< Tilbake til oversikten

Trenger hjelp til skalldyr- og kyllingmarinade

#1

pingu-72 sa for siden:

Noen som kan hjelpe?

Har kjøpt inn kalkunfilet og kokte scampi til wok og salat, men aner ikke hvordan de kan/skal/bør marineres... Før pleide jeg å marinere kylling i søt chilisaus, men det går ikke lengre :(

I dag prøvde jeg med en egenkomponert marinade til kalkunfileten, men det smakte skikkelig æsj...

Noen tips til meg?



#3

Kosebamsen sa for siden:

Hei! Marinade som kan sette litt smak til deg:

Kalkunfilet i Hvitløksmarinade

2-3 ss sitron/limesaft
6 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
2 hvitløkbåter i skiver
frisk (eller tørket) basilikum,
estragon og kjørvel

  1. Bland alle ingredienser.
    2. Ha i en plastpose med ønskede råvarer og vend av og til i noen timer. Råvarene kan også marineres i et fat eller en skål, men da må du lage mye større porsjon.

Her har du nam nam til Scampi:

2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts hakket rød chili
1 finhakket fedd hvitløk
1/2 ts tandoorikrydder ( Tikka masala kjøpers i innvandrer butikker 0g karbo)
1/2 ts salt

Helles over scampien

[font=arial][/font]1. Bland alle ingredienser.
2. Ha i en plastpose med ønskede råvarer og vend av og til i noen timer. Råvarene kan også marineres i et fat eller en skål, men da må du lage mye større porsjon.

Ha ett hyggelig måltid!!


#4

pingu-72 sa for siden:

Den har jeg allerede skrevet opp, men tusen takk for tipset :) Gleder meg tiol å prøve den! Skal ikke ha hvitløk eller melk, men tenker at det er greit å kutte hvitløken og bytte melken med kokosmelk


#5

pingu-72 sa for siden:

Takk, takk :) Skal ikke ha hvitløk, har du tips til noe den kan byttes ut med i den første marinaden? Den andre blir sikkert god uten hvitløken pga tandorikrydderet :)


#6

Kosebamsen sa for siden:

Du skal ikke ha hvitløk? hmm

Ja da kan du bruke tandori krydder i begge istendenfor.

Garam Masala kan du bruke også. Bytt ut olje med kokosmelk da smaker det himmelsk


#7

pingu-72 sa for siden:

Supert :) Takk for tips!

Hva er forresten forskjellen på tandori-krydder og garam masala? Har alltid trodd at det var omtrent det samme jeg...


#8

Photobscura sa for siden:

Masala betyr krydder på indisk. Garam er bare en indiske krydderblanding, som tikka også er :)
Tandoori er en måte å tilbedere maten på, tror det er oppkalt etter ovnen den lages i :)
Men det finnes jo krydder som kalles tandoori-krydder, men det blir litt som grillkrydder -sier ikke så mye om maten generelt ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.