< Tilbake til oversikten

Hjelp til en nybegynner

#1

Raffen sa for siden:

Jeg er helt ny her og håper noen av dere kan hjelpe meg med noen råd...

Jeg har holdt på noen dager nå ut i fra ideologien til Atkins, og jobber med å få kroppen i ketose nå de to første ukene. Jeg er kjempegira på det og for første gang ser jeg muligheter i stedet for begrensninger i forhold til matlagning :rolleyes: Jeg har til og med begynt å lage middag, som jeg nesten aldri har gjort før...
Men... Hvor viktig er det å telle kartbohydratene nøyaktig? Jeg forstår jo at jeg må holde en viss oversikt, men av tidligere erfaring kan jeg bli litt for besatt av å telle og beregne og da ender jeg opp med å drite i hele greia, for det det blir ikke plass i hjernen for noe annet og det går utover sosialt liv. Jeg har behov for at det er så enkelt som mulig for at jeg ikke går å tenker på mat og karboer hele dagen for at jeg skal klare å fortsette med det.

Så er det noen som har enkle tips for å holde oversikt uten å bli helt fanatisk?

Jeg har også en jobb hvor det ikke alltid blir tid for å sette seg ned å spise omeletten eller liknende som jeg har laget. Tips til erstatninger for den bananen jeg pleide å slenge i meg før? Enkelt og som kan spises gående? Har sett på Lindberg-bar, men jeg synes det var for mye karber i den....

Hva med alkohol...? Absolutt forbudt, eller går man bare litt saktere ned den uka?

Om noen har generelle andre tips også tar jeg i mot med takk :cool:


#2

4me sa for siden:

Jeg veier ikke maten min og er i ketose hver dag. Har vært det i fra dag 2 tror jeg. Jeg drakk tørr hvitvin ca 5 glass og var forsatt da i ketose. Men anbefaler ikke så mye. Selvom det var liten mengde så var jeg mer full dagen etter enn det jeg var da jeg drakk. Med andre ord, satt lenge i. Det blir nok lenge lenge til jeg drikker noe som helst igjen.

Jeg er veldig ny selv, begynte så smått for i begynnelsen av juli. 5 juli starte vi helt på blanke ark.


#3

luringen sa for siden:

les& bli klok påforumet. Les på din filosaofi sin side og bruk søkefunksjonen på konkrete ting du lurer på. Lykke til


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.