka "bedre uten brød", tror den kan komme med nyttige tips.


#6

krokodillen sa for siden:

Men trenger rapsoljen å bli behandlet? Jeg trodde den bare var blandet med rent smør, for å gjøre hele blandingen passe myk. Jeg har laget liknende blandinger selv, av tistelolje og smør, og det trengs på ingen måte noen behandling av oljen for å få en smøremyk blanding som resultat. Det vet jeg, for det har jeg gjort hjemme. Snarere ville en behandling av oljen resultert i en blanding som var for hard, og slett ikke smøremyk. Men dette må vel kunne sjekkes skikkelig.


#7

Imp sa for siden:

Jeg lurer på hvor mye du veier fra før jeg. For hvis du er overvektig, men gravid, kan du fint gå ned i vekt uten at det skal gå ut over barnet.

Så lenge du spiser riktig kost og ikke er underernært på noen måte, ville jeg ikke bekymret meg for dette. Syns det høres ut som du er svært bevisst på å spise riktig jeg!


#8

krokodillen sa for siden:

Jeg er ikke overvektig pr definisjon, men i øverste del av det som regnes som "normal" BMI (tror jeg - ut fra førgravid-vekt). Det er helt greit for meg selv å gå ned i vekt, i seg selv, og babyen får nok trolig alle næringsstoffene den trenger - men den skal jo helst legge på seg en del i løpet av den neste måneden, før fødsel - og jeg lurer på om det nå frigis gammelt fett der kjipe stoffer har avleiret seg, som babyen får.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.