
chili sa for siden:
Noen her som kan noe om det?
Hva heter kostholdfilosofien?
Navn på bøker det går an å få kjøpt i bokhandler?
chili sa for siden:
Noen her som kan noe om det?
Hva heter kostholdfilosofien?
Navn på bøker det går an å få kjøpt i bokhandler?
energibunten sa for siden:
kan ikke, lest litt, virker intrikat. Tror man må sette seg inn i litt diett-type og å lære seg å komponerer med matvarer slik at man kommer basisk nok.
Men jeg venter vel også på tipsene
Huldr sa for siden:
Det er noen tråder rundt omkring, se bl a under denne tråden for lignende tråder :)
Jeg har en bok som heter pH-mirakelet, av Robert Young(!). Men jeg synes den er veldig ekstrem ...
Chantelle sa for siden:
Jeg har prøvd meg litt på den dietten tidligere. Hadde da mer fokus på å bli RÅ/RAW enn å bli basisk.
Nå går jeg mer over på basisk kosthold etter beskrivelse fra ph-miraklet til Dr. Robert Young.
Jeg skal ta blodanalyse 6.august. Denne viser tilstand i blodet under mikroskop. De kan se sopp, avfallstoffer, for mye karbo, for mye protein osv...
Så får man kost-veiledning ut i fra det. Og ser om det har blitt forandring/bedring etter et par mnd(ny analyse).
Jeg har fulgt lavkarbo i 1,5 år men får lite resultater. prøvd Fedon, OE, ketose, Raw, vegetarisk etc.. fremdeles like trett og uten energi:rolleyes:
derfor prøver jeg base-dietten nå etterhvert.
Ja dietten er nokså ekstrem synes jeg. Jeg har tenkt å ha noe kjøtt(kylling/høns, vilt), fisk og egg i dietten. og bruke smør. Men ikke hver dag! Jeg har ikke tenkt å følge den STRENGT, da er det mange muligheter synes jeg. spise ute, hos andre etc... gjør det mye enklere hvis man skeier ut noen ganger i uka...(skeier ut med fett kjøtt altså)..
I denne dietten er det noe korn. Som bokhvete, spelt, Quinoa, brun ris(bare helkorn). ca 20% av maten kan være korn, egg, kjøtt etc(volumet)..
Resten skal være grønnsaker/spirer. Så streng klarer jeg nok ikke å være, men det går an å legge seg på 50/50 til å begynne med. Det viktigste i starten er uansett å drikke base-vann(ph 8-10) og noen ts greens i vannet, få i seg mye mineraler og salter.
Det hadde vært spennende å høre om flere som har erfaring:)
Jeg er igang, men følger det altså ikke slavisk. Bare mindre kjøtt(spiser fremdeles kun FETT kjøtt, mindre egg(eggeplomme er ok på base-diett), mer helkorn og mer grønnsaker. Jeg kutter altså ikke ut noe foreløpig(jeg har spist etter ketose nå i noen mnd), bare justerer det litt. Synes det er deilig å spise litt korn igjen jeg da...etter STRENG lavkarbo:p
(melkeprodukter tåler jeg ikke uansett så det blir ikke forskjell)
chili sa for siden:
Takk for svar, Frøy og Chantelle! :)
chili sa for siden:
Jeg har ikke tenkt å forandre helt livsstil eller bytte kostholdfilosofi, men lære mer om dette, så jeg kan tilpasse kostholdet mitt best mulig. :)
Håper at det kan gjøre meg litt friskere.
chili sa for siden:
:o Glemte helt å skrive at jeg også følger blodtypedietten og lager en del vegetarisk mat, men spiser kjøtt og fisk.
nalana sa for siden:
Ønsker også å lære mer om dette. Ikke for å endre kostholdsfilosofi, men for å finne ut hva jeg kan gjøre for å få mitt LCHF kosthold til å bli så basisk som mulig innenfor mine lavkarboregler. Tror kanskje det holder med små endringer, bare man gjør de rette valgene. :)
martina sa for siden:
Jeg prøvde også på denne ph-dietten i høst, men ga opp da jeg syntes det for ekstremt. Har du prøvd super-greens og ph dråper? Det ahr jeg fått beskjed om å begynne med nå.
Chantelle sa for siden:
Hei!
Ja jeg er igang med ph-dråper og supergreens. og bruker natron-drikk på morgenen + real salt/4 salter som jeg har i vann og mat.
Er foreløpig ikke så streng i kosten...gjør bare noen små endringer foreløpig...
SUPERGREENS fungerer utmerket for magen min... og spise mye salater...endelig slutt på treg mage som jeg har sliti med hele tiden under lavkarbo-kosten(enda jeg lå på 70-80% fett)..
Chantelle sa for siden:
HEI MARTINA:)
du spurte om mine erfaringer om syre/base-kost i en annen tråd.
Jeg har tatt blodanalyse. Og lest boken(ph miraklet)
Jeg fikk råd om å starte først med 3 ts supergreens til 3 liter hver dag. og 10 dråper ph-prime pr liter( i samme vannet som supergreensen) + 1 ts natron(kjøpt på altshop/apotek) i et glass vann morgen og kveld.
Og bruke godt med salt(real salt/mineralsalt) i maten og bruke feks 4-salt i vannet..
Og etterhvert ta sølv-tilskudd når programmet er godt i gang(for å drepe sopp etc), men ikke så viktig i starten.
Når det gjelder kosten er det frokost og lunch som er viktig i første omgang. Jeg følger ikke boken slavisk da det blir for ekstremt for meg. Og jeg har ikke tenkt å bli helt vegetarianer heller(frokost og lunch blir vegetarisk)
Det er ok at kosten ikke følges slavisk. Det er viktigere med hva du drikker!
Det er også greit å vite hva som gjør kroppen sur og begrense/unngå verstingene. feks dyreproteiner(spis fett kjøtt hvis du må ha animalsk), kaffe/te, hvetemel, sukker, brus, juice, gjær, eddik, kunstige tilsetninger/søtstoff etc
Dette følger mye lavkarbo, bare uten melkeprodukter, minst mulig dyreproteiner. Og det er ok å spise noen skiver med spelt-brød(feks 2-3 skiver om dagen). minst mulig frukt.
Mine erfaringer så lang er bra! magen fungerer så mye bedre nå enn på vanlig lavkarbo. Jeg har nettopp startet så jeg vet ikke så mye mer om helsefordeler jeg kan oppnå. Magen er flatere og jeg er føler meg mer mett enn jeg trodde jeg skulle være. Så får jeg se hvordan dette utvikler seg videre:p
Er det flere med erfaring fra syre/base-dietten?
martina sa for siden:
Takk for utfyllende svar.
Har du tilfeldigvis vært i kontakt med Verkstedet ledd- og muskelklinikk? De jobber etter denne filosofien, det er ved hjelp av dem jeg nå skal forsøke meg på basisk kosthold. Ganske tøft den første uken synes jeg, er litt lei av rå grønsaker morgen middag kveld. Jeg unngår alle de matvarene du listet opp unntatt animalsk protein som jeg fikk lov å spise.
Chantelle sa for siden:
Hei Martina!
jeg har vært på "Gressbane-klinikken" i Tønsberg(blodanalyse.no).
Du kan vel spise kokte/dampet grønnsaker? alt vel trenger ikke være rå.
Jeg spiser også litt dyreproteiner(egg, kyllingvinger, fisk) foreløpig.
Jeg er glad i salater så det går greit for min del. Jeg har salat til alle måltider uansett...på vanlig lavkarbo også..så det er jeg vant til:p
REAL salt+sitron er utrolig godt å strø på avokado og ha over salaten..
Jeg spiser som før til middag(ketose-middag).
Det kan være tøft å følge programmet hvis man skal være flink ja... Men er verdt det for helse sin skyld:)
jeg tar det ikke så tungt om jeg skeier ut litt her og der... jeg kommer til å spise det jeg får servert hos andre feks... og middagen blir som før.
veilederen /terapeuten min hadde et godt tips der. han kunne spise feks pizza(en av verstingene), men dagen etter "sure" måltider tar han 4 ts natron i 1 liter vann og drikker på 10 min så har du det ut av kroppen:) ...en sjelden gang er det ok...og etterhvert som du får renset ut klarer kroppen å håndtere det/fordøye osv og da takler du også "utskeielser" bedre...men ikke så ofte at man kommer i ubalanse igjen da:p
Det er vel sånn med alle diettene: jo flinkere/strengere du følger programmet jo raskere resultater vil du få.... og det samme gjelder jo her.
martina sa for siden:
Takk for svar og utfyllende opplysninger, hvor lang til kan det gå før jeg kan tillate meg å " skeie" ut litt? Har nå holdt på i to uker og begynner å bli rimelig desperat, klarer ikke å få i meg nok mat tror jeg.
En ting til bruker du noen form for ost eller fløte/ rømme? Klarer ikke å få et fornuftig svar ut av behandleren min så jeg er litt i villrede
Chantelle sa for siden:
Hei igjen
Jeg bruker ikke melkeprodukter nei. Jeg bruker litt soya, havre og kokos produkter.
Jeg klarer ikke være så flink med maten ennå, det er viktigst for meg å holde lavkarbo ennå...og spise nok mat... Jeg legger om litt og litt foreløpig..
Hva spiser du til frokost nå?
Jeg er også som deg nettopp startet på denne dietten:)
martina sa for siden:
Det blir mye tunfisk og grønsaker. I dag hadde jeg kokt egg, røykelaks og grønsaker, legger på smør når jeg har egg.
Chantelle sa for siden:
hei igjen
Martina:
hvordan var formen din da du startet? og merker du noe forskjell ennå?
idag lagde jeg avokado-shake. Ganske god og raskt mellom-måltid:)
veldig basisk også.
Har du noen mat-tips? noen gode oppskrifter?
martina sa for siden:
Jeg er inne i uke 3 på basisk nå, merker ikke så mye forskjell egentlig, er fortsatt veldig slapp og har dårlig kondisjon. Da jeg startet var jeg i brukbar fysisk form bortsett fra en kronisk vond skulder og betennele i den store musklen som holder bekkenet på plass.
Jeg har litt mindre vondt i resten av kroppen og det er jo et framskritt. Håper at det snart bedrer seg.
Når det gjelder oppskrifter er jeg desverre helt blank, jeg sliter skikkelig med å variere måltidene for ikke å gå lei. Nå skal jeg noen dager til London og er veldig spent på hvordan det skal gå med kostholdet.
chili sa for siden:
Har lest gjennom noen av trådene fra 'lignende tråder', og så at det sto en god del om ME.
Var med tanke på det jeg skrev det første innlegget; jeg hadde lest om stive muskler og ledd, og at det kunne komme av for høyt (melke-)syrenivå i kroppen.
martina sa for siden:
Det jeg har fått høre fra min behandler ang. stive muskler og ledd er at avfallsstoffene hoper seg opp i kroppen pga maten vi spiser, dvs karbo- og sukkerrike måltider, altså vanlig norsk kosthold. For oss som da er disponert for muskelsmerter gjør dette kostholdet at musklene surner og det oppstår soppinfekssjoner.
Jeg er mye plaget av dette og har prøvd alt som er å prøve av tradisjonell og alternativ behandling uten varig resultat.
Behandleren min bestemte seg for at jeg måtte til pers med kostomlegging og avgiftning. I 4 uker har jeg spist rå grønsaker fett og proteiner fra kjøtt og fisk, ingenting annet. Selv merker jeg ikke så mye bedring, men jeg responderer vistnok bedre på massasje og tøyninger nå enn tidligere. Har fått beskjed om at jeg må minimum beregne tre måneder før jeg føler meg nogenlunde bra.
Vet ikke om dette var svar på spørsmålet diit, men det er iallefall det jeg har erfart så langt. Lykke til videre.
L@dy jojo sa for siden:
Hei!! Har en kjempegod oppskrift på blomkålsuppe:
5 dl vann
1 blomkål
1 løk
trocomare
Olivenolje
(1 ts grønnsaks buljong)
Kok blomkål og løk (til du kan mose det helt med stavmikser), ha i trocomare (etter behov, jeg bruker masse), ha i 3 ss olivenolje (etter ferdig å koke), grønnsaksbuljongen skal tilsettes når blomkålen og løken godgjør seg i vannet, jeg har satt den i parentes for jeg syntes suppen blir bedre uten. Tilsett pepper evt hvitløk om ønskelig. :)
Har flere oppskrifter også..bare si ifra om du vil ha flere?
Vibeke
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.