mam sa for siden:
Første gang jeg lager kake og skal spise av den selv! Siden jeg startet på Atkins, vel å merke. Det er ingen "ren" Atkinskake, siden det er fruktose i yoghurten.
Bunnen ble ikke spesielt god med Natreen. Neste gang jeg lager den, så tar jeg fruktose i bunnen også. Det er jo ikke meningen jeg skal spise hele kaka selv :uskyldig:, så litt fruktose gjør nok ikke så mye. Men tror det blir en helt annen smak! Jeg håper Splenda selges etter nyttår, kanskje det er bedre i bakverk.
Bunn:
200 g malte nøtter (Jeg brukte hasselnøtter. Mandler og valnøtter, eller en blanding er sikkert godt også)
2 egg
2 ss Natreen Strø (Bør byttes ut med Fruktose)
1 ss kakaopulver
1 ts kanel
Nøtter males i hurtigmixer, eggene piskes til eggedosis og alt blandes. Trykkes ned i stor kakeform (28 cm) som er kledd med bakepapir i bunnen. Stekes nederst i ovnen ved 175 grader i ca 15 min.
Fromasj:
1 pose Heistad bringebærgele, lages med 3 dl vann
1/3 liter kremfløte
2 små beger Yoplait 0,1 %, jeg brukte bringebær og skogsbær
1,5 dl frosne bringebær uten sukker, 1 dl vann
Lag geleen med 3 dl vann. Ha bringebær og 1 dl vann i hurtigmixeren, og knus de lett. Bland med geleen, og la det kjølne, men ikke la det bli stivt. Pisk kremen. Bland alt og hell over nøttebunnen. Sett kaldt til fromasjen stivner. (2 timer?)
Pynt:
1 pose Heistad bringebærgele, lages med 5 dl vann
0,5 dl pene bringebær
Trykk bringebærene lett ned i fromasjen. Lag geleen, la den avkjøles litt og hell den forsiktig over kaken. Jeg brukte ikke all geleen, bare ca 3 dl. Resten blir dessert. Sett kaken kaldt igjen til geletoppen er stiv, løsne rundt formen med en kniv og ta ut kaken.
Jeg tror denne kan bli veldig bra med både bringebær, bjørnebær og blåbær i blanding. Jeg skal handle det til neste gang. Ha i mere enn 1.5 dl også. Og så kan man velge å ikke knuse bærene før de has i fromasjen. Matlaging er mye eksperimentering. De 2 begerene med Yoplait kan byttes ut med en boks Philadelphia-ost. Da blir det ostekake.