HP sa for siden:
Denne fasen i Atkins Ernæringsmessige Tilnærming må følges presist for å oppnå suksess. Hvis du på noen måte gjør den ukorrekt kan du forhindre vekttap og avslutte med å si ”Her er enda en vektreduksjonsplan som ikke virket.”
Pugg følgende regler som om livet ditt er avhenger av det. Det gjør faktisk det.
-
Spis enten tre vanlige måltid per dag, eller fire til fem mindre måltider. Ikke hopp over måltid eller la det gå mer enn seks ”våkne timer” uten å spise.
-
Spis liberalt av kombinasjoner med fett og protein, i form av fjørfe, fisk, skalldyr, egg og rødt kjøtt, i tillegg til rent naturlig fett i form av smør, majones, olivenolje, og andre vegetabilske oljer (Uttrekkspressede eller kaldpressede foretrekkes).
-
Ikke spis mer enn 20 gram karbohydrater per dag. De fleste av disse må komme i form av salatgrønnsaker og andre grønnsaker. Du kan spise ca. tre kopper (à 2,5 dl) med løst pakkede salatgrønnsaker, eller to kopper med salat pluss en kopp med andre grønnsaker.
-
Spis absolutt ingen frukt, brød, pasta, korn, stivelsesholdige grønnsaker eller meieriprodukter bortsett fra ost, fløte/rømme eller smør. Ikke spis nøtter eller frø de første 2 ukene. Matvarer som kombinerer proteiner og karbohydrater, som erter, bønner og andre belgfrukter, er ikke tillatt nå.
-
Ikke spis noe som ikke er på listen over aksepterte matvarer . Det betyr absolutt ingenting. ”Bare denne smakebiten skader ikke”-mentaliteten er nådestøtet i denne fasen av Atkins.
-
Tilpass mengden du spiser til din egen appetitt, spesielt ettersom den avtar. Når du er sulten spiser du den mengden som får deg til å føle deg tilfreds, men ikke stappet. Om du ikke er sulten, så spiser du et lite karbohydratkontrollert måltid sammen med kosttilskuddene dine.
-
Ikke anta at noen matvarer inneholder lite karbohydrater – les heller innholdsfortegnelsen. Prøv å finne ut hvor mange netto karbohydrater det er. (Karbohydrater minus fiber) Bruk en matvaretabell.
-
Spis ute så ofte du ønsker, men vokt deg for skjulte karbohydrater i sauser, dressinger og majones. Saus er ofte laget med mel eller maisstivelse, og sukker er ofte en ingrediens i dressinger og majones.
-
Unngå mat og drikke søtet med aspartam. Bruk heller sucralose eller saccharin. Tell hver porsjon av disse (1 ts) som 1 g karbohydrat.
-
Unngå kaffe, te eller brus som inneholder koffein. Høyt koffeininntak har vist seg å kunne gi lavt blodsukker, som kan gi deg søthunger.
-
Drikk minst åtte glass vann (á 2,5 dl) daglig for å tilføre kroppen din væske, unngå forstoppelse og for å skylle ut avfallsstoffer fra fettforbrenningen.
-
Hvis du er obstipert (forstoppet), bland en teskje eller mer med loppefrøskall (psyllium husks) i en kopp eller mer med vann og drikk daglig. Eller bland kvernede linfrø i en shake, eller strø havrefiber over salat eller grønnsaker.
-
Som et minimum: ta et daglig multivitamintilskudd med mineraler, inkludert kalium, magnesium og kalsium, men uten jern.
Andre ting å være obs på
· Styr unna lightprodukter som ikke spesifikt sier at de inneholder ”ingen karbohydrater”. Flesteparten av lightproduktene er for lav-fett dietter, ikke karbohydratkontrollerte dietter.
· Ordene sukkerfri, sukker ikke tilsatt, ”no sugar added” er ikke tilstrekkelig. Innholdsfortegnelsen må si hvor mange karbohydrater som er i, og det er dette du går ut ifra.
· Mange produkter som du kanskje ikke vanligvis tenker på som mat; tyggegummi, ”frisk pust” drops, hostesafter og halspastiller er ofte fulle av sukker eller andre kaloriholdige søtstoffer. De må unngås.
· Vær på vakt når du spiser ferdig tilberedt salat fra salatbarer eller butikker (f.eks tunfisksalat). De kan være tilberedt med sukker.
Dette er en oversettelse av:
atkins.com/Archive/2001/12/15-325810.html
Denne norske oversettelsen er © HP @ karbojunkie.com