Hei! Har nettopp kommet hjem etter en 17 dagers biltur med hotellovernattinger rundt i Europa. 5000 km og 8 land, litt slitsomt men mange opplevelser!
Det var med stor spenning ang mat,hvordan skulle jeg unngå karber og ikke legge på meg? Vi har bodd på gode hoteller med frokost, og spiste ellers alle måltider ute.
Hadde med litt proteinbrød til de første dagene. Etterhvert gikk det i masse ost oppå en ørliten knekkebrødbit. Opplevde flere steder vi overnatta at de hadde flere typer med deilige oster,og jeg tåler ost i lange baner så det var jo bare helt supert! :D Tomat, agurk,paprika og salat var det litt ymse med, men langa innpå der de hadde det.Det ble lite egg fordi jeg liker best å tilberede det sjøl, men litt eggerøre ble det. Noen steder hadde de CC og da blanda jeg det med litt valnøtter jeg hadde i "lomma".Så jeg spiste meg så mett at jeg kunne gå i 4-5 timer til neste måltid!
Så var det lunsjen. Det ble mye salater, og egentlig problemfritt, det var bare å la være brødet som alltid fulgte med i store mengder. Eller en kyllingrett/fiskerett med grønnsaker eller salat. Mange steder dynga de på med poteter, gjerne halve tallerkenen, men da var det faktisk bare å be om å få grønnsaker/salater istedet!Da tok jeg gjerne på litt ekstra olje.
Middag spiste vi stort sett i 19-20 tiden. Det var veldig uproblematisk, det var fisk eller kylling hver dag med deilige,feite sauser og grønnsaker eller salat!
Ble jeg sulten innimellom (det skjedde et par ganger i Frankrike-små porsjoner), så gikk jeg bare innom en butikk og kjøpte et lite stykke chevre eller camenbert som jeg spiste!!!
MEN NÅ KOMMER DET VIKTIGSTE: Jeg har holdt meg helt og holdent til måltider, ingen snafsing innimellom, har kjent masse på følelsen mett-sulten og ikke lagt på meg et gram, tatt av 1kg!!!:D
Nå skal jeg prøve å holde på dette gode sporet jeg er inne i! Det blir den store utfordringen for meg, har skrevet litt om dette tidligere!
Jeg har samme opplevelse som deg i forhold til det å spise ute. Det går stort sett problemfritt. Hvis de andre spiser hamburger, så ber jeg om kjøttet uten brød og ikke potet, men ekstra salat. Jeg bestiller da gjerne den med bacon og ost på.
Salater er toppers på restaurant, brødet klarer man seg fint uten. Bestill en stor salat! Type fylt sopp og diverse andre forretter kan også fungere.
Jeg har reaktiv hypoglykemi, så jeg har alltid med meg en atkinsbar i veska. Det hjelper om det tar lang tid før man finner et akseptabelt sted å spise. Nøtter, ost og diverse andre lovlige snacks kan være en god ide for andre.
Ferie er ingen unnskyldning til å spise høykarbo ;)
Dette var godt å lese nå, tre dager før jeg selv reiser nedover til Danmark i en uke. Vi skal ha feriehus da, så frokosten ordner jeg jo selv. Men det er fint å lese at det stort sett ikke er noe problem å bestille uten poteter, med mer grønt på istedet.
Så flink du har vært.
Vi var 2 uker i tyrkia tidligere i sommer, og jeg klarte ikke å holde meg til lavkarbo. Det vart total utskeielse, med potetgull, is, pommfri og poteter.
Men jeg la heldigvis bare på meg 1,5 kg, og startet med lavkarbo dagen etter vi kom hjem.
Har vært 18 dager i England, ulike steder. Ingen problemer der. Engelsk frokost funker fint. På ett sted har vi vært flere ganger før, det er et privat B&B der innehaveren selv står og steker maten. Vi får alltid norsk flagg på bordet. . . Han gjør alt som man vil! Han er ikke ukjent med lavkarbo selv heller (dette snakket han og jeg om for fem år siden, da jeg var nesten nybegynt!). Ellers, på hoteller, er det ofte at man får en "standard" engelsk frokost med egg, bacon, pølse, og i tillegg en eller flere av følgende: sopp, tomat, bønner, eventuelt også black pudding, eller kanskje også hash browns. De siste tre (etter tomaten) skal du bare gi blaffen i da. . . Men jeg må innrømme at jeg måtte smake! Helt fantastisk deilig! Jeg er desverre veldig glad i bønner, og SYKT glad i black pud. I år fikk vi ingen hash browns, så det problemet ekisterte ikke.
Lunsj og middag var selvsagt ute på byen eller bygden et sted. Aldri vanskeilg å finne noe uten poteter eller sånt, eller i alle fall er det enkelt å si at man ikke vil ha det tilbehøret som er skissert, heller en dobbel salat. De blunker ikke engang. Kjempeenkelt! Elsker det landet.
Så kjekt å høre Karin, har planer om England med bil til neste år! Ja ferie er ikke lenger noen unnskyldning til ikke å holde seg til lavkarbo! Jeg er noen dager hos min mor, og hun skjønner ikke lavkarbo.Så i dag har jeg vært å handla egen mat og så har jeg med ditt brød!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.