Jeg var inne på en side på nettet nå og fant en oppskrift som må være perfekt lavkarbo... :D
Black Magic sjokoladekake (glutenfri og lavkarbo)
<em>Denne sjokoladekaken er svart som natten og lages med sterk kaffe og mørk sjokolade av god kvalitet. Kaken inneholder ikke noe mel, og får derfor en helt vidunderlig mektig og nesten litt kremete konsistens. En drøm av en konfektkake for godt voksne livsnytere!</em>
Ingredienser:
250 gram smør
250 gram kokesjokolade/mørk sjokolade (gjerne sukkerfri)
1 dl kaffe
1 ts vaniljesukker (valgfritt)
150 g Sukrin
4 egg
Smelt smør og kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen og la avkjøle noe. Pisk egg og Sukrin til eggedosis, og bland sammen med sjokoladen. Hell deigen i en liten, rund form (20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 1 time. Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder mel.
Avkjøle kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kniv, ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og nyt den!
Om ønskelige kan man legge et lag med sjokoladekrem på toppen, litt tynt lag av smeltet kokesjokolade og smør. Vil du ha en større kake, kan du doble porsjonen og steke kaken i en rund form som er 24-26 cm i diameter. Merk at du da må øke steketiden en god del, til ca 2 timer.
Kaken er holdbar i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert.
Men er det ikke sånn at Canderel ikke er så bra å bruke? Kanskje Splenda eller Natreen i stedet. Men husk at man ikke må veie uansett hvilken av erstatningene man bruker, men ta en mengde som tilsvarer så mye som det er i oppskriften.
Oppskriften så i alle fall hysterisk god ut. Jeg ser ikke bort fra at den kommer til å bli laget ganske kjapt! :D
Jeg har i noen sammenhenger brukt sukkerfri mørk sjokolade i kaker. Smaker nam, men jeg oppdager jo at jeg må ta det med ro med hvor mye jeg spiser! Blir lett bråk i magen. . . Det er nok bedre i så måte med 70% (eller helst over det) sjokolade. Da må man eventuelt se hvor mye søtstoff man synes man trenger i tillegg, for det kan bli ganske heavy, særlig om man skal servere den til andre. (Been there. . JEG syns den var fantastisk, men de andre spiste veldig lite, enda det var friske jordbær og krem til!)
Jeg lagde en av sjokoladekakene her inne (en Brownie-oppskrift) med sjokoladeglasur til 17. mai. Hele storfamilien på besøk. Hadde også kake med mel og sukker, men alle smakte sjokoladekaken og syns den var fryktelig god. Og det beste av alt var at det var mye igjen, og den ble søren meg bare bedre og bedre dag for dag . . . varte ikke så mange dager da! Den var lagd med sukkerfri, selv om det stod 70% i oppskriften. Fantastisk deilig, men måtte begrense inntaket - ble fort vondt i magen.
Men hvis du teller alle karbene når du lager kaken, så vet du hvor mange gram av den kaken du kan spise på dagens karbokvote.
I tillegg kan man (etter en stund på ketolyse) øke litt på karbene og da kan det være rom for litt 70%...
De fleste (tror jeg) går for sukkerfri sjokolade på ketolysekuren. (til kaker ol.)
Sukrin finnes på helsekost (Life) og muligens på noen Menybutikker eller butikker som selger ketolyseprodukter.
Takk for svar, nå ble jeg enda litt klokere! Synd at jeg ikke har to plater sukkerfri sjokolade her hjemme nå... Men kansje jeg kan lage halv porsjon:p
Hvilken temperatur brukte du på stekeovnen? Og hvor mange minutter stod muffinsene i ovnen?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.